את הסנייה כרובית מהיום
מעתון הארץ.
לא בטוח שיש לך גישה, אז אני פשוט מעתיק את המתכון:
לכרובית:
1 כרובית בינונית, מפורקת לתפרחות קטנות
1/4 כוס שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
2 כפות עלי תימין, מופרדים מהגבעולים
לפטריות:
2 כפות שמן זית
500 גרם פטריות שמפיניון זעירות
מלח ופלפל שחור גרוס
לטחינה:
1/2 1 כוסות טחינה גולמית
מלח
מיץ מ-2 לימונים
1/2 1 כוסות מים קרים
1 כפית סומק
להגשה:
100 גרם צנוברים, קלויים
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
תבנית לא מתפרקת בקוטר
28 ס"מ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. שמים בתבנית את כל מרכיבי הכרובית, מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כ-25 דקות עד שהכרובית מזהיבה, במהלך האפייה מערבבים פעמיים את הכרובית בתבנית.
2. מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים את הפטריות 5 דקות עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים עם הכרובית ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית הסינייה.
3. להכנת הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המלח ומיץ הלימון, ומוסיפים בהדרגה את המים לקבלת טחינה סמיכה מעט. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הסומק.
4. אופים כ-10 דקות רק עד שהטחינה מתחממת. מפזרים מעל את הצנוברים והפטרוזיליה ומגישים מייד.