מזל טוב וברכות

estrtgx

New member
מזל טוב וברכות

יש רק דבר אחד שאני לא מבין בקונצפט של הפורום. אם כל מי שכאן עדיין בישראל ורוצה לעבור לקנדה, מי יענה על השאלות איך זה שם?

היו על זה דיונים ארוכים בפורום

של הותיקים שבניהולו דודו, נדמה לי שעל ידי הפניות הדדיות מכאן לשם ובחזרה ניצור הפרדה סינרגטית שתשרת את שתי האוכלוסיות והשלם יהיה יותר מסך הכל חלקיו. כזכור, באופן טבעי חלק מאלה שכבר בקנדה, משתעממים משאלות נפוצות כמו "מאיפוא להתחיל" ו"מה ההבדל בין מסלול פדרלי למסלולים פרובינצייאליים", יהיו כאן מספיק חברים "משם" שישמחו לענות, ובוודאי לתקן אותי עם אני טועה, הידע המקצועי שאני צובר אט אט יאפשר לי לענות על מרבית השאלות הפשוטות אם אף אחד לא יענה עליהן לפני. אני אעביר שאלות לפורום "ישראלים בקנדה" במידה ולדעתי יש צורך בכך על ידי הכנסת לינק של השירשור הרלבנטי בפורום בצירוף בקשה לחברים להיכנס לכאן ולענות על השאלה, במשך הזמן, ובשיתוף פעולה חברי ביני לבין דודו יווצר האיזון האופטימלי, יש לי גם הבטחה הסטורית מחברים בעלי ידע רב, שכבר נמצאים בקנדה כמו דני המומחה למניטובה, ורן שמכיר היטב את ונקובר, להיכנס לכאן לעיתים קרובות גם מיקי שמכיר היטב את עולם העבודה הקנדי ומאזן בראליות שלו את האופטימיות החולנית שלי, בא לכאן לעיתים קרובות, גם דודוהוא קורא פאסיבי כאן ואם יש טעות, או מחסור בידע, הוא תורם ומפרסם כאן את דעתו ואני אסיר תודה לכל הותיקים שממשיכים לבוא לכן ולעזור לחדשים, לא אלמן ישראל.....אני מקווה שיהיה בסדר תודה על הברכות המושבניק

estrtgx

New member
לפי דעתי התמונה קצת שונה

אם הניסיון שלי מלמד על משהו, רוב הלבטים של המהגרים בפוטנציה או בפועל הם לא בעניינים הטכניים של הויזה. לדעתי תהליך ההגירה מבחינה חוקית פשוט למדי. דף של שאלות נפוצות, FAQ, יכול לענות על 99% מהשאלות מהסוג שמנית. לפי דעתי מה שהרבה יותר קשה זה החלק של "מה אני אעשה שם"? האם כדאי לי ללכת על שוק העבודה הגדול של טורונטו או על היופי ומזג האוויר הנוח של ונקובר? האם תהיה לי עבודה בקנדה במקצוע שלי? איך יסתדרו הילדים בבית ספר באנגלית? לשאלות האלה עוזר הרבה יותר ידע מצטבר של מאסה של אנשים שעברו את זה. חבל שישראלים ברגע שהגיעו לשם והסתדרו קצת, אז פתאום הם כבר טובים מדי כדי לטרוח ולענות על שאלות כאלה שמן הסתם היו גם להם רק לפני כמה שנים או פחות חודשים וכל מי ש"מטריד" אותם בשאלה הופך לטרול מטריד ומשעמם (ובראשם אחד שאת שמו ציינת פה ואתה בונה על העזרה שלו). באחת מנסיעות העבודה לארה"ב יצא לי להכיר משפחה מרוסיה שהגיעו לפניקס, אריזונה. אתה צריך לראות שם איזה רמות של עזרה ממשית לא רק אינפורמציה ותמיכה שהקהילה המבוססת נותנת למהגרים החדשים. סיפרו לי איך מהרגע שיצרו קשר והודיעו על בואם, אנשים שלא הכירו אותם לפני רגע נרתמו למשימה, איתרו להם בית, התרימו רהיטים משומשים, דאגו להם בימים הראשונים, ונתנו להם את כל ההכוונה, הייעוץ התמיכה והעידוד שמהגר יכול לאחל לעצמו. והישראלים? "משתעממים" ומנגפים אנשים ששואלים שאלות. קצת חומר למחשבה ואולי הפורום הזה ישנה קצת את הגישה. שוב בהצלחה.

