מזללה- מאיר אדוני, איש יקר

מזללה- מאיר אדוני, איש יקר

מזללה- מאיר אדוני, איש יקר

שלוש שנים אחרי הפתיחה, המכונה העממית המשומנת של מאיר אדוני ממשיכה לספק את הסחורה. טעים? בהחלט כן. זול? ממש לא.


במבט על הקריירה שלו עד עכשיו, אפשר לקבוע בוודאות שמאיר אדוני הצליח ובגדול. נכון, תחילת הדרך לוותה בלא מעט ביקורת. לא כולם התחברו לריבוי הטעמים והמרכיבים בצלחת ב"כתית" . עד היום יש מי שטוענים שהאוכל מאומץ מדי. כאילו חייב השף להוסיף עוד ועוד רבדים. אחרת, איך זו תהיה מנה של מאיר אדוני? עם הזמן הלך מאיר והתקרב ללב הקונצנזוס, כאשר שיאו של התהליך קורה ממש בימים אלה ב"משחקי השף" בערוץ 2. אם "מאסטר שף" שמה דגש על חזרה לשורשים ועל בישול ביתי עם טאץ' עילי וכבוד לחמרי גלם (מי אמר חיים כהן ואייל שני?) , "משחקי" פונה אל הטבחים העכשויים ואל הקולינריה המודרנית. קפדני ומדוייק אף יותר.. אי לכך לשתי התכניות יש מקום של כבוד על המרקע, לפחות בעיני. מקבילו של מאיר אדוני, הרגיש, המתחשב והאבהי מבין השופטים, הוא כמובן חיים כהן, שנכנס לאותם נעליים ב"מאסטר שף", ולאור זאת, ההבדל בתפיסה הקולינרית בין השניים זועק למרחוק. גם במזללה, האחות העממית, המאוזנת והקומוניקטיבית לכאורה של כתית, היותר קרובה לפחות מעט ברוחה ל"יפו תל אביב" של כהן, לא קשה להבחין שישנן אי אילו דרגות של מורכבות בין מטבחי השניים. כהן הולך על הבלאדי. גם אדוני, אבל מאיר חייב לסלסל. ככה זה מאיר. לטוב ולפחות טוב. לאחר אי אילו ארוחות מוצלחות במזללה, ולכבוד יום ההולדת, יצאנו לארוחת ערב משפחתית בהרכב חלקי, ככה בקטנה, על מנת לבדוק האם חלו שינויים או תנודות, האם עדיין טעים, ומה הטוויסט התורני בצלחת.

ובכן, עדיין טעים. היינו שלושה במוצ"ש. מלא עד אפס מקום, מה שגרם לשירות איטי במידה לא אופיינית. מעבר למגבלות הכשרות היחסית הידועה עד לעייפה של כותב שורות אלו, באמת לא התחשק בשר, במיוחד לא אחרי קבב צלוי בתבשיל טורקי בולגרי של חצילים קלויים ושמן זית שהכנתי לעצמי בצהריים (מי אמר מאסטר שף?) עוד לפני שהוחלט על מסעדה, וגם ניסינו להימנע מחריף לכבוד אב המשפחה (ויש שיאמרו, גם לכבוד מנהלת הפורום...). הלכנו, בהמלצת המלצר, על הכי פשוט:

"הקובנה של צביה" אפויה בסמנה, עגבניות גריל מרוסקות ופלפל ירוק חריף (29) ליוותה היטב את המנות כהרגלה על אף חריכת יתר קלה מבחוץ. ארטישוק, לבבות חסה, פרמז'ן, ביצה כבושה, שעועית ירוקה, בצל אדום, שום כבוש ואיולי סיזר (75) הייתה המנה הראשונה שחלקנו. צלחת גדולה, מרכיבים טריים, פרמזן איכותי, פיתול ותחכום מינימלי אבל נכון. עבודה טובה של מטבח שמודע לעצמו. קצת יקר אמנם, אבל עולה עשרות מונים על סלטים דומים ולא זולים בהרבה בבתי קפה נחשבים, למשל.

