מזל טוב להולדתו של הפורום!

אגי פז

New member
מזל טוב להולדתו של הפורום!

שלום אבי וכולם, אני עוקבת אחרי הפורום מאז פתיחתו ונהנת לקרוא את הדיונים המענינים שכבר התפתחו בו. יחד עם זאת אני מרגישה אי נוחות מסויימת לנוכח העובדה שהדיונים מתנהלים באופן אנונימי ואין אפשרות לדעת מי אמר מה . עולם הפורומים מוכר לי היטב וברור לי שחלק מקסמו נובע מהאפשרות ללבוש ולפשוט זהויות ,לבחור ניקים שונים ומשונים וכו'. אולם אני שואלת את עצמי (ואתכם כמובן) האם כללים אלה נכונים גם בפורום שבו אנו כותבים כאנשי מקצוע המביעים דעות מקצועיות? לדעתי יהיה נכון יותר להביע דעות אלה תוך חתימת שמנו המלא. אשמח לשמוע עוד דעות. חג שמח! אגי

עוסג

New member
ניקים בפורום פתוח

אני מסכימה איתך, רק שיותר קל להתבטא בחופשיות תחת שם אמיתי כאשר מדובר בפורום סגור (למורשים בלבד). בפורום פתוח עלולות להיווצר בעיות שונות שחלקן נוגעות לתחום האתיקה. חג שמח גם לך עוסג

נראה לי להיפך...

נראה לי שיותר קל להתבטא בחופשיות בעילום שם. אם את כותבת את שמך המלא, את צריכה לחשוב 10 פעמים מה עלולים לחשוב קולגות או מכרים על דעותייך, ולצנזר את עצמך.

עוסג

New member
בהפוכה

בטח שהכי קל להתבטא חופשי בעילום שם. התכוונתי שכאשר כותבים תחת שם אמיתי, עדיף לעשות זאת בפורום סגור ויש לכך יתרונות רבים, לדעתי.

האמת שיש משהו בטענה הזו

והיה יותר נעים להכיר אתכם בשמותיכם האמיתיים, אבל אפשר גם להבין את חוסר הרצון להיחשף. אז מה, אני היחיד כאן שחשוף לדיונים משמעתיים בועדת האתיקה? לא נעים להיות לבד.

SuperGirl 25

New member
למה חשוב השם? במה זה יעזור לדיון?

ואם אפרסם את שמי המלא זה ישנה במשהו?? אני מתקשה להבין (כנראה הבעיה אצלי
) מהי ה"אי נוחות"? אני שואלת ברצינות ואשמח אם תבהירי. את רושמת שאת לא יודעת מי רשם מה, אבל לכולנו יש שם, שם שבחרנו בניגוד לשם שבחרו לנו, זה יותר נחמד, לא?
אני ממש לא חושבת שזה מוריד מהרמה המקצועית. אותי יותר מעניין איפה כל אחד עובד ועם איזו אוכלוסיה. נראה לי שזה הרבה יותר תורם לדיון מאשר השם האמיתי... ואני מצטרפת לדובת הקוטב, בכך שאני לא רוצה שהקולגות שעובדות איתי וקוראות את הודעותיי ידעו מי אני. חשבתי על זה היום כשרשמתי על ההשתלמויות ברשות שבה אני עובדת. חשבתי שאם המנהלת שלי היתה קוראת זאת ויודעת שזו אני, בטח היתה נותנת לי ריתוק לשישי-שבת
חג שמייח!!

עוסג

New member
לכל איש יש שם...

אני מסכימה עם אבי שהיה יותר נעים להכיר בשמות אמיתיים. במיוחד שמדובר בפורום מקצועי ובדיונים עם חברים למקצוע. אך הייתי מתקשה להתבטא בחופשיות בפורום כזה, כאשר אינני יודעת מי שותף לו - וחששותי הם לא מועדת האתיקה ולא מהמנהל שלי, אלא דווקא ממטופלים, חברים שלהם וסתם אנשים שמכירים אותם - שיתחילו לחשוב למה התכוונתי, אולי משהו שאמרתי קשור אליהם ואז אצטרך להזהר מאוד - כי אמירה כללית כמו - "אנשים שטיפלתי בהם בעבר" הופכת מאנונימית לחלוטין לאנשים עם שם. כך או כך, הפורום הזה טוב בעיניי.

אגי פז

New member
הזהירות חשובה בכל מקרה

צריך לזכור שהפורום פתוח וחשוף לעיני כולם ולכן יהיה חשוב להקפיד שגם מי שלא בוחר להחשף בשמו האמיתי ינהג על פי כללי האתיקה. כי ברגע שאנחנו מופיעים בפורום שכותרתו "עובדים סוציאליים" אנחנו מייצגים בצורה זו או אחרת את המקצוע . אגי

עוסג

New member
ברור

ודווקא משום כך, חשיפת שם המטפל מגבילה יותר. אמירה כללית מאוד אודות דילמה מקצועית - בעילום שם ובלי ציון מקום מגורים ועבודה אינה חושפת ואינה מנוגדת לכללי האתיקה. אך כאשר שם המטפל, מקום מגוריו ותחום עיסוקו ידועים - בעצם העלאת הדילמה, גם מבלי שנכנסים לפרטים, קיים סיכון לחשיפה. בשום אופן איני מתכוונת שבעילום שם מותר לעבור על כללי האתיקה, להפך.

אגי פז

New member
היה לי ברור שזה ברור../images/Emo3.gif

אבל נראה לי שלעולם לא מיותר לחזור ולומר שוב גם דברים שנראים לנו כמובנים מאליהם. ובענין הניקים אולי אני אתרגל במשך הזמן. כל עוד יש רק עוסית גימל ועוסית אחת זה עוד נראה לי אפשרי. ברגע שיתחילו להיות עוד עוסיות -על פי שאר אותיות הא"ב המספרים זה כבר עלול להיות מסובך יותר...

עוסית1

New member
מסכימה איתך

גם אותי מעניין יותר באיזה תחום כל אחד ממשתתפי הפורום עובד ועם איזה אוכלוסיה מאשר השם המלא. נראה לי שבלב זה של הפורום הכינוי המוצג מספק ואינו פוגם בתכנים הנכתבים.

למעלה