ILCA

New member
מושבניק - הפתרון ברור ....

צריך לפתוח פורום חדש בשם "מתלבטים על קנדה" - הבית לכל חוששי הקליטה וכל המידע שירגיע אותם (או לא). הצעה למנהל הפורום החדש: "גוצ'ה".

mikki01

New member
../images/Emo45.gif הוא בטח ישמח להיות מנהל הפורום

ודרך אגב הוא כבר ניסה בעבר לפתוח קומונה, קומונת "החיים האמיתיים בקנדה" כפי שגוצ'ה חווה אותם מיותר להגיד שמרוב "הביקוש" של המשתתפים החדשים שהיו לו שם הקומונה נסגרה

אילקה, רציתי לשים כאן סמיילי ענק

מחייך, זה שפותח וסוגר את הפה אבל יש לתפוז ולי "קצר" וכשאני מקיש על הסמיילים יוצא לי חלון של הבלוגייה, מילא. העיקר ששיעשת אותי. תודה על ההערה......נשתדל כולנו להאיר את קנדה באור הריאלי על האורות - ויש הרבה, ועל הצללים- ויש הרבה פחות, והמתלבטים, יצטרכו ללמוד להבדיל בין אתרים הנותנים מידע איכותי לבין אתרים של אלה שלא הצליח להם כאן, ומאשימים את הרצפה העקומה (לא לגיטימי) או את קשיי ההסתגלות והגעגועים (לגיטימי לגמרי).

estrtgx

New member
מי קובע מה לגיטימי?

יש הרבה אנשים שרואים בההגירה לקנדה אמצעי ולא יעד בפני עצמו. אם כתוצאה מהמעבר לקנדה הם יצטרכו לרדת במעמד המקצועי ובעקבות זה כנראה שגם ברמת החיים, יש רבים שלא יראו זאת כצעד לגיטימי ויחליטו לחזור מסיבות הקשורות בקנדה ולא בהם עצמם. ותנחש מי אותם אנשים. רמז: כאלה שיש להם יותר מה לפסיד ולא כאלה שממילא אין להם מה להפסיד. אז אתה יכול להאשים אותם שלא עשו שיעורי בית כמו שצריך. אבל אם אדם מצליח מאד מגיע לקנדה ושם מבקשים ממנו לוותר על ידע וניסיון, לא שהייתי שולח מישהו למדוד את השיפוע של הרצפה, זה לא יעזור כי האולם כבר בנוי, אבל הייתי מיעץ לבוא רק בנעליים נגד החלקה ואת נעלי העקב לקחת למקומות אחרים.

mikki01

New member
הכיצד אתה יודע איזה עזרה ממשית

אני וחברי נותנים כאן לישראלים שמגיעים לקנדה באם זה בעזרה בחיפוש ובמציאת עבודה או בעזרה במציאת מקום מגורים איך אתה בכלל יכול להעריך מה אנחנו כישראלים וותיקים נותנים אן לא נותנים על סמך חברות של יומיים בפורום סליחה אבל אתה ממש לא רציני, לא אני ובטח לא משתתפים רבים אחרים שמנסים לעזור מאחורי הקלעים מעוניינים לפרסם שמם ופועלם בפורום ולכן מה שאתה כותב לא רלוונטי

אני אסייע כאן באופן קבוע

קבל הבטחה אישית ממני שאענה מתוך הניסיון שלי. הבעייה היחידה שלא אני ולא אשתי אנשי היי טק ככה שאני לא יכול לעזור בענייני עבודה אבל כל השאר, בכייף. בעוד כשבועיים אני יוצא לטיול גדול עד סוף מאי אבל אחרי זה נא לשמור לי כאן מקום קבוע. תודה.

estrtgx

New member
תודה, אני מעריך

וממש מסקרן אותי: 1) במה אתם עוסקים 2) לאן אתם יוצאים לטייל, מרחבי קנדה? שלחתי גם מסר אישי.

