מזועזעת מיחס של רופא...

מזועזעת מיחס של רופא...

חשבתי והחלטתי לשתף פה אחרי ששבוע שעבר הייתי במעקב אונקולוגי אצל רופא שהומלץ לי
ע"י רופא אחר והייתי מזועזעת מהיחס שלו

טיפוס תוקפני, קוטל על כל דבר, עד כדי כך שאפילו קצת הוריד את הביטחון והעליב בירידות וזה למרות שהבאתי את כל החומר שהייתי
צריכה לטעמי והסברתי לפרטי פרטים את העבר שלי עד שהגעתי אליו.
אני רואה שזה טיפוס כזה, זה הסגנון אבל יצאתי עם תחושה פשוט נוראית
אם זה היה רופא 'רגיל' אז מילא, אבל מי רוצה להחליף אונקולוג...? במיוחד כזה שהומלץ לכם עליו..?

מה הייתם עושים? אני ממש מזועזעת ממנו ותוהה אם כדאי לי לומר משהו לאותו רופא שהפנה אותי, שגם עליו הייתה לו ביקורת.

סבאיציק

New member
גם אני זכיתי ליחס מעליב .פוגע בצורה מחרידה

זה קרה לפני מספר חודשים, זה היה איום ונורא.
הצגתי כאן את פרטי המקרה, החברות והחברים ספרו
על חוויות דומות שעברו במהלך הטיפולים.
הצטערתי שלא הייתה בידי הקלטה.
בסופו של דבר ניצלתי את "הזכות" שיש לחולה סרטן
והחלפתי רופא מיד.
במידה שבי"ח לא היה מחליף לי רופא, הייתי עובר להמשך
טיפול בבי"ח אחר מיד.
הדבר אפשרי בלי שום בעיה.
צר לי לשמוע מה עבר עלייך ,
לדעתי מקצוע הרפואה הוא לא מקצוע לקריירה
צריך לאהוב אנשים ובעיקר חולים.לצערי חלק לא
קטן מהצוות הרפואי לא ראוי לטפל בחולים.
הרוב הם אנשים נפלאים שעושים עבודת קודש.

סבאיציק יקר

צר לי לשמוע מה עבר גם עליך
ואני המומה שעוד חברים וחברות פה עברו את זה
האמת שהייתי כ"כ המומה ומה'ירידות' הלא ברורות שלה היא ממש גרמה לי להרגיש שאני לא בסדר....
מעולם לא הייתה לי בעיה עם שום רופא. אין לי בעיה אם רופא יהיה בעל חוש הומור עוקצני, אין לי בעיה אם יהיה טיפוס אדיש
אבל יצור כזה?? ראוי פשוט לקחת לה את הרישיון (ואני לא מגזימה..) או פשוט לתת לה וליום כל בוקר...

עכשיו קצת נרגעתי ואני ממש לא יודעת אם לשתף את אותו רופא מפנה בזה או לא כי כאמור גם עליו היה לה מה לומר....
מה גם שאין לי מושג למי בעצם לפנות. איני בקיאה באונקולוגים ואני לא יודעת אם נכון לפנות 'סתם' לרופא לפי הרשימה של הקופה

אם הוא שייך למקום מסודר

יש להם פניות הציבור , את יכולה לכתוב מכתב לפניות הציבור
ואני מבטיחה לך הוא ינהג בך ובכולם יפה מאד אחרי זה

תראי אני במקר שרופא לא מדבר איתי יפה מעמידה אותו במקום , לא שותקת הנה סיפור מחיי
זזה נכון שהוא קודם כל בן אדם ואחר כך רופא ואפשר לדבר איתו שהוא טועה בגישה הזו לחולה
אבל אפשר בעדינות לסביר לו אתה טועה בקשר אלי
פעם במרפאת סכרת היה לי קטע לא נחמד ,שהרופא הציע לי לחפש מרפאה אחרת
אני לא התבלבלתי אמרתי לו איזה תקווה את נותן לי כחולה , תחשוב איך אני יוצאת מהחדר שלך ומתרסקת
אז הוא אמר בואי נדבר כחברים לא כמטפל ומטופל פתח את התיק שלי
והראה לי שהמצב שלי רק מתדרדר מאז התקבלתי למרפאה של הסכרת בתל השומר
ואמר לי משהו בצורת הטיפול שלנו לא מתאים לך , קרא לדיאטנית אליו לחדר ,
היא אמרה היא ממושמעת אבל יש בעיה , אנחו מאזנים עם דברי חלב והיא עם בעיות נשימה קשות בגלל ההקרנות
אני המלצתי לה לחפש דיאטנית מהרפואה האלטרנטיבית שתכוון אותה , להם יש פתרונות ללא אוכלי חלב פרה
שתלך לנרופט או רפואהסינית , שם האיזון נעשה אחרת
ובמקום להפרדבכעס נפרדנו בחיוך , הוא אמר תביני את מהווה סיכון עבורי כרופא
אני לא יודע איפה טעינו ואנחנו עושים לך רק רע ,
תמצאי רופא בקהילה שיראה אותך לעיתים קרובות ותראי שיהיה שינוי לטובה