עיקריות: פפרדלה חמאה, מרווה, שום, שעועית ירוקה, זוקיני, פירורי בריוש וביצה עלומה בטמפורה (75) וגם פילה בורי, קרם חצילים מעושנים, פריקי בלימונים כבושים, ירוקים של קיץ, יוגורט כבשים ווינגרט עשבים (99). כאמור, הליכה על בטוח, שתי מנות שכבר נדגמו בעבר ועשו גם הן את העבודה, מי יותר מי קצת פחות, גם עכשיו. הפפרדלה במנה גדולה, עם פסטה איכותית, תוצרת בית , שאמנם חסר היה בה מלח אבל לבד מכך הייתה עשירה ומשכנעת, עם ביצה עלומה משעשעת מעל. מדובר בדיוק במנה עיקרית לא מחייבת בארוחה קלילה יחסית, והרי לשם כך התכנסנו. במנת הבורי, הטובה מאד כשלעצמה, היה בסך הכל פילה אחד חצוי לשניים. זה גרם לה להרגיש לנו קצת יקרה מדי. הרי בורי הוא לאו דווקא אחד מהדגים המיוחסים. הוא איננו לוקוס ואפילו לא פלמידה לבנה. ניתן היה לפנק בחצי השני של הפילה באותה צלחת. עם זאת, הדג נצרב מצויין, הירקות טופלו טוב ומעל הכל הפליא קרם החצילים, עוד אחד מסימני ההיכר של אדוני, שהבהיר שוב בחיבור המשכנע ובפשטות מדוע המזללה מדברת לציבור סועדים רחב הרבה יותר מאשר שכנתה מעבר לדלת.

חלקנו שני קינוחים: וולרונה 57 - שכבות שוקולד, קרם פיסטוק, טוויל פיסטוק, קרם טופי ערער, חלבה הודית, גלידת וניל ופקאן וכן תותים וקרם ליים - דפי בצק עלים, קרם ליים, תותים, ג'לי מנדרינה-יוזו, ג'ינג'ר מסוכר, סורבה אשכולית אדומה (45 לדזרט) . כאן כבר הורגשה מורכבות של טעמים כפי שמאפיינת את אדוני לאורך השנים. במיוחד חיבתו לקרמים ומקצפות בעלות טעם בוצי, על גבול המלוח ואפילו החריף. זה בלט בקינוח התותים עם סורבה האשכולית הבלתי מתפשר שאוזן במשהו על ידי ג'לי המנדרינות הנפלא והג'ינג'ר המסוכר שבדרך כלל אינו כוס התה שלי. כאמור, לפעמים זה עובד נפלא. בקינוח האחר קצת פחות. קרם הפיסטוק נשא טעם מוזר משהו, מעט קשה לאכילה. החיבור שלו עם שאר הרכיבים המוצלחים לא נשא פרי. שכבות השוקולד השתלבו יפה עם חלבת ההל, ואת ההצגה גנב טופי הערער המדהים בטעמו. כשזה מצליח למאיר, זה מצליח בגדול. לא הייתי מתנגד לעוד שליכטה הגונה של טופי ערער על הצלחת במקום קרם הפיסטוק, אבל היי, זה אני.

בסך הכל הייתה זו ארוחה נעימה ולא מורכבת מדי, שאף עשתה לי חשק מחודש לחזור בעוד זמן מה. כשאהיה רעב, יהיה טעם לבדוק גם חלק מהאופציות הבשריות בתפריט. רע זה כנראה לא יכול להיות. אמנם, 460 השקלים (כולל 3 שתייה קלה) שנגבו עבור הארוחה להלן מרגישים כמו משהו יקר ב 10 או אולי 15 אחוזים יותר מהרצוי. בכל זאת, אכלנו כאן בורי, פסטה וסלט, ממרכיבים איכותיים אמנם אבל לא כאלו שנפלו מהשמיים. ועדיין, גם אם קצת יקר, הרי לארוחה שלא מתרחשת כל יום, המזללה היא עדיין חוייה מומלצת בסך הכל. נסו אותה, לפחות פעם בשנה.
 

