מזל טוב - ובעל זכות השאלה הראשונה

kanata

New member
מזל טוב - ובעל זכות השאלה הראשונה

מושל"ט יקר, המון מזל טוב. קראתי זה מכבר את הודעות הקומונה, וממש לאחרונה (נראה לי ששלשום או אתמול) את תשובתך המצויינת בכל הנוגע לדרך ההתאקלמות בקנדה. אכן תשובה מצויינת, ולדעתי ניתן להוסיפה כמעין מאמר למנגופלקס... שאלותי רבות מלשאול את כולן כרגע, אך אתחיל באלו: 1. האם הגעה בסטטוס PR מאפשרת לפתוח עסק כזה או מיד עם ההגעה לקנדה, או שיש איזושהי תקופת אכשרה שיש לעבור.. 2. בתור אחד עם נסיון בפתיחת עסקים וסגירה בארץ, האם הסחבת זהה, האם צריך לעבוד מול כל כך הרבה תחנות קרי, מס הכנסה, ביטוח לאומי, מע"מ , רשות מקומית וכדו', או שהעניינים אצלכם הרבה יותר פשוטים? 3. מהי תדירות הדיווח, ומהם המיסים (העיקריים) שמשלמים עסקים קטנים, ואם אפשר את שיעוריהם... 4. קצת מחוץ לנושא, ציפור קטנה לחשה לי, כי בקנדה חופשת הלידה הנה כשנה. האם הציפור צודקת? אשמח לקבל הסבר לגבי נושא זה. ושוב פעם בהצלחה לכולנו...

תודה על השאלה העניינית הראשונה

ובכלל נחמד שהי בתחום המקצועי העיקרי שממנו אני מתפרנס ולא בעיסוק המשני בתחום ההגירה.... תשובות: הקמת חברה בקנדה לוקחת פחות משבוע, אפשר להקים חברה יום אחרי שאתה PR ללא שום מגבלה, ולפני שאתה PR על ידי העסקת דירקטור קנדי, מציאת משרד או חנות, או מבנה תעשייה מתאים יכולה לקחת שבוע עד חודש. הקמת החברה לא צריכה לעלות לך יותר מ 700 דולר, ובדרך כלל היועץ שמקים אותה עבורך מקבל עמלה מחברת הרישום ולך אין שום הוצאה נוספת. במידה ואתה לא זקוק לתקנון מיוחד והתקנון הסטנדרטי מספיק לך אין צורך בעורך דין לצורך הקמת חברה, כשאני פותח חברות ללקוחות אני פותח להן תיק מיסי קנייה אם חלים (GST PST ) ותיק ניכויי שכר עבודה - חובה (CPP EI TD ) בנוסף ייפתח תיק מס הכנסה.שעורי המיסים בקישורים, הדיווח הוא כל חודש בניכויי מעסיקים בהתחלה ואחר כך כל רבעון. לגבי GST PST זה תלוי במחזור, ראה בקישור. סגירת התיקים היא פשוטה ואין סחבת , מרגע שנפסקת הפעילות עיסקית מודיעים על סגירת התיק ושלום על קנדה. תיק מס הכנסה ודו"ח ממילא צריך למלא כל שנה גם אם אתה שכיר כי יש כאן חובת דיווח כללית, ותמיד הניכוי במקור יותר גבוה מהמס החייב ומקבלים החזרים. אין צורך בשום תקופת אכשרה אלא אם כן התחום מחוייב רישוי פדרלי או פרובינציאלי, ואז בדרך כלל (תלוי בתחום) זה רישוי לעיסוק, ולא להקמת החברה שאינה כרוכה בשום רישוי, לגבי רישוי עירוני רוב החברות פטורות מזה, למעט עוסקים בתחום החינוך, הבריאות הבטיחות וייצור המזון. שחלקם כפופים לרישוי עירוני וחלקם לפרובינציאלי או פדרלי. אם אתה זקוק לשמירה על סודיות אתה יכול לקבל ממני תשובה במסר לגבי תחום העיסוק המסוים שלך. בדול באתר האינטרנט של כל עיריה יש רשימה של דרישות לפי סוג העסק, ומרבית העסקים (בעיקר המשרדים) פטורים מרישוי ונדרשים רק להקפיד על חוקי התכנון, הבנייה, והבטיחות בעיקר הגנה משריפות. לגבי חופשת לידה בקנדה אכן 50 שבועות ראה גם בקישור הזה. אני מקווה שהתשובה מלאה, אם יש צורך בהבהרות תוכל לחדד ואוסיף פרטים, אבל קודם תנסה לחקור לבד את הקישורים שנתתי. אם יש לך שאלות ספציפיות שהן בהן עניין לכלל החברים, אתה מוזמן לשלוח מסר. בהצלחה וייזמות עיסקית פוריה עם חונך ובלעדיו.

