מזונות = בעיות

מזונות = בעיות

יש לי שאלה בעלי לשעבר חושב שהמזונות זה כלי להענשה לאחרונה הוצא לו צו הרחקה ממני והוא מעניש אותי באי תשלום המזונות כבר כמעט שנה שהוא מתחמק מתשלום ההוצאות הנוספות והמחציות שהוא אמור לשלם כבר הורדתי את כל השמנת מהילדים כבר פניתי להוצאה לפועל - אבל להם יש זמן בעוד חודש יקבל אזהרה ואחרי 20 יום אפשר יהיה לעשות משהו ולפני אזהרה אפשר רק לרשום עיקול בבנק שמימלא הוא מחזיק את חשבונותיו ביתרת מינוס בקיצור כלום ואני עם 5 ילדים לא יודעת מה עוד אפשר לעשות כבר לא יודעת והוא איש עשיר בעל חברה נוסע לו במרצדס חדשה - ואני כבר אובדת עצות אפילו שיש לי פסקי דין ביד - הוא יכול לצחוק על כולם ולהמשיך בחייו כאילו כלום מה עושים??

m i c h a l i

New member
למה את לא פונה לביטוח הלאומי?

לדעתי זאת הדרך הטובה ביותר לקבל את המזונות בזמן וגם חוסך "כאבי ראש" של התמודדות מולו. את יכולה לפנות לראש ההוצאה לפועל במכתב "דחוף" (שאלי את הפקידות שם - הן תוכלנה לכוון אותך כיצד את יכולה לזרז את ההליכים). את יכולה לפעול לעיקול , לא רק של חשבונות בנק, אלא גם של רכוש. בזמנו, עשיתי את כל ההליכים האלו בעצמי ללא עו"ד אבל אם אינך בטוחה כיצד לפעול כדאי להיעזר בעו"ד.

הסבירו לי שאני יכולה לפנות רק לנתיב אחד

ואם פניתי להוצלפ - אז הם יטפלו אבל ההליכים כל כך איטיים ואני בלי כסף קודם אזהרה ואחר כך לחכות ועוד לחכות והבנק לא מחכה דיי מיאש

s h o o s h a

New member
הוצאה לפועל

אם לא תעשי, הוצל"פ לא יעשו בשבילך. את יכולה להגיש בקשות לעקל חשבונות בנק, משכורת, רכוש, להוציא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ וכו'. בכל לשכה ישנם טפסים שיהיה עליך למלא ולהגיש. תצטרכי גם להגיע אחת לכמה זמן 'להעיר' את התיק אחרת הוא 'ירדם' לזמן בלתי מוגבל [כי ככה זה בהוצל"פ]. כדי לזרז את הענינים, מומלץ להגיש בקשה בהמרצה. תבדקי בלשכה ויסבירו לך בדיוק מה ואיך. סיכום: אם תחכי שיעשו עבורך, כלום לא יזוז. עצוב אבל זה מה שיש.

משוגילה

New member
לפנות להוצל"פ דרך עו"ד

עורך דין שמתמחה בגבייה. להם אין דין ואין דיין - הם מקבלים את שכרם דרך חיוב פעולות שהם עושים ומשיגים את הכסף!! אחרי טיפול של עו"ד כזה - הוא ישלם כל חודש. מדברת מניסיון. בהצלחה.

Yanush25

New member
ביטוח לאומי משלמים לך במקום 70% ...

ממה שאת צריכה לקבל .וישר מתחילים בהליכים הגדו .

ש ו פ י ת

New member
מה פתאום ...חוק ביבי אומר

מה פתאום ביטוח לאומי משלם לך לפי חוק ביבי שגובל באבסורד רוב האנשים לא יודעים עד כמה הזיק לנו הביבי הזה לדורות לנו ולילדינו חוק ביבי אומר תקבלי את המזונות דרך ביטוח לאומי רק אם את מרוויחה מתחת ל 4500 שח וכל שקל עד לסכום זה מוריד לך את סכום הזכאות למזונות דרך ביטוח לאומי נורא מה שהוא עשה לפניו התקרה היתה 6500 שח שזה היה כבר נורמלי

אני פניתי

לעו"ד מטעם הממשלה שהוא כמובן יותר מבין ממני את כול ההליכים והאמצעים כיצד לגרום לו לשלם: עיקולים פקודות מאסר וכדומה, ממליצה לך לפנות במקום מגורייך ולבקש סיוע משפטי.

למעלה