Gargeran

New member
תודה על הדיווח

קצת מתקשה להתלהב מהסלט ארטישוק מתיאורו, החיבורים שם לא נשמעים לי ממש, אבל מעניין איך תורמת להכל הביצה הכבושה. בכל מקרה, המחיר של המנה הזו ממש ממש מוגזם.
לא כל-כך התחברתי לאף אחת מהמנות, אולי רק לפילה הבורי. ובקינוחים לקינוח התותים.

אני לוקח מהביקורת הזו בעיקר ששווה לוותר על ארוחת ערב במזללה ולהשתמש בכסף לארוחת צהריים בכתית.

תודה על הדיווח. היה מאוד נעים לקרוא
 
פרשנות מעניינת

אסור לשכוח שגם צהריים בכתית אומר עלייה בדרגה מבחינת המורכבות של המנות (וכאן זה כבר מתחיל להרגיש מתאמץ כאמור) כאשר נראה לי שבמזללה המנות קצת גדולות יותר.

בכל מקרה עדיפה עסקית הצהריים בשני המקומות על ארוחת ערב.
 
אני הייתי הולכת על צהריים במזללה

מחירי העסקית הם 68-125 ₪ כמדומני, ומאוד נהנינו. הבורי באמת מצוין, הטרטר הפלשתיני נהדר, והמחירים נוחים יותר.
 
מנסיוני עם הסלט הזה

חומרי הגלם טובים והוא בהחלט טעים.
אבל, ביחס לשאר המנות במסעדה הוא פשוט סתם ובהחלט לא שווה את מחירו.
 

החתולית

New member
אתה מוותר על חריף בגללי ?

הצחקת אותי !

אני אוהבת את המזללה, ולטעמי מנת הפפרדלה, היא אחת ממנות הפסטה הטובות שאכלתי בארץ. שמרת על כשרות, אז לא אכלת את הפייבוריטים שלי - טרטר פלסטינאי וקרואסון בולנז'רי.
 
מכיר את הקרואסון

אולי אשכנע את מאיר לדחוף בורי בפנים :)

גם את הטרטר הפלסטיני אפשר לבקש בלי יוגורט לדעתי...
 

החתולית

New member
לדעתי הקרואסון מכיל חמאה

את הטרטר אפשר באמת לבקש בלי יוגורט.

אני מתה לקחת את הבן שלי למזללה, אולי אתן לו לקרוא את הדיווח שלך כדי שיראה שגם שומרי כשרות יכולים לאכול שם.
 
ידוע שהקרואסון מכיל חמאה

לכן התקווה שלי היא לתחליף דג (בורי או סלמון קונפי) במילוי.

אני לא שומר כשרות מלא אלא יחסי (לא עושה מה שאנשים עם זקן אמרו), אז אם הוא כמוני, יש לו מה לאכול שם.
 

bruno01

New member
כיף לשמוע שהיה טעים

וגם אני מאוד אוהב עם מנת הפסטה הזו.

למרות ההרגשה האישית שלי שהמחירים במזללה גבוהים במשהו כמו 10-15 אחוז ממה שהם אמורים להיות, טעים שם והאוכל גם בדרך כלל מעניין.

תודה!
 

