מזל טוב לי!!!

מזל טוב לי!!!

אנשיייייייייייייייים.... יש לי את הפטור בידיים!!! כבר שנה אני מחכה ליום הזה והים הוא הגיע!! זהו..... סתם רציתי לשתף אנשים שמבינים את ההתלהבות שלי כי מהחברים והמשפחה אף אחד לא מבין ולא שותף לה.... שיהיה לכם אחלה ערב ... אגב... אלו מבינכם שלא מבינים או משהו בסגנון.... אנא רק היום חסכו ממני הודעות על בסיס "בוגדת" וכדומה... אין לי כח היום לויכוחים בנושא... תודה תייהיו בריאים ... צום קל ומועדים לשמחה!!

בוקר טוב

ותודה למגיבים
שיהיה לכם אחלההההההה יום..... תהנו ....

מזל טוב

איך יצאת על מצפון? וספרי על התהליך אם בא לך. ושוב מזל טוב מכל הרבה....... כשאני קיבלתי את הפטור הייתי בשמיים

ל"ילדונת ערביה"

אני אישית לא יצאתי על מצפון יצאתי על רפואי אבל אני מאמינה שפשוט צריך לבקש ועדת דת ומצפון. ואני בהחלט בשמיים.... המון זמן שאני מחכה לזה וזה היה תהליך ממש מעייף אבל לגמריי שווה את זה.

מזל טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!../images/Emo49.gif

אני כל כך מכיר את ההרגשה. אני הייתי המאושר באדם כשקיבלתי את הפטור... הרגשת חופש כל כך משחררת (במיוחד כי גם קיבלתי את הפטור בזמן שהייתי בצבא, ולא לפני, אז גם הייתי מודע לסבל שעברתי) מזל טוב שוב!! הלוואי שיהיו עוד המון כמוך..

lady d 21

New member
מה תעשי עכשיו?

היי מזל טוב אם זה הוא רצונך , אך אל תשכחי שגם עלייך מוטלת חובה מוסרית כלשהי לתרום למדינה אז לפחות תעשי "שרות לאומי" בהצלחה...

אני בהחלט עושה שירות לאומי

ולא אני לא עושה את זה בשביל לקבל את הזכויות אני עושה את זה כי אני מאמינה שהמדינה נתנה לי כל כך הרבה ומחובתי להחזיר. אני גם מאמינה שאני אתרום הרבה ביותר בשירות הלאומי שלי ממה שאני אתרום בצבא. ולזה שאמר שהמדינה לא שלנו ... מה דה פאק??? המדינה לא שלי כי אני לא עושה צבא?? וואלה?? אני משלמת מיסים בדיוק כמוך. אני משרתת את המדינה בדרך השירות הלאומי. אני יהודייה. מהבחינות הללו אני בדיוק כמוך ולכן המדינה שלי בדיוק כמו שלך !!! אז אנא ממך חסוך ממני את הערות המטומטמות האלו.... ואני מתכוונת בכל הרצינות! תודה על כל המזל טובים.... אוהבת אותכם...

יוטו

New member
האמת - אני לא חושב שכול הבנות

חייבות ללכת לצבא ! אבל בן שיש לו פרופיל קרבי - חייב אבל חייב ללכת לצבא !

אני לא חושבת שבנים

שמבחינה מצפונית לא יכולים להחזיק נשק בידיים לא מסוגלים לשרת בשטח גם אם מבחינה גופנית הם כשירים לחלוטין.... אני אישית (אני לא בן אבל זה על אותו עקרון) אם היו נותנים לי להחזיק נשק אוטומטית הייתי מפילה אותו אני דיי בטוחה ולא בקטע של להגזים אני פשוט יודעעת שזו היתה התגובה המיידית שלי . אם יש בנים "פציפסטים" כביכול שמסוגלים שילכו על זה ... אבל לא נראה לי שיש כאלה.... בטח לא שישרתו בקרבי אולי ג'ובניקים וגם עם זה אני לא מסכימה ....

אבל זה יותר מורכב מזה

את מציגה את זה בצורה מאוד סכמטית, כאילו שפצפיסט זה אחד שלא יגע בנשק. אני, שמתהדר בתעודת כשרות מטעם הצבא, יכול להעיר שדווקא אין לי בעיה לגעת בנשק. נכון, זה דוחה אותי. נכון, אני לא מעוניין לדעת איך יורים באחד. נכון, אני מאמין שזה רע. אפילו אסור-בשימוש. אבל זה לא אומר שזה אסור-במגע. זאת חתיכת ברזל. מסורבלת ורצחנית, אבל חתיכת ברזל. אז נכון, אפשר להפוך את זה לסמל. אבל סובלים מכל שאר הקשיים עם סמלים. מהבחינה הזאת לפחות אני הרבה יותר קרוב לאוריארד, והפעם זה בלי שום ציניות. וההפרדה שהכותבת הקודמת עשתה בין בנים ובנות. בע. כ"כ אנטי-פמיניסטי.

lady d 21

New member
כחיילת...

