מזל טוב לי

ailag

New member
מזל טוב לי../images/Emo65.gif

שנה
ועדיין הארמדות שלי מצחיקות. טוב נו..

מזל טוב!!!|בלונים| הודת ../images/Emo129.gif

והמלצה לעבוד על בעיטות. לפשט את הבעיטה למספר חלקים רב ככל האפשר. לדוגמא- קשדה. חצי ז'ינגה. סיבוב האגן. הטיית המשקל לאחור. הצלבת הרגליים. העברת המשקל לרגל הקדמית. לבעוט. ככה אני עובד. אני עובד על כל חלק וחלק הרבה. ובסוף זה יוצא לי מדויק ומהיר. זה בסך הכל טיפ... אז איך שבא לך.

ailag

New member
זה מה שכבר עשיתי, זה עובד להרבה מהבסיס--

-- חוץ מארמדה
אחרי הסיבוב הרגל לא עולה כמו שצריך, ואם מנסים שתעלה הסיבוב נדפק. ושמירת המבט? איפה אני ואיפה המבט.. קשאדה זה כיף כשאחרי שהתאמנּו בַּשלבים מוסיפים סגנון.. ואז כל השלבים הופכים לשלב אחד כזה רציף. או יותר נכון, מרגישים כאילו התרגיל הפך להיות של שני שלבים: מתיחת קפיץ ושחרור שלו. זה כיף. אבלתודה
נ.ב. אגב, שים לב שיש קשאדה מכל מיני התחלות.. השלוש הנפוצות למתחילים זה מאנטרדה (פרללה > אנטרדה > הצלבה של רגל אחורית לקדמית > בעיטה, עם השלבים שפירטת במקומות המתאימים), מפרה טרס (מה שתיארת, לפעמים עם עוד דגש על ההתחמקות) ומשהו באמצע, שמג'ינגה לוקחים רגל אחורית חצי צעד, שמים רגל קדמית במקום ממנו רוצים לבעוט, הצלבה ובעיטה. זה קצת יותר מתוסבך אבל יותר מדויק מבחינת היחס למי שאתה משחק איתו, ונותן לך לאלתר ולקבל אינטואיציה. כשעושים מפרה טרס הוא יכול לזוז צעד אחד הצידה וכבר זה לא שווה הרבה.. מאנטרדה הוא יכול להתקרב טיפה.. פה יש כוונונים.

ailag

New member
מוגזמת ../images/Emo3.gif

תלוי איזה סוג של גמישות, מבחינת הגמישות שצריך לקפוארה לא עד כדי כך. בגדול, יש לי בעיה (מולדת) של רפיון שרירים (היפוטוניה) שגורם לגמישות מוזרה בגוף (היפרמוביליות). זה בעיקר מתבטא בדברים שלא עוזרים לקפוארה אבל נראה שגם בדברים שכן.. בינתיים היו מעט פעמים שאמרו לי שהבעיטות שלי היו גבוהות יחסית לפז"מ. (וזו בין השאר הסיבה שניסיתי קפוארה למרות שאני גרועה פחד בספורט - הנחתי שהגמישות תקזז את זה)

coconutree

New member
יפה לך, איך הזמן עובר מהר כשנהנים?

גם הארמדות שלי עדיין מצחיקות וזה עוד מילא כי מה שיותר נורא זה שאני עדיין ממש ממש מתפדחת להכנס לרודה, למרות שאני עושה את זה אבל מרגישה די מגוחך, מקווה שזה יעבור לי מתישהו... ולגבי הארמדה בשיעור האחרון קיבלנו תרגיל בדיוק בשביל זה בשביל שנלמד קודם לסובב את פלג הגוף העליון ורק אח"כ להרים את הרגל, עמדנו בזוגות כאשר אחד עומד עם יד מושטת וזה שעושה ארמדה נוגע בסוף הסיבוב ביד המושטת פעמיים, תחילה עם היד ורק אח"כ עם הרגל. כך שהיד תמיד צריכה להקדים את הרגל. טיפ נוסף שקיבלתי זה להתחיל את הסיבוב כאילו מחזיקים בהגה של משאית גדולה ומסובבים אותה שמאלה או ימינה.

למעלה