מזועזעת מדליה יציק

דנית ש

New member
מזועזעת מדליה יציק

האם תוכלו לפרסם שוב את המכתב לדליה יציק אני לא מוצאת אותו אני רוצה לשלוח אותו לאמנון לוי ליאיר לפיד וכו... אני מטוחה שהם לא ישארו עדישם לזה חשבתי שהמדינה שלנו מהמתקדמות בנושא מניעת ניסיים בבעלי חיים במה אוכל לעזור? מה קורה עם דני סנה ושאר חברי כנסת שהבטיחו לפעןל למען החברים שלנו?

psa

New member
בזמנו כתבתי לשרה דליה איציק

ועד היום לא קבלתי תשובה.קל להתעלם . המכתב, מכתב התנגדות ובקשת מלחזור בה, נכתב בעקבות הסכם העברת הניסויים בבע"ח , מאירופה לישראל(חו"ח). נקווה לטוב.

Gal-Mo0D

New member
המכתב שאני כתבתי לדליה איציק

"לכבוד השרה דליה איציק שלום רב, אני כותב זאת לאחר שחיכיתי קצת זמן לראות אם תתחרטי על הסכם ההכרה ההדדית שחתמת בין המעבדות בישראל לאיחוד האירופאי במסגרתו יוכרו ניסויים בבע"ח (שאסורים במדינות האיחוד האירופאי) שיבוצעו בישראל באירופה. ניסויים אלו כוללים ניסויי קוסמטיקה, חומרי רוקחות, רעילות וכו´. האם חשבת למה אסור לבצע ניסויים אלו בבע"ח במדינות האיחוד האירופאי ? משום שניסויים אלו אכזריים ואין להם הצדקה ממשית. שימי לב, באירופה ה"נאורה" נאסר פיטום אווזים, תעשיית עגלי החלב וכלובי הסוללה (עד 2011) בעוד בישראל, המדינה הרביעית בגודלה בייצור כבד אווז (!), תעשיית עגלי החלב פורחת וכלובי הסוללה לגיטימיים לחלוטין, את אישרת מרתפי עינויים לבעלי חיים. רוב החברות באירופה יודעות שבישראל נוח וזול לקיים ניסויים בבע"ח. הרי בישראל אין פיקוח ממשלתי על הנעשה במרתפי העינויים, בישראל אין הגבלות על גודל הכלובים כמו באירופה ובישראל לא משתמשים בתחלופות (תרביות וכו´) כמו באירופה. ההסכם שחתמת עליו ירשה לחברות כמו "הרלן", "פרוטקטור אנד גמבל" ואחרות לבצע את זממן בהעדר פיקוח ממשלתי ומגבלות חוקיות. בתור השרה לאיכות הסביבה אמרת שתעשי מה שביכולתך כדי למזער את סבלן של החיות הסובלות בניסויים אכזריים אלו, ועכשיו כשאת שרת התמ"ס, כשביכולתך לעשות דברים אלו את מעדיפה לעשות ההפך ולהפוך את ישראל ל"חצר האחורית" של אירופה (בלשון המתנגדים לניסויים בבע"ח). המודעות בנוגע לניסויים המתבצעים בישראל והזעזוע מקיום ניסויים כאלו רק גוברת. יותר ויותר אנשים מודעים להשלכות ההסכם שחתמת במו ידייך שמטרתו היחידה היא לא "לחסוך זמן ועלויות" אלא "לעקוף את פיקוח האיחוד האירופאי ולהפוך את ישראל למרתף עינויים" והם לא ישתקו. אני בטוח שמכתב זה הוא אחד מיני רבים שהגיע אליך בנוגע להסכם. ביכולתך לשנות את הצורה בה מתייחסים לבע"ח בישראל, אפילו אם אין ביכולתך לבטל את ההסכם (ואני מאמין שיש ביכולתך לעשות זאת), את יכולה להטיב את תנאיהם של בע"ח במעבדות לפחות לפי תנאי האיחוד האירופאי, את יכולה לפעול למען פיטום האווזים, עגלי החלב והניסויים בבע"ח בכלל. בתור שרת התעשייה והמסחר יש לך יותר כוח מלרבים מאיתנו, אז מדוע את לא משתמשת בו כמו שהבטחת כשהיית השרה לאיכות הסביבה ? אני באמת מקווה ומצפה לשינוי בקרוב, אני ועוד עשרות אלפי אנשים." זו רק המלצה למכתב, את יכולה להשתמש בו כטיוטה או לשלוח אותו כמו שהוא. מקווה שעזרתי.

shanty.G

New member
המכתב שנשלח לשרה

המכתב של תולי אם אתם רוצים לכתוב לשרה דליה איציק (פקס: 02-6243738), או לעיתונאים/מערכות עיתונים, אנא התייחסו לנקודות הבאות: 1. יישור קו עם כללי האיחוד האירופי בנושא תנאי החזקת חיות מעבדה 2. איסור ביצוע ניסויים בבעלי חיים ופרוצדורות ניסוי שאושרו להם חלופות באירופה ו/או שנאסרו לביצוע באירופה. 3. העברת סמכות האישור והפיקוח על הניסויים מוועדות פנימיות של המוסדות לגורמים חיצוניים, כנהוג בכל מדינות אירופה.

למעלה