אחת ושתיים

1) המדענית חוקרת את השפעות הגיל על תהליכים קוגניטיביים. עבדכם הנאמן משרת את קהילת העסקים של טורנטו.... תרתי משמע. אני ברמן במסעדה בדאון טאון. 2) המסע האפי המדובר הוא פאן-אמריקן על אופנועים. רעיון שאני וכמה חברים מארה"ב וישראל מגלגלים כבר שנתיים. וזה לא "אתם" במובן המשפחתי אלא רק "אתה" ועוד שבעה מופלאים. החצי השפוי של המשפחה יצטרף רק לשני קטעים נבחרים מהמסע בפטגוניה ובארה"ב. לצערי אני לא רואה בתיבה את המסר האישי שכתבת לי.

predoc

New member
על פניו ...

עניין הויזה באמת פשוט אבל תמיד לכל אחד סיפור אישי שלא בדיוק נכנס לריבועים של הטספים אחרת באמת הפורום הזה היה דל באנשים והוא לא מאיפה לדעתך מגיעות רוב התשובות פה ? נכון המשלט עונה לרוב. אבל שהוא לא יודע (קורה לפעמים) . יש אחרים שמשיבים כל אחד על פי ידיעותיו וניסיונו. ואם המשלט במקרה טועה , יהיו הרבה נשמות טובות שידאגו לתקן למען איש לא ישאר עם תשובה שגויה. ומי הם אותם אנשים הרי כאלו שהגיעו לקנדה אם על אישורי עבודה ואם לצרכי הגירה וממשיכים להגיב ולתרום מניסיונם ומידיעותיהם לאחר שהם כבר בקנדה. וכמו שאמרו פה מעל מעבר לדפי הפורום או הקומונה יש מסרים אישיים בהם מועבר מידע רלוונטי ועזרה מכל מיני סוגים. חבל להגיד דברים ללא גיבוי אולי זאת לא כמו האוכלוסיה הסינית או הרוסית שבאמת מאמצת כל מהגר חדש לבן בית אבל לדעתי התרומה ההדית פה היא גבוה. זאת הזדמנות לומר תודה לכל אלא שעזרו גם לי בעבר ...וחכו חכו עוד תעזרו..חחח

predoc

New member
האם נמחקרה פה הודעה ?

יקבלתי מייל שיש תגובה לשרשור הזה...הכותרת אומרת "המסרים האישיים עובדים שעות נוספות " אבל לא מוצא את ההועדה לא בחיפוש "ידני" וגם לא שלוחץ על הלינק במייל נעלמה עקב תקלה ? הוסרה במכוון לאור התוכן ?

הוסרה במכוון בגלל התוכן

מי שמכנה את אחד מחברי הפורום בכינוי גנאי מעליב מאד, הודעתו, ולצערי גם מה ששורשר אליה נמחק, פעם שנייה של כינוי מעליב, יגרור חסימה של אותו כותב שהוזהר במסר אישי.

predoc

New member
ברור ולגיטימי לחלוטין

סתם חשבתי שאולי זה מחלת ילדות של הפורוום החדש רק התחיל הפורום וכבר מישהו מצא לנכון להשתלח ?

drz400e

New member
הקומונה הוכיחה שדברים הם אחרת

ולכן הומלץ לפתוח פורום. היתה השתתפות מאוד פעילה מישראלים ותיקים בקנדה שענו , עזרו ותמכו באלה שעדיין בארץ ופנו לקומונה. מהתגובות כאן נראה שזה ימשך ,ופורום ישראלים בקנדה תמיד פתוח לכולם , ואף אחד לא יזרק משם על שאלות שישאל שם אם לא נענו כאן (אנטי מאמין שהפורום הזה יומלץ בנימוס...
אבל אני לא אמנע או אמחוק דבר שם).כמובן , שגם כאן וגם שם מומלץ לקרוא קצת את הפורום אחורה , ולהשתמש בכלי החיפוש והשאלות הנפוצות. זה יעזור למרכז ולתמצת את השאלות , ויראה שאתם לא מזלזלים באלו שעמלו כל כך לענות בעבר , ולאסוף את התשובות לשאלות הנפוצות ולמאמרים * בקיצור - בהצלחה. *(אני משתדל לא להתעצבן עכשיו כשאני חושב על כמה זמן אני השקעתי , וכמה פעמים אני קיבלתי תגובות דומות לזו שנכתבה עכשיו מאנשים שלא עשו אפילו טיפונת מאמץ לעבור על החומר....)

dana631

New member
איזה יופי שיש לנו פורום משלנו!

פה הרבה יותר כייף.

למעלה