מזל טוב - הפסקת אש נחתה עלינו

לב אם

New member
מזל טוב - הפסקת אש נחתה עלינו

מאחלת לכל אחינו וחברינו באיזור הדרום, שאכן הפסקת האש תצליח ותתאששו מעט משש שנים קשות שעברו עליכם עם הפגזות יום יומיות. זה הזמן לדבר על איך לספר לילדים, איך להתייחס להפסקת האש, ואיך לנצל את התקופה השקטה (נקווה שתהיה) להתאששות והחלמה.

גן חיות

New member
הפסקת האש כבר הופרה

והבוקר, כאשר דברו על "הקסאם האחרון" חצי שעה אחרי כניסת הפסקת האש לתוקף, בני שאל אותי - "איך הוא יודע?" ולא היתה לי תשובה. לצערי - הוא צדק.

לב אם

New member
הבן שלך חכם מאד

נסיון החיים שלו מראה לו שאי אפשר לסמוך על ההסכמים, ושכבר היו הבטחות לשקט בעבר שלא התקיימו. נראה שהעצה הכי טובה במצב של טראומה מתמשכת, כמו המצב שלכם ליד עזה, היא לשתף את הילדים באמת במה שקורה. לספר להם גם על אי הבטחון, גם על החששות של ההורים אבל גם על התקווה וגם על הנסיונות לפתרון, וגם על כל מי שאוהב אתו ונמצא אתו ובשבילו. אני מאמינה שמתוך החוזק להודות בחששות, בא גם החוזק לתת תמיכה לילד, והילד מקבל את הבטחון שההורים באמת משתפים ובאמת אינם משקרים לו.

גן חיות

New member
הבעיה לא פשוטה

הילדים שלי יחסית גדולים(י, יב) והם מבינים שההוראות שיש לנו הן טיפשיות. קודם כל אין התראה אז אין איך להתגונן. אם יש התראה - המקלט רחוק. מתחת לשולחן(אנחנו קומה עליונה) - ראית את התמונות אתמול - מה יעזור??? בחוץ - לשכב על האדמה. התגובה שלהם הגיונית בהחלט - איזה טמטום!!! כמורה, יותר מסובך לי. אני אמורה לשדר לילדים שהכל תחת שליטה. חחחח. את מאמינה שהם יכולים לצאת מהכיתות ולהגיע בזמן למקלטים(שפונו)? זה בתנאי שתהיה התראה. ושוב - מתחת לשולחנות ..... קשה מאד לשדר רוגע ובטחון כאשר את לא מאמינה בזה בעצמך.

לב אם

New member
מתחת לשולחנות?

מזכיר לי שבמלחמת ששת הימים לא היו לנו מקלטים, וההוראות שקיבלנו בבית הספר היו להכנס מתחת לשולחנות או לחדרי המדרגות בין הבניינים. למרבה המזל, כשפרצה המלחמה הנהג של האוטובוס שמע במקרה ברדיו שיש מלחמה והחזיר אותנו הביתה דקות לפני ההפגזה שהרסה לגמרי את כל בית הספר ... תראי, לא מקנאה במצב שאת נמצאת היום. מצב כל כך לא פשוט ורגיש, בסופו של דבר אני מאמינה שבכל גיל צריך להגיד לילדים את האמת, בפרט כשמדובר בילדים גדולים ומבינים. גם האמת שגם את כמורה מפחדת ודואגת ואינך משוכנעת שזה הפתרון הטוב ביותר, אבל למרות זאת הם רואים איך את מתפקדת היטב, רק יכול לשמש השראה לילדים. מאחלת לכולנו שבסופו דבר משהו יצליח להוציא אותנו ממעגל הדמים, ונוכל להתחיל בדיון על איך להתגבר על הטראומה כשהיא כבר מאחורינו

למעלה