Gutsigu

New member
תהיה לגבי הזמנת מקום במסעדה

שלום לחברי הפורום הנכבדים,
בעבר הרחוק מאוד כתבתי בפורום בכינוי אחר, מאז חזרתי אל הצללים ועושה גיחה קטנה חזרה עכשיו:
סתם שאלה קטנה שקצת מציקה לי בנושא המזללה:
לפני מספר שבועות התקשרתי להזמין מקום לכמה ימים קדימה אך לא היו מקומות פנויים כלל. לאחר שלמדתי את הלקח, התקשרתי למסעדה שבועיים וחצי טרם התאריך המבוקש החדש על מנת להזמין שולחן לזוג ביום חמישי בשמונה וחצי. העובדת שענתה לשיחתי עשתה מן הצד השני קולות והמהומים שלאחריהם אמרה: ״יש לי מקום בתשע על הבר״, בטון שקצת קשה להסביר אותו בכתב, אבל נותן הרגשה של ״הכל תפוס וכל מה שנשאר לי זה שני מקומות על הבר בשעה תשע״. מאחר והופתעתי, בכל זאת הזמנה שבועיים וחצי טרם המועד אמורה להספיק בהחלט גם במקום מבוקש, שאלתי אם זו האפשרות היחידה, ולאחר שקיבלתי תשובה מגומגמת שאלתי האם אין מקומות כפי שביקשתי כי הכל תפוס או שהמסעדה מושיבה בשני סבבים. רק כששאלתי מפורשות התקבלה התשובה שאכן ישנם שני סבבים ולכן לא יקבלו הזמנה לשמונה וחצי. לאחר שהסכמתי לשעה תשע שאלתי ביקשתי בכל זאת לשבת על שולחן ולא על הבר, והפלא ופלא- נמצא לי שולחן.
מה מעצבן אותי? קודם כל, שלא נאמר לי בצורה ברורה ובשקיפות שלמסעדה יש סבבים, ואחרי זה התחושה שניסו ״לתקוע״ אותי על הבר שכנראה פחות מבוקש. משהו בתהליך ההזמנה גרם לי לתחושה של חוסר נוחות ואפילו קצת יצא לי החשק ללכת. חייבת לציין שלא נתקלתי בסיטואציה דומה במקומות אחרים.
מה אתם אומרים? לא מעצבן?
 

sweetdreams

New member
טוב, אוסף הדוגמאות ההזויות בעמוד הראשי הולך..

.. ונהיה פרייסלס.
בין הסיפור שלך, והסיפור ההזמנה של ״כתית״, וה77 ש״ח על מרגריטה (!!) ב״צפרה״, התחושה שלי שאני צריכה בר ומסעדה בבית רק הולכת ומתחזקת.


פעם לצאת למסעדה היה נחשב לבילוי, ולא לכזאת מטלה מסובכת..
 

Czerniak

New member
אישית אותי מעצבן

אבל גם נוכחתי לדעת שלא כל מה שמעצבן אותי מעצבן אחרים. בנוסף יכול להיות שעכשיו יצוצו עשרים אלף הסברים על כמה ההתנהלות הזו היא הפיתרון היחידי של המסעדנים, בארץ. הסברים שאולי יגרמו לך להבין כמה לא קל לצד השני, אבל כנראה שגם לא ייתנו לך הרבה חשק להגיע למזללה.
מה שהכי מעצבן אותי (ומתקשר גם לאירוע כתית) זה העדר השקיפות, אם זו ההחלטה של המסעדה, כבודה במקומה מונח, לא יותר פשוט לציין את זה באתר או בתחילת המענה הטלפוני?
 

sweetdreams

New member
בעיניי זה מאוד פשוט

אני רוצה שהזמנת מקום במסעדה לא תהווה כזו טרחה.
כי אם כן אז אני עשויה מאוד בקלות להתעצל ולא לרצות להגיע, או לחלופין, להגיע למקום שדורש ממנו פחות מאמצים.

נכון שאם יש מסעדה שאני ממש כמהה להגיע אליה אז אני אעשה את המאמצים הדרושים, אבל למען האמת, אין מסעדה שנמצאת בסטטוס כזה מובהק על פני האחרות, בוודאי שלא מספיק בשביל שיהיה שווה לי לטרוח כ״כ על מנת להגיע אליה.

אני בכלל לא הייתי חושבת על להזמין מקום שבועיים וחצי (!!) מראש.
אבל נניח וכן, והיו אומרים לי שאין שולחן לזוג ב8:30 בהתראה כזו? וואלה, אני בכלל לא הייתי שואלת לגבי שני סבבים ומתחילה לתשאל.. סביר להניח שהייתי חושבת לעצמי שיפה להם על ההצלחה המסחררת, ואני כבר אלך למקום אחר.
 

