מזל טוב את אמא של אמא!

ענתי44

New member
מזל טוב את אמא של אמא!

אומרים שאנחנו בוחרים את חיינו אז כנראה שבתת המודע בחרתי להיות משפחה חד אדם. אני. בלי חשבון לאיש. ואז לפתע אומרים לך " אמא שלך סובלת מאלצהיימר!" , מזל טוב הפכתי רשמית לאמא. בלי צירים בלי הריון. בלי הכנה או בחירה. הפכתי להיות אמא לאמא שלי. מעבר לקושי הנפשי של המעבר מהילדה הקטנה והמפונקת של אמא להיות ההורה שלה. קושי גם שלי וגם שלה. הרי שאין בית ספר שמכין אותך להיות הורה לאמא שלך. כי זה לא להיות הורה לילד שגדל ומתפתח ומתעצב אלא להיפך להיות הורה לאדם שלם ומעוצב שנסוג אט אט לחידלון. להורה לילד יש את השלב הראשוני התלותי שאת מניקה רוחצת, מחתלת. פה את אמא של תינוקת ואת מאכילה, מחתלת, רוחצת ומנקה ומורחת משחה נגד פריחה. ואת גם הורה לנערה מתבגרת עם מצב רוח משתנה ומתחלף בשניות ואמא לילדה אישה בת שנתיים שכל הזמן אומרת לא רוצה ומנסה לרוץ הרחק ולגלות את העולם. את אמא רב גילית לילדה אישה שמתמרדת בך ואין לך את האמצעים שיש להורה רגיל. מה תעשי? תשלחי אותה לחדר? שבועיים בלי טלוויזיה? תקחי את הפלאפון? מה??????? תצעקי? תדברי אל הקירות? חלילה וחס תרימי יד? הרי את לא יכולה לנקוט בשום סנקציה. את יכולה לאכול את הלב. לנסות לפייס ולרצות ולפתע פתאום להבהל מעצמך איך שטן הזעם מתפרץ מתוכך. ואת יודעת שזה לא ימנע את הפעם הבאה ולא ישנה כלום. רק יוסיף לך רגשי אשם הרבה הרבה אחרי שאמא שלך תסלח לך ותשכח את מה שהיה. אחותי שהיא אמא ותיקה, ואני מרשה לעצמי לומר אמא מעולה הכי שאפשר, מיומנת ממני בלהתגבר על התנגדות לטיטול או באיך להלביש מהר יותר את המכנסיים, ובביקורים שלה למדתי המון. אבל איך להפעיל את הסמכות ההורית של המבוגר מבין השניים שפועל בסמכותיות לטובת אמא אני לא מצליחה להפנים. איך אני יבחושית קטנה, פישרית שהחלב עוד לא יבש על שפתיה ( כפי שאמא תמיד אמרה) יכולה להחליט ולכפות על אמא? ומהתיסכול אני מוצאת את עצמי לפעמים חוזרת על משפטים ששמעתי את אמא שלי אומרת לאמא שלה ואשר נשבעתי שאני לעולם לא אומר.ההבדל שסבתא שלי היתה אישה צלולה שמתה בשיבה טובה והיתה אישה קשה.ואמא שלי אישה נוחה באופייה אבל חולת אלצהיימר והמחלה היא שמדברת מגרונה. אמש חזרתי לפנות בוקר אחרי בילויי לילי נוסף בכפר המוסיקה. למרות התיכנון הראשוני לא יכולתי להשאר למופע הזריחה ולהאזין לארקדי דוכין שר את" מי אוהב אותך יותר ממני", ההימנון של אמא ושלי. עזבתי את ידידי שם וממש התחלתי ללכת הביתה ברגל, עד שהגיעה מונית שלקחה אותי הביתה. כשישבתי שם מחפשת איך לחזור הביתה ליד אותם עשרות צעירים משוחררים מכל עול, הבנתי. אני כבר לא פיטר פן. אני אמא לאמא שלי. בעלת צרכים מיוחדים. צרכים שעומדים במקום הראשון. מזל טוב, אמרתי לעצמי. יש לך בת!

