תשובות לשאלות
קודם כל לאיתי: ישבתי לפניך באסיפה של המרחפים וראיתי כמה אתה חם על הממ"גים ש"מרמים" אתכם המרחפים ולכן חשוב לי לענות לך ברצינות כדי שתסיר כל דאגה מלבך. מאז אסיפת המרחפים בתחילת ספטמבר הגענו לסיכומים מלאים עם נציגי המרחפים, כעת אין ביננו מחלוקות ואנו עובדים בתאום. אנחנו נמצאים במצב של גירושין בלתי נמנעים ונקוה שהם ימשיכו ברוח טובה. לגבי הביטוחים: רק לעמותה לטייסי ממ"ג יש ביטוח אחריות מקצועית וצד ג. האגודה למצנחי רחיפה החליטה שלא לרכוש את הביטוחים ולכן נוצר מצב שבו האגודה למצנחי רחיפה אינה יכולה להעניק רשיונות. מכיון שכך הקמנו את העמותה החדשה תוך תיאום מלא עם רשות התעופה האזרחית ולאחר שהתקבלה הסכמתה לכך מתוך הבנה שרק לעמותה החדשה תהיה את היכולת ואת הידע להעניק רשיונות טיסה בממ"ג. העמותה קיבלה את התעודה מרשם העמותות בערב החג, ומייד הגשנו בקשה לקבלת רשיון מפעיל. אנחנו בטוחים שרת"א מבינה את דחיפות העניין ומכיון שאנו מתואמים מראש אני מאמין שנקבל את רשיון ההפעלה בהקדם. במקביל אנו פותחים חשבון בנק על מנת שנוכל לגבות את דמי החבר שעדיין לא נגבו לעמותה החדשה תוך תאום עם החברים ובהסכמתם. לגבי הגדרות העמותה והתקנון (זה לא סע"מ) – צודקים רן וחיים בכך שאין זה יאה להגדיר את שלילת רשיונות הטייס כמטרה עיקרית. כאן צריך להבין: התקנון והגדרות העמותה בתעודה הם מסמך משפטי מעו"ד לעו"ד שהוא חלק מהתהליך לרישום עמותה או חברה. המסמך נכתב בעזרת עו"ד העמותה ונבדק במקרוסקופ ע"י עורכי הדין של רשם העמותות (לאיתי: כולל סעיפים 8ג ו11ב). התקנון הוחזר לנו שוב ושוב לתיקונים בתהליך שארך חודשים רבים ואפילו השם שביקשנו (האגודה ל.. ולא העמותה ל..) נדחה. כפי שאמרנו – טחנות הבירוקרטיה (ולא תחנות – צודק יורם, טעות שלי) טוחנות לאט - היגענו למצב שאפילו אם היו דורשים מאיתנו להקרא העמותה לציידי צפרדעים אדומות היינו מסכימים. ולכן בהקשר זה חשוב להבין: התקנון והתעודה מחייבים אותנו מבחינה משפטית לכל דבר ועיקר. מצד שני הם לא מכתיבים לנו את סדר היום ואת סדר העדיפויות. מטרות העמותה בראש ובראשונה הם לקדם את ספורט הממ"גים, לשרת את חבריה, לדאוג לבטיחותם וליצגם מול הרשויות. בנושא היצוג מול הרשויות צפויים לנו אתגרים לא קטנים. לפי מסמך שהגישה רת"א לועדת הכלכלה בכנסת, היא מבקשת להעלות את האגרות לטייסים הפרטיים מ2.8 ל3.5 מליון ש"ח והם כבר פוזלים לכיוננו כפי שנכתב כבר בפורום זה. "לשונות רעים" לוחשים לי שרת"א תנסה לצבור כח ע"י עיכוב רשיון ההפעלה אבל אני חושב שאנחנו יכולים להיות רגועים מפני שכל התהליך מתואם מראש איתם וגם הם מבינים שהם לא יכולים להכניס את הענף לסחרור (מספיקות הצרות עם המרחפים).