מזון צמחוני לעבודה

הספרנית

New member
מזון צמחוני לעבודה

היי לכולם, בשעה טובה ומוצלחת קיבלנו אישור להביא מיקרוגל לעבודה. עכשיו כשיש מיקרוגל, האם יש לכם רעיונות איזה אוכל מבושל שלא כולל בשר ניתן להכין במשך השבוע, כדי לחמם בעבודה? בעקרון קניתי עכשיו טבעולים, אז התיכנון הוא לקחת שניצל טבעול אחד, ותוספת של אורז, פתיתים או קינואה בצד. איזה עוד רעיונות ניתן לבשל ולקחת לעבודה. עלה הרעיון של פשטידות, אבל זה נראה לי מורכב מידיי להכנה באמצע השבוע, אלא אם כן מישהו כאן מכיר מתכון מהיר. תודה מראש ספרא
 

C H 4

New member
פשטידה מסובך?

מרסקים/קוצצים כמה ירקות מערבבים עם ביצה או שתיים, מלח פלפל ואפשר להוסיף קמח כדי לעבות את זה קצת ומכניסים לתנור. הכי פשוט שיש. את גם תמיד יכולה להכין פשטידות בסוף שבוע ולהביא לך מנה כל יום. אפשר ממולאים, מרקים, קדירת ירקות כלשהי, אפשר לשים תפו"ד חתוך במיקרו לערבב עם טיפה חמאה ויש לך פירה. אין לי עכשיו עוד רעיונות.
 

taliF454

New member
מג'דרה או כל סוג של קטניות+אורז-

מג'דרה אפשרית לא רק מאורז-גם עם קינואה,בורגול,פתיתים... * בורגול טורקי אדום עם ירקות * תבשיל קישואים+חומוס שנמצא בפורום מתכונים (שם גם מומלץ לשאול) * החצילים הסינים של נירה רוסו (אם אני לא טועה)+אורז שלוקחים בקופסה נפרדת- טעים גם קר * כל מיני מרקי ירקות (מינסטרונה למשל)
 

לקשמי

New member
אני עושה את זה כל הזמן

בעצם כל דבר שאת מכינה ואוכלת בבית את יכולה גם להביא לעבודה ולחמם במיקרוגל. אני מכינה תבשילי ירקות, אורז מלא, לאחרונה התחלתי אפילו להביא מרקים לעבודה. בהצלחה ובתיאבון.
 
מרקים ונזידים + מתכון לפשטידה

אני אוהבת להכין מרקי קיטניות עשירים... כאלה שהכף עומדת כשתוקעים אותה באמצע הקערה. ממש לא בעיה להכין סיר גדול ואפשר אפילו להקפיא במנות בודדות. חוץ מזה: מתכון לפשטידה הכי קלה שיש מטגנים במחבת גדול: בצל ושום מוסיפים: ירק חתוך כלשהו (ממה שיש במקרר, אפשר לשלב כמה ירקות... לדוגמא: ברוקולי, כרובית, תפ"א, קישוא, גזר, בטטה, דלעת, תרד וכו') מתבלים בקצת מלח ופלפל מורידם לאש נמוכה ומכסים נותנים בערך 15 דקות או קצת יותר. כדאי מדי פעם להציץ ולתת ערבוב קטן. מכבים את האש ומניחים כמה דקות להתקרר טיפה מוסיפים: כוס של נוזל חלבי כלשהו (תלוי מה יש ומה הדיאטה מכתיבה... שוב, אפשר גם לשלב חצי-חצי). דוגמא: חלב, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, גבינה לבנה. טועמים ומוסיפים תיבול אם רוצים מוערבבים פנימה שלוש ביצים שופכים לתבנית אפשר לגרד למעלה פרמז'ן - יוצר ציפוי פריך...מממ ואופים בחום בינוני פלוס למשך 30-40 דקות ממש לא בעיה ואם אין זמן במשך השבוע, מכינים בסוף השבוע... משביח אחרי שהייה קצרה במקרר
 

אר ים

New member
אפשר לאפות ירקות במיקרוגל

למשל, שומר - לוקח 4 דקות. יש לחתוך את הירק, לתבל אותו לפני כן, והתוצאה טעימה ומזינה.
 