אנימו

New member
ענתי.לא יודעת אם לזה התכוונת, אבל

סיימתי לקרוא והתחלתי לצחוק
אני עצמי מדגישה פעמים רבות את האספקט האבסורדי והמגוחך שבמצב ואפילו משתמשת בציניות. לי זה עוזר! יש כאלה שאינם מתפעלים מחוש הומור כזה. קשה להם לערבב צחוק עם הבכי. אבל לי זה עוזר.
+

ענתי44

New member
ההומור העצמי עוזר לשמור על השפיות

היי אנימו. שמחה שצחקת. הומור זה מתנה שקיבלנו מהחיים כדי לעבור בשלום את המורכבות שלהם. ג'ונתן, שחיבר את גוליבר, שהיא למעשה סטירה חברתית על הממשל בזמנו אמר שאם לא היה צוחק מזמן היה תוקע לעצמו כדור בראש. הומור בכלל והומור עצמי בפרט הוא דבר נפלא שעוזר להתגבר על כל משבר. באשר לציניות אני משתדלת לא לגלוש לשם, אם כי מחליק לי לפעמים, כמו בפעם שאמא היתה מאושפזת עם האירוע מוחי. לילה אני 48 שעות כמעט ללא שינה או אוכל. הושיבו את אמא על כסא רחצה חצי עירומה ולקחתי אותה לשירותים. ומאחר שלא היה לי עזרה להחזיר אותה למיטה היא נשארה כך עד שברח לה על הריצפה ולא פיפי. אני פשוט התחלתי לצחוק בטירוף ואמרתי לה: " את רואה לא הרשית לי חיית מחמד כי אמרת שאני לא אנקה אחריה ועכשיו אני מנקה אבל את בכלל לא מחמד" אפילו אמא חייכה רק הנשים בחדר היו מזועזעות. אני מאמינה שההומור זה דרך מצויינת לשמור על שפיות הנפש ושאסור לנו לקחת את עצמינו כל כך ברצינות ומשתדלת לראות את הקומי בכל מצב ולא את הטרגי. אם כי לפעמים אני חשה כאב ועצב ותיסכול. באשר להיותי אם חד הורית לאמא הרי שיש לי לפעמים רגעים קשים כי אני באמת לא יודעת מה לעשות. אני על תקן אמא נייר, הווה אומר אמא חסרת שיניים ביצועיות לכן הכי טוב זה פשוט לצחוק מעצמי על זה. זה מה שעשיתי ואני שמחה לגלות שאני לא היחידה. שבת שלום

אנימו

New member
כשאני אומרת ציניות אני מכוונת

לציניות-לייט , משתדלת לשמור על גבולות . לשמחתי אפילו החולה שלי מכיר את חוש ההומור שלי ובקומוניקציה הדלה שיש לי איתו היום (איבד כושר דיבור בגלל ניוון השרירים והפרקינסון שהצטרף לחגיגה...) הוא מחייך ומחזק לרגע את התחושה שלי שהינה "יש עוד עם מי לדבר" ..... שבת שלום.

ענתי44

New member
העיקר שהם ואנחנו מחייכים../images/Emo13.gif

אנימו, את צודקת. ואין דבר משמח יותר מלראות חיוך עולה על פני היקירים לנו. לפני שאמא חלתה הייתי מצחיקה אותה הרבה. וגם עכשיו אני מצליחה לפעמים לעורר אותה על ידי צחוק. אני קטונתי מלדעת ואני לא בוחן לב וכליות כמו הבורא ברוך הוא אבל, אני מאמינה שעמוק בפנים עדיין יש עם מי לדבר. כאילו הנשמה הטובה והישנה עדיין קיימת והיא צוחקת ובוכה ומתמודדת ויודעת טוב שאני אוהבת אותה " עד השמיים וחזרה", ועושה את הכל הכי טוב שאני יכולה. כך גם האיש שלך. והיקר של כולנו. אם, אב, בן זוג, אח אחות או חבר. שבת שלום ומלאה בחיוכים וצחוק מה-

אנימו

New member
ענתי-../images/Emo6.gif../images/Emo23.gif../images/Emo7.gif../images/Emo13.gif../images/Emo23.gif../images/Emo9.gif../images/Emo24.gif|לב

ענתי44

New member
תודה../images/Emo24.gif

אנימו וכל השאר תודה מקרב-
על הפירגון והתמיכה. זה מרגש מאוד ומחזק ומאפשר להמשיך הלאה.

למעלה