mikki01

New member
אני יכול לנסות לענות לך מנסיוננו

1) הגעה בסטטוס PR מאפשרת לך להקים עסק מהרגע הראשון של הנחיתה בקנדה אין הגבלה 2) תהליך פתחית העסק לוקח כ 20 דקות (מילוי טופס ותשלום אגרה של כ 60 דולר) לעסק מסוג עוסק מורשה (SOLE PROPRIETOR ) במידה וזאת חברה בע''מ (INCORPORATED) התהליך טיפה יותר ארוך ודורש יותר כסף - עלות פתיחה היא כ 1000 דולר את צריכה עורך דין ורואה חשבון כחלק מישות הפירמה ולכן זה טיפה מסובך יותר ויקר יותר בהמשך 3) הדיווח של "עוסק מורשה" לענייני מס ההכנסה הוא שנתי ,אין מקדמות ביטוח לאומי ומס הכנסה כמו בארץ. המע''מ מתחלק לשני חלקים כאן GST PST (GOODS AND SERVICES TAX ,PROVINCIAL SALES TAX 7% ו 8% שבייחד מהווים 15 אחוז על קניה ומכירה של סחורות ושירותים בפרוינציה של אונטריו (אני לא כל כך מכיר את מה שקורה בפרובינציות אחרות) כעקרון אין צורך לגבות את ה GST מהלקוחות שלך עד להכנסה ראשונית של 30K בשנה מהעסק, PST את גובה מהלקוח ברגע שאת מוכרת סחורה להבדיל משירות (לדוגמה: אם את בעלת עסק לשירותי אחזקת מחשבים על השירות תגבי GST ועל החלקים תגבי GST ו PST) אם העסק מוכר סחורה את חייבת לגבות PST ולעביר ל ממשלה את הכסף פעם בחצי שנה מקווה שעניתי בהצלחה

jewls

New member
מהתשבה של מושבניק הבנתי שניתן לפתוח

עסק ללא PR, ויש כמה נקודות שרציתי לברר: 1. האם אפשר להגיע כתייר,לפתוח עסק ורק אח"כ לתפל בענייני הגירה? במידה וכן, מהו תהליך? 2. שאלה קצת לא שגרתית: אנחנו בעלי עסק מוצלח במקסיקו והכוונה להמשיך אותו בקנדה, כמו פתיחת סניף (כמובן לאחר בירור ביקוש כדאיות וכדומה). האם מישהו מהמומחים בפורום מכיר הסכמי NAFTA ומה הם אומרים בנדון? תודה מראש לכל המשיבים.

jewls

New member
כן לבן זוג שלי יש אזרחות כפולה

מקסיקנית וישראלית, המסמכים של אזרחות מקסיקנית שלי בתהליך שייקח משהו כמו 4-5 חודשים. שוב ברכות על הפורום החדש והמון תודה על העזרה שלך!!

בעיקרון, כניראה שאין בעיה

אפשר להקים לכם חברת בת קנדית של העסק המקסיקאי, וסביר להניח שתוכלו לקבל רשיון עבודה פטור מאישור HRSDC בגלל הסכם נאפטא שפוטר אזרחי מקסיקו מהנושא, מספיק שאחד מכם אזרח ויש תעודת נישואין, מכח תעודת הנישואין בן הזוג יקבל גם רישיון עבודה. לדסקס את זה יותר לעומק פנו במסר אחרי שתקראו את הלינק, ובמיוחד את המדריך שנמצא בסוף הדף.....אין לכם כוח לקרוא? אפשר לפנות אלי במסר.....

למעלה