קציצות תרד,שניצל פרחי כרובית,מקרונים וירקות:

2 כוסות עלי- תרד , 3 מתכונים טעימים להכנה שמתאימים למחרת לחימום במיקרוגל: 1) קציצות תרד טעימות במיוחד ,(גם מי שלא אוהב תרד מתענג על הטעם),,, 2 כוסות עלי-תרד, להרתיח בסיר מים חמים מאוד ,רתיחה למשך דקה ולסנן ולצנן 2 דקות במים, על גבי קרש חיתוך לקצוץ את התרד החלוט, ולהעביר לקערה , להוסיף: 3 ביצים בלולות,(כדאי לתבל במעט מלח, ו -1/4 כפית כורכום),, 3 כפות קמח-מצה, מעט מלח , 1/4 כפית אגוז מוסקאט, לטגן במחבת עם 6 כפות שמן קנולה, לאחר 2 דקות להפוך לצד שני,עד שמתייצב רק לעוד 2-3 דקות בלבד. להוציא לקערית מרופדת במגבת-נייר. כל כך קל, וזה כל כך ט ע ים !!! **************************************************************************************************** 2) שניצל פרחי כרובית: 1 כרובית גדולה, לפרק את הכרובית לפרחים,ולבשל בסיר עם מים רותחים היטב ומבעבעים,לבשל 15 דקות, ( לריכוך חלקי ,של חצי בישול). לסנן ,ולצנן במי הברז. להכנת שניצל הכרובית להכין 2 קעריות: באחת 3 ביצים בלולות ,ומתובלות במלח ומעט פלפל,ובקערית השנייה- 8 כפות קמח-מצה. לטבול את פרחי הכרובית בקמח-מצה, ולאחר מכן לטבול בביצה, ולטגן במחבת גדולה עם שמן קנולה, 10 דקות מכל צד.להוציא מעל מגבת נייר,לספיגת השמן המיותר. להעביר למסננת לצינון, ולשמור בכלי עם מכסה בסגירה הרמטית ,לכל הלילה על מדף במקרר. למחרת מחממים במיקרוגל ונהנים מכל נגיסה. 3) 1 חבילת מקרונים וירקות מאודים-תבשיל נפלא בפחות מ-10 דקות עבודה: בסיר הכי גדול שיש , למלא מים רותחים מהקומקום, כשהמים מבעבעים היטב בסיר, שופכים פנימה מהשקית את כל המקרונים ,(כמו שהם ארוכים,לא לשבור), בינתיים,4 קישואים-לפרוס לפרוסות,עבות 4 בטטות לחתוך לקוביות 1 בצל גדל לקצוץ לקוביות גדולות- ולטגן ב-5 כפות שמן ,עד לתחילת ההזהבה. לבצל שהתחיל להזהיב,מוסיפים את פרוסות הקישואים ואת קוביות הבטטות. מערבבים בכף-עץ,2 דקות, ומוסיפים כוס מים, מתבלים בכפית מלח , 1/2 כפית כורכום 1 כפית כמון , מוסיפים 1/2 כוס עלי פטרוזליה 1/2 כוס שמיר קצוץ,מכבים במכסה ומבשלים 15 דקות. בינתיים מסננים את המקרונים במסננת גדולה, כעבור 15-20 דקות,כשהירקות מבושלים,מערבבים עם המקרונים,ומוסיפים מלח לפי הצורך,ויש ארוחה מושלמת וטעימה. לשמור במקרר בכלי אטום הרמטי ,ולקחת למחרת לעבודה,בתוספת קציצות התרד או הכרובית.
 
למעלה