מזונות עשירים בויטמין D

demiLo

New member
מזונות עשירים בויטמין D

הבנתי שיש ויטמין D בעיקר במוצרי חלב ודגים.
אילו מזונות צמחיים עשירים בויטמין?
חייב לצרוך כמה שיותר כי גיליתי בבדיקות דם חוסר בסידן וויטמין D:/

בעיקרון המקור לויטמין D הוא השמש..

ומקבלים אותו מתוך חשיפה לשמש, לפחות לכרבע שעה ביום.
אין מזונות צמחיים עשירים בויטמין D למעט מזונות מועשרים (למשל גיליתי לא מזמן חלב שיבולת שועל מועשר ואולי יש עוד).

אבל אם יש לך חוסר עדיף לקחת תוסף ולא להסתמך רק על השמש או מזונות מועשרים.

סידן יש בשפע בצומח: טחינה מלאה, קטניות, אגוזים ושקדים, ירקות מסוימים כך שבהחלט לא חסר

ladybug6

New member
ויטמן D משיגים מהשמש

חשיפה של כרבע שעה פעם-פעמיים ביום בשעות החמות אמורה להיות מספקת, למרות שעדיין לרוב האוכלוסיה יש מחסור, אפילו במדינה שטופת שמש כשלנו..
ההמלצה היא בדר"כ לקחת תוסף. בארץ אין תוסף מהצומח, וצריך להזמין אחד כזה מחו"ל, זה גם יוצא יותר זול והמשלוח מהיר:
vitashine.com

בהצלחה :)

המדינה שטופת שמש אבל תושביה

מפחדים מהשמש ומתכסים, נמרחים, מסתופפים בחללים ממוזגים ולא פוגשים בה.
חשוב לחשוף כ-10 דקות ביום את הצד הפנימי הבהיר של אמות הידיים

מיכל312

New member
נכון ולא נכון... יש בארץ תוסף

לצמחונים ולטבעונים - הויטמין די היבש של סופהרב.

וזה באמת נכון שויטמין די מיוצר בגוף כשנחשפים לשמש אבל בגלל שאנשים נמענים מחשיפה מספקת ו/או מורחים קרם הגנה ואפילו מתרחצים, אנחנו סובלים ממחסור בויטמין הזה וצריכים תוסף, כי גם מזונות שעשירים בו, לא מצליחים הרבה פעמים להדביק את המחסור.

רק בריאות

vegetalien

New member
לא נכון.

אין בארץ ויטמין D3 טבעוני, נקודה. העניין נבדק לאחר שמועות רבות של אנשים שטענו כי נודע להם מנציגי חברה מסוימת שוויטמין D3 שלה מופק באופן "סינתטי".
כל הדיווחים של החברות (בין אם סופהרב, ד"ר פישר או אלטמן) לגבי טבעוניותו של המוצר שלהן שגויים במקרה הטוב או שקריים במקרה הפחות טוב.
מרבית תוספי ויטמין D3 שזמינים למכירה בארץ מופקים באמצעות לנולין, חומר שמקורו מן החי (כבשים). ישנם גם מספר תוספי ויטמין D3 שמופקים משמן דגים (כמו של סולגאר, לדוגמה).
אפשר להזמין ויטמין D3 טבעוני מחו"ל גם דרך אתר iherb.com. יש להזין בשורת החיפוש "Vegan D3".
מבין התוצאות, אפשר להזמין מה שנוח/זול יותר.

מה לגבי ויטמין D של מכבי?

לאחרונה שמעתי שהויטמין D של מכבי הוא סינטתי. יש איזו אסמכתא שמאשרת או מפריכה את זה?

vegetalien

New member
אין.

צריך להבין בכלל מה פירוש "ויטמין "סינתטי". מה זה אומר בסה"כ? שהוא יוצר בתנאי מעבדה.
הנקודה היא לא איפה ייצרו את הוויטמין, אלא ממה הפיקו אותו.
היות והטכנולוגיה להפקת D3 טבעוני אינה שכיחה ונפוצה כמו הטכנולוגיה המוכרת (באמצעות לנולין), אני יוצא מנקודת הנחה שאין ויטמין D3 טבעוני כל עוד הדבר אינו נכתב באופן מפורש על גבי המוצר, בציון חומר המוצא.

ladybug6

New member
יותר מזה,

בנסיון לבירור מול אחת החברות, קיוטי מהפורום השכן נתקלה בחוסר נכונות לפרט מצד החברה, מה שמחשיד שאכן מדובר ברכיב שמקורו מהחי. הייתי מחפשת את השרשור הזה אבל אני בדיוק בדרך החוצה ולא אספיק, עמכם הסליחה

יוספה 51

New member
משהו לא בסדר עם הבדיקות לדעתי

כי כל מי שנבדק בשנתיים האחרונות כמעט יוצא עם מחסור בויטמין D. גם כאלו שנמצאים בשמש. לכן אני החלטתי להתעלם מהעניין. (אם לכולם אין אז איפה הייחודיות שלי? )

ladybug6

New member
זו הגישה של הרופאים

אבל אני לא בטוחה שהיא בהכרח הגישה הנכונה/בריאה..
ויטמין D חיוני להרבה דברים, זה לא סתם עוד מספר על הנייר (וככה מתייחסים אליו חלק מהרופאים למרבה הצער)
אם יש מחסור משמעותי עדיף לקחת ומקסימום זה לא ישנה שום דבר, מאשר לא לקחת ולהסתכן שמשהו ישתבש ואפילו לא תדעי שזה הגורם.

marx04

New member
חשיפה מבוקרת אמורה להספיק

שלום לכולם,

לעניות דעתי חשיפה מבוקרת לשמש אמורה להספיק לגמרי לאדם הממוצע (תמיד יכולים להיות חריגים קיצוניים).
חשיפה של רבע שעה עד חצי שעה בבוקר (עד 10:00) ועוד פרק זמן דומה אחרי 16:00 אמורים לספק לנו מה שאנחנו צריכים.
אם החשיפה הזאת נעשית בצורת הליכה, ריצה, או שחיה, אז אנחנו מספקים לעצמנו גם פעילות גופנית בריאה.

בברכה,

אורי.

snupkin

New member
עוד אופציה להזמנה מחו"ל

[קראתי את השרשור ואין לי מה להוסיף מבחינת הצורך בתוסף, שאין בארץ] vitashine
http://vitashine-d3.com/shop/row.html
יצא לי להזמין מהם פעמיים, והם שולחים לארץ.

miss1

New member
אני רק שאלה

האם תוסף ויטמין D הוא חובה לטבעונים בכל מקרה (כמו B12 לדוגמא) או שזה משהו שמחליטים עליו רק לפי בדיקות דם וכו'?

ladybug6

New member
ממש לא, אין קשר לטבעונות

לרוב האוכלוסיה יש מחסור בויטמין D, בלי קשר לתזונה שלהם, פשוט טבעונים נוטים לעשות בדיקות דם וכך מגלים שיש להם את החוסר..
תוסף לוקחים רק אם באמת חסר

למעלה