ממנו היה לי פגישה עםד"ר פנינה בר סלע , היא היתה בהלם עם איזה בעיות אני חיה
נתנה לי דיאטה ע"פ הרפואה המשלימה , ואכן הורידה לי את כל הגברי חלה עוף ובשר
היו שם יותר לא מאשר כן , הרגשתי שחטפתי מ2 כוונים , דברתי עם חברה של חברה כי קרסתי
היא אמרה לי תתעלמי מהלא תביטי רק בכן , שמרתי על הכן ולא תאמיני המצב השתפר
מצאתי רופא בקהילה , הסכים שנרד מהאינסולין והמשקל העודף ירד , ירדתי גם מהחמצן הצמוד
כשמלאו לי 40 קבלתי את החיים בחזרה , נראתי יפיפה ,
הפסקתי לשמור באדיקות אחרי הדיאטה חזרתי לאינסולין והחיים התדרדרו , הרופא סכרת צדק
הרפואה האלטרנטיבית התאימה לי יותר בגלל כמות התקלות בגוף שלי , אני מעריכה אותו על האמת שלו
הוא זרק אותי מהמרפאה שלוו עשה לי רק טובה גדולה

כשהגשתי תביעה להיות מוכרת כחולת סכרת באתי למרפאה של ההסכרת לדבר עם הפרופסור במחלקה
הצוות של המרפאההתנהג אלי מאד יפה כולל הרופא זרק אותי מהמחלקה ,
אז לא הרסתי לעצמי כלום שדברתי אויתו ככה , אלא זה ישר את ההדורים במקום

תגובה לכולכם

ראשית תודה עבור התגובות החמות והתומכות. באמת שנעים לי לשמוע את ההזדהות למרות
הנסיבות הלא קלות ואגיב פה לכל מה שכתבתם לי

אני מעדיפה לא להרחיב לגבי תחום הטיפול כדי שלא להזדהות יותר מידי אך אין לי בעיה לפרט בפרטי.
מה שכן אני יכולה לומר זה שלא הייתי צריכה לעבור טיפולים פרט לשני ניתוחים וב- 9 חודשים האחרונים הייתי
במעקב במכון אלה בתל השומר.
למרות שהכל היה בסדר עד היום, הם מאד אכזבו אותי כשהרופא המטפל בי החליט לשנות את ימי הקבלה שלו ובהתאם פשוט דחו לכל מי שנקבע
לו התור בחודש (!) מה שהיה פשוט הזוי בעיניי. מילא אני שתודה לאל הבדיקות עד היום תקינות וגם אלה שאליהן
הוא הפנה אותי לפגישה הבאה אבל מה עם מי שנמצא במצב דחוף יותר??
באותו רגע התייעצתי עם הרופא המנתח שלי והוא המליץ לי על אותו אונקולוג מצוין של הקופה ובעל שם ומעדיף שלא אמשיך
במכון אלה. הייתי המומה כי ממה שקראתי פה טרם בחירתי בהם בזמנו וממה שקראתי עליהם בכלל הבנתי שהם מהמתקדמים
בתחומם, בייחוד בתחום 'שלי' והוא אמר שהוא לא ממש אוהב אותם בגלל שמה שמוביל אותם זה סטטיסטיקה....
המצחיק הוא שאותו אונקולוג העביר ביקורת על אותו מנתח שלא שלח אותי לבדיקה חשובה טרם הניתוח הגדול, מה שהאונקולוג
במכון אלה כן הפנה אותי אליה מייד במפגש הראשון שלי כך שכן נהג נכון.

אז אני נורא מבולבלת
לא יודעת כבר למי להאמין פה ומי לא....

