מזל טוב לכם!!!

sunnycalifornia

New member
מזל טוב לכם!!!../images/Emo24.gif

יש בארה"ב תוכנית נפלאה שנקראת "STARTING OVER ובה התוודעתי לראשונה למושג מאמן אישי... עושים עבודה מופלאה... אני לא מאמנת אבל חושבת אולי ללכת ללמוד בכיוון הזה - כרגע אני בארה"ב עוד כמה חודשים חוזרת הביתה - היכן ניתן לקבל אינפו על סדנאות או קורסים בנושא?

tlingit

New member
ברוכה הבאה sunnycalifornia ../images/Emo13.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום כל הדרך מקליפורניה
ותודה על הברכות לא שמעתי על STARTING OVER התרצי לספר לנו קצת על התוכנית הזו
אני מזמינה אותך לעיין בכללי הפורום
, במאמרים ובקישורים
מקווה שיהיו לנו דיונים מעניינים פה

sunnycalifornia

New member
אני מצרפת לינק לאתר של התוכנית

בעיקרון זוהי תוכנית ריאליטי שמתרחשת בבית בלוס אנג'לס ואליו מגיעות נשים מכל ארה"ב כל אחת עם בעיה שונה ועניין בו היא מעוניינת לטפל בעזרת מאמן אישי, הן שוהות בבית תקופה והתוכנית עוקבת אחר התפתחות הענינים. לבית מצטרפות שתי מאמנות ופסיכולוג (הגבר היחיד) רואים את מהלך השיחות, המטלות ההתמודדות של כל אישה עם ענינה ובסוף כשהמטרה מושגת יש טכס GRADUATION והיא עוזבת ובמקומה באה מישהי חדשה. זה מאוד מעניין כי מבחר הבעיות הוא כמובן אין סופי ושיטות האימון גם שונות בין שתי המאמנות. עכשיו נגמרת עונה שניה של רק נשים, בעונה הבאה יהיו זוגות כנראה . בתקופה שהנשים בבית הן בעצם מנותקות מהסביבה הטבעית שלהן ונמצאות בעניין באינטנסיביות רבה. הפסיכולוג הוא עזר למאמנים ונכנס לתמונה אצל כל אישה לפי הצורך, יש לו גם את הפריבילגיה לתת את הדעה מהצד הגברי כאשר זה מתבקש. אמנם תוכנית ריאליטי כמו הרבה אחרות כאן בארה"ב אבל בהחלט עשויה היטב לטעמי והמגוון הוא מרתק.

einatgross1

New member
תודה על המידע../images/Emo66.gif

הייתי בהחלט צופה בתוכנית כזאת. היא נשמעת כמו הרבה כיף, לצופים ולאנשים המתעניינים בתחום. בכל אופן מנקודת מבט של מאמנת יש לי הסתייגויות- אני מקווה שהמשתתפים יודעים היטב למה הם נכנסים. יש כאן בעיה, כי בתהליך אימון יודעים את נקודת הפתיחה, לא תמיד יודעים מראש אילו מטרות יתגבשו, ועוד פחות יודעים מה יעלה במהלך האימון. כמאמנת , אני חושבת שלא תמיד הייתי מרגישה שזה אתי שכל רגע באימון יהיה חשוף לכולם. אני חושבת שכמאמנת הייתי מבקשת שבכללי התוכנית תהיה אפשרות לקחת פסק זמן רחוק מעיני הצופים, יחד עם המאומן. מה דעתכם?

tlingit

New member
מעניין ../images/Emo187.gif

אני מאד לא אוהדת את פורמט תוכניות הריאליטי, ואני מסכימה איתך ענת. אני הייתי מבקשת תנאים כאלה, ומבקשת להקפיד על שמירת האתיות בכלל בתוכנית. אבל רוב הסיכויים הם שכמו בכל תכנית ריאליטי אין שם אמת
ולא הייתי מאמינה לתכנים או להתרחשויות המוצגים בה (כמו שלמדתי לא להאמין להם בתכניות ריאליטי בכלל. זו הסיבה שאני לא צופה בהן) בתכנית כזו יש שני דברים חיוביים אני יכולה לחשוב עליהם: האחד, העלאת נושאים אפשריים לתרגול ודיון שלנו המאמנים.
כמו שבתרגול בלימוד אימון אנחנו מנסים לחשוב על מצבים ואנשים הנה פה התוכנית מעלה מגוון אפשרויות והדמויות מוצגות בצורה "עגולה" (אם לשאול מונח מהניתוח הספרותי) כלומר עם כל המורכבות של אנשים אמיתיים. דבר כזה מאפשר לנו כמאמנים מקצועיים או לתלמידים להתייחס, לדון ולחשוב על אפשרויות רבות לו היינו נתקלים בהם באימון אמיתי. והשני : וואו איזה פירסום למקצוע האימון התוכנית הזו נותנת...
העלאת המודעות בקהל היא אמנם דו צדדית כי מן הסתם יהיה צורך להפריך לא מעט תפיסות שגויות, אבל חוסכת למאמנים הרבה הסברים.

