ובכן,
אם הבנתי נכון את כוונתך, אתה מחפש לדעת מהם המזורות העשירים ביותר אנרגטית מכל קבוצת-מזון מוכרת?
הבה ננסה (החישובים הם עפ"י מנה של 100 ג' מכל דבר):
 
ירקות: ירקות עמילניים (לרוב ירקות-שורש) נוטים להכיל יותר אנרגיה לעומת האחרים, במיוחד לעומת העלים, שרובם ככולם דלים מאוד באנרגיה (כ- 10-30 קל' למאה ג').
הווה אומר: בטטה, תפו"א (כ- 90 קלוריות [כשהם אפויים] או כ- 76 קלוריות [כשהם מבושלים במים]), תפו"א ירושלמי (73 קל').
ירקות מתוקים בעלי תכולה קלורית בינונית הם לרוב גם ירקות-שורש, כמו גזר (41 קל') וסלק (43 קל'), וכן ירקות ממשפחת הדלועיים, כמו דלורית (40 קל'). אפשר לכלול גם לבבות ארטישוק (53 קל').
 
פירות: ככלל, פירות יבשים נוטים מן הסתם להיות מרוכזים הרבה יותר באנרגיה, עקב הוצאת הנוזלים מהם (למים אין ערך קלורי).
מרבית הפירות נעים בין 40 ל- 70 קלוריות לכל מאה גרם, כאשר ישנם פה-ושם פירות מרוכזים יותר או פחות (לדוגמה - אבטיח מכיל רק 30 קל' למאה גרם - אך לרוב נהוג לאכול ממנו בכמות נדיבה יותר לעומת פירות אחרים).
פירות מרוכזים מעל לממוצע: בננות (89 קל'), תאנים (74 קל'), פירות שומניים כאבוקדו (160 קל') וזיתים (145 קל'), וכמובן כל הפירות היבשים (כולל תמרים) - כ- 250 קל' למאה גרם.
ישנם גם פירות אקזוטיים עם צפיפות גבוהה למדי ביחס לשאר (כמו דוריאן, ספודילה או קניסטל) - אך אני לא מפרט לגביהם עקב אי-זמינותם בשוק הסיטונאי.
 
דגנים/קטניות - מרבית הדגנים והקטניות המבושלים במים מכילים לרוב שיעור דומה של אנרגיה (כ- 90-130 קל' למאה גרם), אך ישנם פה ושם כמה חריגות מעלה/מטה.
גרגרי חומוס מבושלים (164 קל'), שעועית לבנה (139 קל'), פולי סויה מבושלים (173 קל').
מוצרי דגן יבשים מכילים שיעור ניכר של קלוריות לכל מאה גרם (לחם - כ- 210-270 קל', תלוי בריכוז הקמח/סיבים; קרקרים - כ- 350-400 קל', ואף יותר כאשר גם שמן מעורב בעסק). עוגות ויתר מוצרי-דגן רוויי שמן - כ- 500-600 קל' למאה גרם.
מוצרי קטנית יבשים, כמו גרגרי חומוס קלויים (כ- 360 קל'), אדממה/סויה קלוי/ה (כ- 450 קל') וחרובים (222 קל', ריכוז קלורי נמוך-יחסית למוצר יבש, עקב כמות רבה של סיבים) - גם מכילים ריכוז קלורי גבוה בשל היעדר נוזלים.
וכמובן - במקום הראשון נמצאים הבוטנים (585 קל'), שחרף סיווגם בציבור כאגוזים, שייכים למעשה למשפחת הקטניות.
 
אגוזים/זרעים - מרבית המוצרים מן הקטגוריה הזאת הם יבשים ומכילים מעט מאוד נוזלים. עקב כך, ועקב הריכוז הגבוה של חומצות שומן במרביתם, צפיפותם הקלורית גבוהה למדי.
למעט מקרים יוצאי-דופן (כמו קוקוס [שמכיל ריכוז נוזלים גבוה יחסית] - 354 קל', או ערמונים [שמכילים את האנרגיה שלהם בצורת עמילן ולא כשומן] - 245 קל' בקלייה/131 קל' בבישול במים), מרבית האגוזים/זרעים נופלים בטווח של כ- 500-650 קל' למאה גרם.
מקרים יוצאי-דופן כלפי מעלה: אגוזי מקדמיה (718 קל'), פקאנים (691 קל') וצנוברים (673 קל').
ככלל, ככל שהצפיפות הקלורית גבוהה יותר, כך אתה יודע שריכוז הפחמימה/חלבון באותו אגוז נמוך יותר (אגוזי המקדמיה דלים מאוד בשניהם).