salo22

New member
תופעה תל אביבית ידועה

שכמובן גם נחלת מקומות פופולאריים בערים קטנות יותר בעיקר בחמישי ובשישי, אבל לא רק - מנסים למקסם רווחים ובדרך יש מקרים רבים, שנותנים לנו להרגיש שעושים טובה בזה שבכלל יארחו אותנו. גם אני לצערי פוגש בעיר הזו לא מעט הימהומים וגימגומים בניסיון להיכנס למסעדה או להזמין מקום (ע"ע התנסויות זה סושי האחרונות שממש הוציאו לי החשק למקום), מדינה חופשית, תרצה תקנה, לא תרצה תכין משהו טעים במקום בבית. אני חושב שלמקומות רבים יש הרבה מה לחשוב ולשפר בתודעת האירוח בימי סוף השבוע ובכלל, אגב יש מקרים בתל אביב שאנחנו מגיעים למסעדה וטורחים להגיד לנו בערב שיש לנו 45 דקות או שעה כדי לאכול כי השולחן מוזמן או ווטאבר, לדעתי ברור במקרים רבים שמדובר במדיניות מזגזגת שנעשית גם בשם ניסיון החלוקה למספר "סרוויסים" באותו ערב.. בסופו של יום אני מסכים שהתופעה כשהיא קיצונית, תרחיק מאוד סועדים ממסעדות.. אבל מה לעשות שזו תל אביב, כנראה שיש מקומות שיכולים להרשות לעצמם להתנהל בצורה לא נעימה כזו, בעיר גדולה בה אוכלים רבים בחוץ.
 

foofoo77

New member
זה פשוט

אצלנו נותני שירות זה לא מקצוע אלא זה עבודה על הדרך עד שנמצא את המקצוע שלנו או תוך כדי לימודים.
אם היינו משקיעים את המינימום בהכשרת מלצרים היה הרבה יותר פשוט במדינה שלנו (אם אני אתייחס לצרפת או לאיטליה שבה יש מלצרים בגיל של אבא שלי שעושים את זה כל חייהם).
להושיב בשני סבבים זה לגיטימי ונורמטיבי לגמרי , אם הגברת בטלפון היתה חכמה טיפה היתה מסבירה שיש שתי הושבות בסרוויס של יום שישי (ואני חושבת שזה נכון למסעדה שהיא פופולרית ומלאה) כשהסבב הראשון הוא בשעה 19:00-21:00 והשני מ 21:00 ואילך ולתת למי שמדבר איתה לבחור.
לקבוע נהלים זה נכון למסעדה שרוצה לשרוד ולהרוויח כסף , תפעול מסעדה זה בור ללא תחתית מבחינת הוצאות ובלי נהלים אפשר לזרוק אותה לפח בקלות.
לו רק היינו משקיעים טיפה יותר בכוח אדם שעובד שם ההודעה הזו היתה מגיעה אחרי ביקורת מפורטת כשמציינים בה שיש שני סבבי הושבה בלי תרעומת או בלי תחושה רעה במהלך השיחה.
אני אישית אחרי שיחה כזו הייתי פשוט מוותרת על התענוג והולכת למסעדה אחרת.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על הדיווח, נהניתי לקרוא! אהבתי את הכתיבה

המפורטת אך העניינית מאוד.
מעולם לא ביקרתי במסעדה של אדוני (למען האמת לא שמעתי על אודותיו טרם "משחקי השף") אבל אולי אנסה יום אחד, מי יודע...


אני לא טיפוס של מנות קטנות ומקושטות מדי, אבל אני כן אוהבת שילובי טעמים (בעיקר מתוק ומלוח, כי לחמוץ אני פחות מתחברת ולחריף אני לא ממש מסוגלת) ואני מאוד אוהבת גיוון, שלא יהיה משעמם, שיהיו הרבה דברים מסוגים שונים בבת אחת. לכן אני חובבת של מזנונים (בופה) באירועים, טפאסים, מסעדות בסגנון ערבי עם הרבה סלטים שונים בהתחלה, וגם ארוחות בוקר עתירות ממרחים שונים וכו'. כשאני מזמינה רק פסטה במסעדה ומקבלת רק פסטה ואין כלום בצד זה לא פעם מבאס אותי (ועדיין, לפעמים בא לי פסטה).
 
למעלה