einatgross1

New member
ערכים במקצוע המאמן

תוכנית מהסוג הזה מעלה שאלות לגבי האתיקה במקצוע, ועל ערכים המלווים את המאמן. האם לא תפקידו של המאמן לשמור על המאומן. האם הוא פועל מתוך יושרה מלאה כשהוא מאמין שבתוכנית המאומן יוכל באמת להיות אוטנטי? כפי שציינת הבעייה העיקרית בתוכנית ריאליטי, שכשמה כן היא-נותנת לנו להאמין שמדובר בצילום של המציאות, ומנסה להעלים מאיתנו את התנאים המיוחדים בהם היא מתקיימת. לו היו מוצגות המגבלות של תוכנית טלוויזיונית בצילום אימון, הייתי יותר שלמה עם הופעתה.

אבל זה כן עובד

לגבי האתיקה במקצוע ,אימון שיש בו חשיפה ,אך בתנאי שהמתאמן מסכים לה מראש , הוא אימון חיובי. הסוגיה רחבה יותר ,אנשים שנחשפים ומדברים על מצוקותיהם ,באופן כללי מהווים השראה לרבים אחרים ונותנים לגיטימציה להודאה בחולשות ולאימון . דברי נאמרים בתנאי שמבררים טוב שהמאומן במצב יציב דיו לעמוד במתחי התכנית לדעתי המסר שיעבור יהיה חיובי יותר במידה והתכנית תקפיד לא להיות נצלנית וצהובה לכיוון של קונפליקטים כמו שקורה לעיתים ....כמו כן התכנית מעלה לאוויר עיסוק בתכנים של הגשמה עצמית מחוייבות וכן הלאה .....ואז בעצם מהווה מקור השראה לאנשים רבים . בברכה אופיר נחום

einatgross1

New member
הי אופיר, ומה שלומך?

האם אתם עדיין מחפשים אנשים שיעשו אימון לנוער, בהתנדבות. יש לי מתאמנת שלומדת אימון, ומאוד מעונינת לאמן נוער. תודה,

einatgross1

New member
מספר הטלפון

נראה קצת מוזר, בעצם. האם הוא לא אמור להתחיל ב-0?

tlingit

New member
כיווני כתיבה

כיוון הכתיבה של המספרים השתבש והקידומת (0522) הופיעה לפני המספר

sunnycalifornia

New member
../images/Emo45.gifאני לא מאמנת אבל

בהחלט מסכימה עם הדיעה שהובאה כאן, המאומנות מודעות היטב לסיטואציה, התוכנית כמובן מצולמת מראש זה לא בזמן אמיתי והקטעים המובאים לציבור מן הסתם עוברים הסכמה מלאה מצד המאומן והמאמן. העלאת סוגיות במגוון רחב כל כך מהווה בהחלט השראה רבה לציבור. התוכנית נמצאת בעונה שניה בשיא צפיה ובהחלט שומרת על פרטיותן של הנשים. מעבר לכך ישנם מצבים בהן אימון אינו מתאים לכל סיטואציה ומצב זה טופל בתוכנית בעדינות רבה וניתנו אופציות למאומנת כאשר הגיעו למסקנה שזה לא המקום המתאים. כמובן צריך לזכור כי בהוליווד כמו בהוליווד אוהבים דרמה ונוצצים!!! אבל מהתרשמות של צופה ולא מאמנת - בהחלט הרגשתי שהמינון היה יחסית לתוכניות ריאליטי אחרות במידה מתאימה. השאלה הגדולה היא מה קורה לאותן נשים כאשר הן עוזבות את ה"בית" וחוזרות למציאות של היום יום - נכון שיש בידן כלים רבים יותר להתמודדות, נכון שהן עברו תהליך נפשי וחברתי עמוק - אבל זה היה במצב של מבחנה ותחת עינן הפקוחה של שוהות הבית האחרות והמאמנות. ההתמודדות האמיתית מתרחשת כשהן חוזרות לביתן, משפחתן, עיסוקיהן וכד' במצב של אימון רגיל הוא נעשה תוך כדי החיים האמיתיים וזה אחרת - אבל זו תוכנית טלויזיה שבהחלט מעלה את נושא האימון האישי לשיא המודעות!!!

למעלה