מזון מעובד

rastotman

New member
מזון מעובד

לכל החבריה שלא אוכלים אוכל מעובד- מה זה בעצם כולל אוכל מעובד? אתם לא שותים חלב סויה רק כשהוא קנוי או שגם בבית אתם לא מכינים לעצמכם? ומה בקשר לדברים כמו לחם שבאים מוכנים מהסופר--? ורק עם חצי קשר, איך עושים חומוס בבית?
.
 

Neta558

New member
אם הכוונה לזו שדיברה על כך כאן...

היא תעדר לימים הקרובים. היא נאלצה לנסוע לכמה סידורים מאד דחופים באמסטרדם, ולהשאיר אותי כאן נטולת *ליקוקים* וחיזוקי מצב רוח חיוביים למיניהם
*נטע עומדת מאחורי עמוד כדי לשחזר את ההרגשה*. ולענין: אני אמנם אוכלת אוכל מעובד, אך בפירוש שוקלת להתנזר ממנו. בינתיים מחכה לחונכת הלא מעובדת שלי
אני לא יודעת מה להגדיר כאוכל מעובד כל כך.. זה מתחיל בכל מה שמכיל רכיבים שקשה לי לבטא, לוקח לי שעה לזכור איך מאייתים אותם ואין לי מושג מה זה... זה אומר גם בלי חלב סויה, ובלי מוצרים מוכנים למיניהם. בלי שניצל-טופו, בלי מוצרי מיקרו שונים, בלי גבינות-טופו. מבחינתי, זה כן אומר עם מוצרים אורגנים. כלומר, אני לא חייבת לרכוש רק מוצרי יסוד ולהכין הכל. אין לי בעיה להשתמש במוצרים שלא אני הכנתי, אבל שאינם מכילים חומרים לא מזוהים וכו´. קצת מבולבל, אבל זה בעיקר כי עוד אין לי ממש מושג איך אני רוצה להרכיב את התזונה חסרת הרעלים שלי. מקווה לדעת יותר בקרוב
המתכון שלי לחומוס ביתי: לביתי חומוס לא נכנס!
 

aradori

New member
חומוס.

חומוס. להשרות אותו במים איזה לילה (אפשר עם קצת סודה לשתייה - זה מרכך אותם). לבשל אותם (אפשר גם עם סודה לשתייה). לשים במעבד מזון עם טחינה, לימון, שום ולהוסיף מים (אפשר המים שבישלת את החומוס בהם) - עד שהוא מגיע לסמיכות הרצויה (קחו בחשבון שאחרי שהיה במקרר - הוא מסמיך קצת - אז רצוי לעשות אותו קצת יותר דליל מהרצוי...). אופציונלי - כמון, פפריקה... באדיבות זוגתי שתחיה.
 

aradori

New member
גם לי זה היה זר.

וזה יותר מצויין גם בלי. אבל מסתבר שאם משרים אותם עם סודה לשתייה, הם יוצאים יותר רכים לאחר הבישול. וכמובן - פפריקה טחונה טרי לקישוט/פול/פטרוזיליה קצוצה/שמן-זית טוב, כמה טיפות לימון סחוט....
 
למעלה