לגבי אותו אונקולוג, עכשיו כשנרגעתי קצת נותרה לי מילה אחת עיקרית לגביו - פשוט מופרע!! מעולם לא ראיתי דבר כזה.
בוודאי שהערתי לו. התחלתי בלשאול מדוע הוא כועס עליי...? הוא אמר שזכותו להגיב ככה ומאותו רגע הלב שלי דפק כ"כ מהר בגלל שנבהלתי
מהסגנון שאני כבר לא זוכרת כלום. אחרי שהוא המשיך לאגור ממני מידע לגבי מה שעברתי, הוא עוד פעם קטל אותי על משהו שהסתבר
אח"כ שהיה רשום לו בניירת רק שהוא לא שם לב ואני בגלל שזה קרה מזמן ומרוב מסמכים רפואיים פשוט שכחתי היכן זה מצוין בדיוק
ואז שוב, באמת בצורה עדינה, אני לא בחורה גסה חלילה, שאלתי למה הוא כ"כ כועס? אני עברתי לא מעט במהלך התקופה האחרונה וגם אם שכחתי
מסמך מסוים אז אדאג להעביר אותו ביום למחרת ובמקום לנשום עמוק ולומר אוקיי, בואי נתחיל מההתחלה, הוא פשוט חצי דחף
לי את כל המסמכים (אחד מהם אפילו חצי עף לכיווני..!) ואמר לי "חמודה, אם לא מתאים לך את יכולה ללכת!!!"

הייתי פשוט בהלם, רעדתי, נשארתי מולו בפה פעור שאי אפשר היה להסתיר. אם זה היה רופא רגיל אז כבר בדקה הראשונה הוא לא היה רואה אותי אבל אחרי
שאני לא סגורה על מכון אלה והנה קיבלתי המלצה לגבי אותו רופא מופרע, עכשיו להחליף שוב...?? לא פשוט בכלל ואני גם לא מכירה....

אז לנסיכה - זה לא קשור לעניין מקצועי, זה התנהגותי לחלוטין וגם אם לא אחזור אליו, איך בדיוק אתלונן עליו? זו מילה כנגד מילה שלו... ואני גם לא בטוחה
שאני רוצה לעשות כרגע דבר כה קיצוני

אוףףף אני ממש מתוסכלת. המפגש הבא שלי במכון אלה הוא ממש עוד כמה ימים ואני בדילמה אם להמשיך שם או לא...

זו גם תחושתי מרגע לרגע...

יש את השדון האחד שאומר שהוא לא אוהב אותם כי הכל אצלם סטטיסטיקה
ויש את השדון השני שאומר שעובדה שהאונקולוג במכון אלה כן שלח אותי מסתבר לכל
הבדיקות הנכונות עד עכשיו אז זה לא נקרא חיפוף...

היית משתפת את האונקולוג במכון אלה בדילמות ושואלת אם היה צריך לנהוג אחרת? לא כדי להחזיר
את השעון אחורנית כי זה כמובן לא יקרה אלא כדי ללמוד מי פספס פה אצלי ואז לדעת אם אותו כירורג
עשה בעצמו פאשלה כשלא שלח אותי לאותה בדיקה חשובה לפני הניתוח..?

אשמח לדעתך

את יכולה לשאול אותו

האם הכירורג שניתח אותך היה צריך לעשות הבדיקה טרום הניתוח
ואם ישאל למה את שואלת על העבר , תגידי לו קראת דברים בגוגול ע הנושא שלך
תמיד אפשר להאשים את ד"ר גוגול על עודף המידע
ולהתייעץ איתו לגבי העתיד והביקורות שאת צריכה לעשות
ולשאול בעדינות למה נדחו הביקורות האם הכל בסדר אצלו , ואני מאמינה שתקבלי תשובה
אולי הוא יצא להשתלמות בחו"ל או לשבתון או לחופשת מחלה בעצמו
תשאלי אותו אם הוא לא זמין היש רופא חר במכון אלה שמכיר את המקרה שלך
שתוכלי לפנות אליו בשאלה דחופה בזמן שהוא לא יכול לקבל אותך
ככה בעדינות תדעי אם יש רופא נוסף במכון אלה שיוכל לטפל בך

הפקידה הסבירה את הסיבה לדחייה

היא אמרה שהוא שינה את יום הקבלה שלו בשבוע ולכן כל מי שהוזמן לאותו יום פשוט הוזז לו
התור ליום האחר בשבוע אבל אלוהים רק יודע כמה תורים הוא היה צריך להוזיז כי יש שם עומס מטורף
אז הם הלכו לפי סדר וכך יצא שהתור שלי (ושל רבים לפי מה שחלבתי ממנה..) נדחה בחודש.