אם הייתי יכולה להחזיר את הגלגל אחורה עכשיו לא הייתי מתגייסת, הייתי עושה שירות לאומי או לפחות עושה שירות צבאי במשטרה או כ"מורה חיילת" משהו שבו לא ממש מרגישים את המסגרת המגעילה הזאת.

אני לא מדברת על נשק כסמל

אני מדברת על החתיכת מתכת הזו שיכולה להרוג כמובן שרובה ללא כדורים אני אוכל להחזיק ... אבל כל דבר שיכול להרוג (ולפני שאתם מזכירים סכין או כל דבר כזה אני מתכוונת לדבר שהיעוד ההתחלתי שלו היה הריגה ... בשביל זה יצרו אותו) אני לא יכולה. בקשר לעובדה שההפרדה בין בנים לבנות היא שובינסטית - אני לא חושבת . זאת עובדה שישנה הפרדה בין בנים לבנות בצבא ולכן גם אנחנו צריכים להתייחס להפרדה הזאת. גם בצבא ההפרדה רוב הזמן היא הגיונית מאד.... אני חושבת שאחד הדברים שהכי עזרו לי להרגיש טוב עם עצמי ועם זה שאני לא עושה צבא זה העובדה שבגלל שאני בת אני גם ככה רוב הסיכוים שלא אתרום הרבה

טל קר

New member
כמורה חיילת מרגישים הרבה מאוד את

המסגרת המגעילה הזאת. אני אנסה לבקש מחברה שלי להרחיב קצת.

orlyt

New member
להיות מורה חיילת..

אילו הייתי עומדת היום בפני גיוס, ככל הנראה לא הייתי מתגייסת, בטח שלא ליחידת מורות. ברמה האישית באמת לא מרגישים את המערכת הצבאית (בעיקר משום שלא אכפת להם מה קורה לחיילות, אבל זה כבר סיפור אחר). המניעים שלי, היום שלא להתגייס לא נובעים מעניין של נוחות או הרצון שלא להרגיש בצבא, אלא סלידה מהמקום שהמערכת הזו תופסת בחברה ובתרבות שלנו ומהאופן שבו היא מתנהלת. למרבה הפלא דווקא כמורה חיילת, שלכאורה מנותקת מהמערכת הצבאית ועובדת מול אוכלוסיה אזרחית בלבד (בבתי ספר) הרגשתי חוסר נוחות משווע. על פני השטח המורות החיילות נשלחות למשימה לאומית לסייע בתחומים שונים (קליטת עליה, "טעוני טיפוח", לקויי שמיעה וכיו"ב) במערכת החינוך (אני מניחה שרובן אכן עומדות במשימה הזו, אבל זה לא רלוונטי). ברבדים סמויים יותר מצויות הנחות מיליטריסטיות שנועדו להפגין נוכחות של הצבא ולחזק את מקומו בחברה. הדבר דומה לפרקטיקות אחרות המשמשות לאותן מטרות כמו משלוח מנות לחיילים בפורים, הצגת דמויות של חיילים בפרסומות (תמיד באור חיובי ו"מגניב" מבלי להראות צדדים שנויים במחלוקת של הצבא- זה אולי הגיוני מבחינה פרסומית, אבל בו זמנית גם בעל השפעה מסוימת על התפיסה של הצבא ודמות החייל בתרבות) ועוד. בפועל אין כל סיבה שכוח האדם הזה יפעל תחת הצבא עם סמלים וסממנים צבאיים, את אותה עבודה יכולתי לעשות גם בבגדים אזרחיים. אבל השימוש הזה בחיילות כמורות משרת את חיזוק האתוס הצבאי-המיליטריסטי במיוחד באוכלוסיות שקל לגייס ל"מאמץ המלחמתי" ולהזכיר להם ללא הרף כמה טוב להיות בצבא. היום לא הייתי מוכנה לקחת חלק בתהליך הזה בשום פנים ואופן. אבל באותם ימים הנגישות למידע, שלא לדבר על אופציות שלא לשרת, כמעט ולא היו קיימות וכל מה שנותר לי זה ההכרה הפנימית שלי בכך ש"זה לא בסדר מה שקורה כאן". מי שמתנגד/ת למיליטריזם יחידת מורות ממש לא בשבילו/ה..

למעלה