היה לי חתול עם עצירות ואני "מומחית" בנושא
אצל החתול הקודם שלי , הופיעה עצירות ולקח לי זמן להבין שיש לו עצירות. לא עלה בדעתי שיש תופעה כזו אצל בעלי חיים! בדיקה אצל הוטרינר העלתה שהוא סובל מתופעה שנקראת אינרבציה- הפסקת פעילות המעי הגס. זמן מה הוא טופל בחוקנים ( בהרדמה) ובערויים, אבל שום דבר לא עזר. הוחלט לכרות לו את המעי הגס. מאז ועד מותו הוא קיבל ערויי נוזלים, מזון רך בשימורים עתיר סיבים שקניתי אצל הווטרינר ותוסף מזון משלשל.
בשום אופן לא שמן פרפין!!! לא ששמן פרפין אינו עוזר, הוא עוזר בהחלט, לא שאם חס וחלילה, טיפה אחת קטנה תחדור לקנה הנשימה ומשם לריאות- זה עלול להסתיים בדלקת ריאות קטלנית!!!
החתול איבד את תאבונו ואת שמחת חיו, למשך ארבע וחצי שנים. הלך והצטמק בצורה מחרידה. הבעיה העיקרית היתה שהוא לא רצה לאכול את המזון הרפואי בגלל התוסף המשלשל שהיה פתיתי מוצוויטיל ( מזרעי צמח הפלנטגו בעברית - לֶחֶך). התוסף מכיל תמצית הדרים לשיפור טעמו, אבל תמצית זו דוחה חתולים...אם החתול אינו אוכל הוא גם אינו מפריש וזה מעגל קסמים שמגביר את העצירות. הווטרינר אמר לי להאכיל בכוח, אבל כשהאכלתי בכוח ישר לפה, הוא הקיא! מה עושים? מצאתי כדור מצויין שקל שעובד גם על חתולים והוא עשוי מתמצית פירות שונים והוא תוסף תזונה לבני אדם, לא תרופה. הכדור אינו משלשל חזק אלא עדין. שניים ליום עזרו! כשהעצירות פחתה, התיאבון קצת חזר. בסוף ימיו, שום דבר לא עזר. הוא סרב לאכול את המעדנים שכל חתול היה מוכן למות למענם... אפילו גבינת פרום-עז שניחוחה היה מקפיץ אותו פעם ממקומו אפילו באמצע חלום עמוק, לא עזרה יותר. הסתפק בפנסטי פסט דגים, 80 גרם ל... שבוע!! לא יאמן כמה זמן הוא הצליח לשרוד כך. הלך ונמס לי מול העיניים וידי קצרה מהושיע.
תוסף התזונה הפלאי שעזר לו, ועוזר לאנשים רבים עם עצירות כרונית, הוא
סופרלס. אז הוא נקרא בשם אחר ( עיכולקס) אבל ההרכב דומה.
הייתי דוחפת לו ללוע את הכדור יחסית גדול, ( שעטמו נורא) והוא למד בסוף בלי חוכמות לבלוע את הכדור ולא לירוק אותו ארצה. הוא הבין שאם הוא יבלע לא יהיה שידור חוזר (חייבים להתעקש עם החתול ולא לוותר, כי הוא לומד את נקודות התורפה שלנו).
המלצתי לווטרינר על הכדור, אבל מאחר שזה לא רשום בספרים, ולא עשו על כך מחקר, הוא לא יכול היה להמליץ גם. אז אני ממליצה על הכדור הזה בכל לב. הכדור שנתן לחתול הקודם שלי , עוד ארבע וחצי שנות חיים - וזה המון!! אפשר לקנות בהנחה בבית המרחקת של קופת חולים, ללא מרשם. בסופר פרם זה קצת יותר יקר.
מצרפת תמונה של החתול הקודם בסוף ימיו עם יורש העצר. בגיל חצי שנה יורש העצר היה גדול יותר ושמן יותר מאחיו בן שש עשרה וחצי!