רעיון טוב נתת לי להאשים את ד"ר גוגל

מה שהאונקולוג האחרון אמר לי לשאלתי מדוע בעצם האונקולוג של מכון אלה לא אמר דבר לגבי זה שלא הקדימו
ועשו לי את הבדיקה ההיא לפני הניתוח זה ש"רופאים תמיד מגבים אחד את השני.." עכשיו לכי תביני מה זה באמת אומר....

את הרעיון קבלתי מציפיה בתוכנית של רפי קרסו

הוא טוען שהגוגול נותן המון אינפורמציה ומטעה את החולים , אז תמיד אפשר להאשים את ד"ר גוגול

מיני7

New member
גם אני חוויתי

אני מאוד נפגעתי מרופאה שטענה ש"לא הבנתי את דבריה" חבל שלא הקלטתי אותה ואז היתה בידי הוכחה , אבל לא היתה לי ברירה , הרגשתי חסרת אונים ,ופניתי למנהל המחלקה !!! אמנם לא התקבלתי מייד אבל בסופו של דבר קבלתי ממנו הסבר ברור , קבלתי יחס טוב ויצאתי מרוצה , אבל קשה לי לסלוח על עגמת הנפש שגרמה לי .

healerit

New member
כל פעם אני שומעת על כך ולא מאמינה

שרופאים מתייחסים ככה. גם אצל האבא שלי היו דברים כאלה.
כיום אני יודעת כמה חשוב ללכת לרופא טוב. מה זה רופא טוב? סבלנות, אמפתיה, טוב לב, אכפתיות הם חלק מתהליך הריפוי. לא רק הידע עמו בא הרופא או מחקרים שהוא מקדם.
ממליצה לך כן להחליף רופא כיוון שליווי של אונקולוג הוא לאורך זמן רב ואני חושבת שהאופי של הרופא תורם להצלחת הטיפול ולריפוי המחלה.

לפני כמה ימים שאלה אותי חברה לגבי אונקולוג מפורסם. אחותה חלתה בסרטן והיא שוקלת להיות מטופלת שלו.
מייד סיפרתי לה על מה שעברנו עם אותו אונקולוג נחשב, על היחס שהוא נתן לאבי ואיך הוא שבר את ליבו.
המלצתי לה כן להתייעץ עם אותו רופא כיוון שהוא נחשב ועושה מחקרים, אך לא להיות מטופלת שלו כי הוא חסר סבלנות, אין לו כלל זמן והוא לא ממש איכפתי.
אז רופא בעל שם וידע יכול ללוות את התהליך באמצעות פגישות יעוץ. קופות החולים מממנות 2 פגישות יעוץ בשנה ויש ביטוחים נוספים שמממנים עוד פגישות.
כדאי להתייעץ לפני תחילת קו הטיפול הבא.

המלצתי לך היא למצוא אונקולוג טוב שהוא גם בן אדם טוב ושיש לו סבלנות ואמפתיה כלפייך ושיש לכם כימיה.

רפואה שלמה

kmiki

New member
הגישה שלי למצב, קצת חריג אני מודה

דורשת המון המון בטחון עצמי וגב של מישהו חזק.
כשרופא מדבר אליי בצורה כזו (ונתקלתי במעט מאד מקרים כאלה), אני נעמדת מולו ודורשת ממנו להתייח סאליי בראוי.
מזכירה לו מי אני, ומזכירה לו מי אני לא, ומה תפקידו בכוח.
בדרך כלל רופאים שנעמדים מולם משנים גישה ומעריכים ונותנים יותר כבוד אחרי.
אחד הקריטריונים לרופא טוב, מבחינתי, זה יכולת ראיית החולה מולו, ולא כאובייקט טיפולי אלא כאדם, כך שאם חסר לו המרכיב הזה, אז הוא כבר אל רופא טוב, לטעמי.
באיזה תחום אונקולוגיה מדובר?
אני ממש חושבת שכדאי להתלונן על דרך הטיפול, בפניו, ובמידת הצורךף בפניי הנהלת המרכז הרפואי, אבל הכי חשוב, להיות כנים ולאמר לו בדיוק איך את מרגישה אחרי הפגישה איתו.

