Schär היא חברה מצפון מזרח איטליה. יש שם הכל !
במקביל ל Schär יש מותגים אחרים כמו Proceli (או משהו שנשמע כך) ומותגי רשת. בגדול צריך ללמוד כמה מילות מפתח באיטלקית כדי לקרוא תוויות במוצרים רגילים (המילים לחיטה, שעורה, שיפון מאלט וקמח, וכמובן Sono Celiaco/a שזה "אני צליאקי/ת".
 
בכל מסעדה חובה לדעת אם יש גלוטן (ע"ע דירקטיבת האלרגנים האירופאית) אבל צריך לשאול ואז מקבלים תשובה, זה לא תמיד מצויין בתפריט. במסעדות רבות יש פסטה ללא גלוטן, ריזוטו, פיצה ללא גלוטן וכו' והמודעות לזיהום משני גבוהה בגלל הדירקטיבה.
 
לגבי גלידריות צריך לשאול כי יש מלא טעמים ובכמה מהם יש עוגות.
 
מניסיוני אפשר לאכול באיטליה מאכלים שונים במסעדה אחרת כל ערב, הייתי פעמיים מאז הגילוי.
 
באשר לארוחת הבוקר של המלון: נראה שזו מדיניות ארצית להחזיק במוצרים ללא גלוטן ללא תשלום נוסף. בקומו המלון ממש התעקש לתת לי לחמניות לל"ג טריות שחוממו בתנור גם אם לא ביקשתי פשוט כי שאלתי ביום הראשון. ברומא ארוחת הבוקר הרגילה היתה בתשלום נוסף אך הם לא ביקשו יורו סנט אחד על הסבה לארוחה ללא גלוטן. כמובן שזה כלול בסיכון של אכילה בבופה אבל נהוג שיש אריזות אישיות לחמאה, ריבה , וכו'.