קציצות תרד,שניצל פרחי כרובית,מקרונים וירקות:
2 כוסות עלי- תרד , 3 מתכונים טעימים להכנה שמתאימים למחרת לחימום במיקרוגל: 1) קציצות תרד טעימות במיוחד ,(גם מי שלא אוהב תרד מתענג על הטעם),,, 2 כוסות עלי-תרד, להרתיח בסיר מים חמים מאוד ,רתיחה למשך דקה ולסנן ולצנן 2 דקות במים, על גבי קרש חיתוך לקצוץ את התרד החלוט, ולהעביר לקערה , להוסיף: 3 ביצים בלולות,(כדאי לתבל במעט מלח, ו -1/4 כפית כורכום),, 3 כפות קמח-מצה, מעט מלח , 1/4 כפית אגוז מוסקאט, לטגן במחבת עם 6 כפות שמן קנולה, לאחר 2 דקות להפוך לצד שני,עד שמתייצב רק לעוד 2-3 דקות בלבד. להוציא לקערית מרופדת במגבת-נייר. כל כך קל, וזה כל כך ט ע ים !!! **************************************************************************************************** 2) שניצל פרחי כרובית: 1 כרובית גדולה, לפרק את הכרובית לפרחים,ולבשל בסיר עם מים רותחים היטב ומבעבעים,לבשל 15 דקות, ( לריכוך חלקי ,של חצי בישול). לסנן ,ולצנן במי הברז. להכנת שניצל הכרובית להכין 2 קעריות: באחת 3 ביצים בלולות ,ומתובלות במלח ומעט פלפל,ובקערית השנייה- 8 כפות קמח-מצה. לטבול את פרחי הכרובית בקמח-מצה, ולאחר מכן לטבול בביצה, ולטגן במחבת גדולה עם שמן קנולה, 10 דקות מכל צד.להוציא מעל מגבת נייר,לספיגת השמן המיותר. להעביר למסננת לצינון, ולשמור בכלי עם מכסה בסגירה הרמטית ,לכל הלילה על מדף במקרר. למחרת מחממים במיקרוגל ונהנים מכל נגיסה. 3) 1 חבילת מקרונים וירקות מאודים-תבשיל נפלא בפחות מ-10 דקות עבודה: בסיר הכי גדול שיש , למלא מים רותחים מהקומקום, כשהמים מבעבעים היטב בסיר, שופכים פנימה מהשקית את כל המקרונים ,(כמו שהם ארוכים,לא לשבור), בינתיים,4 קישואים-לפרוס לפרוסות,עבות 4 בטטות לחתוך לקוביות 1 בצל גדל לקצוץ לקוביות גדולות- ולטגן ב-5 כפות שמן ,עד לתחילת ההזהבה. לבצל שהתחיל להזהיב,מוסיפים את פרוסות הקישואים ואת קוביות הבטטות. מערבבים בכף-עץ,2 דקות, ומוסיפים כוס מים, מתבלים בכפית מלח , 1/2 כפית כורכום 1 כפית כמון , מוסיפים 1/2 כוס עלי פטרוזליה 1/2 כוס שמיר קצוץ,מכבים במכסה ומבשלים 15 דקות. בינתיים מסננים את המקרונים במסננת גדולה, כעבור 15-20 דקות,כשהירקות מבושלים,מערבבים עם המקרונים,ומוסיפים מלח לפי הצורך,ויש ארוחה מושלמת וטעימה. לשמור במקרר בכלי אטום הרמטי ,ולקחת למחרת לעבודה,בתוספת קציצות התרד או הכרובית.