תגובה ל- kmiki

תאמיני לי שהעמדתי אותו בתחילה במקומו בעדינות אך באסרטיביות :) וב'תמורה' הוא נבח עליי
שלא אחנך אותו. נשמתי עמוק והמשכתי הלאה בלי להגיב כי אחרת זה לא היה נגמר בטוב

אחרי עוד כמה דקות שיחה ועוד כמה קטילות, גם על הרופא שהיפנה אותי אליו (!) שאלתי "אבל למה אתה כ"כ כועס? את אותם
דברים אפשר לשאול בלי להרים קול ובלי כעס..." ועל זה זכיתי להשלכת הניירת אליי על השולחן ושאני מוזמנת ללכת אם
לא מתאים לי הסגנון הזה....

תראי, אני לא הולכת לחנך בן אדם שרוט כ"כ.. ובטח שלא ארד לרמתו ולא 'אכנס' בו... שום דבר טוב לא יצא מזה

מעולם, אבל מעולם לא נתקלתי ביצור כזה! זוועה שאין לתאר, פשוט יצאתי רועדת ממנו... ברור לי שזה לא קשור אליי, זה קשור אליו בלבד אבל בתחום כזה זה משהו שנשאר בזרם הדם... אם זה היה 'סתם' רופא הייתי קמה אחרי דקה והולכת....

אני אכן שוקלת להתלונן אך איני יודעת כרגע בפני מי, לא יצא לי עדיין לברר. קצת לא נעים לי גם מול אותו רופא שהיפנה אותי אליו ואיתו אני חייבת להמשיך במערכת יחסים נעימה כמו שהייתה עד היום! אבל עדיין לא ויתרתי.

אני במכבי. מישהו יודע אם מספיק לפניות ציבור או שיש משהו יותר נקודתי?

היה בסדר גמור במכון אלה

אך מכיוון שדחו את התורים בחודש, פניתי לרופא שלי בקופה שהמליץ לי על האונקולוג המשיגנע האחרון
ואמר על הדרך שהוא לא מת על מכון אלה בטענה שיש להם שיקולים פנימיים, סטטיסטיקה....

כמובן שאיני יודעת דבר על זה ובשל הערכתי לאותו רופא קיבלתי את המלצתו לאותו אונקולוג של הקופה, מה גם שלמכון אלה
התורים הם חודשים קדימה וזה עלול להיות בעייתי אם רוצים להתייעץ פתאם

יש פה גם שיקול כספי

לרופ של הקופה הם משלמים לא לפי חולים שהוא רואה, ולתל השומר משלמים יקר
לכן האינטרס שתלכי לרופא של הקופה ולא לתל השומר להקטין עלות של המרפאה , תחשבי על זה
הראו בערוץ 10 המרפאת ריקות אין חולים , כי הקופות לא שולחים חולים לשם כי יקר אצלהם

לא ממש הבנתי מה השיקול הכספי

מי שהפנה אותי לאונקולוג של הקופה זה רופא הקופה ולבקשתי אז אני לא חושבת שלו אישית יש
אינטרס כזה או אחר למי אני הולכת אלא אם כן הוא גוזר קופון על כל הפניה .... ?

ונכון, ראיתי את הכתבה העגומה הזו, הכל על גבם של החולים שיושבים וממתינים לתורים שעלולים לקצר את איכות/אורך חייהם

לגביי, אני כן קיבלתי הפניה לתל השומר אבל ייתכן שזה בגלל שזה רק יעוץ אונקולוגי ולהפניה טיפולית כמו סי.טי. או משהו מתקדם אף יותר היו עושים בעיות, לכי תדעי

healerit

New member
האונקולוג של אבא שלי הוא

רופא שמקבל באסותא וגם בתל השומר. בפעם הראשונה אבי פגש אותו באסותא. לאחר מכן כל היעוצים, הטיפולים ובדיקות ה ct נעשו בתל השומר. כמה פעמים מכבי לא נתנו לנו ct בתל השומר אלא באסותא אבל נלחמנו שהכל יבוצע במקום אחד - תח השומר. ככה הרופאים שטיפלו באבי בתל השומר יכלו לראות במחשב את התוצאות, בקלות, מבלי שנצטרך להעביר להם את הדיסק כל פעם. זה טוב שהכל מרוכז במקום אחד ונגיש לרופאים.

למעלה