מזל טוב לנולד!

מזל טוב לנולד!../images/Emo140.gif

כאשר, לפני שנה וחצי בערך התחיל פורום השיפוצים, ניהל בחורה נחמדה, אבל ללא שום קשר מקצועי...לאחר שהתחלתי לנהל, קיבלתי הרבה ביקורת - גם שאני לא כל-כך נחמדה...
- בגלל חריצותי למקצועניות, שלא ממש הייה מקובל בפורומים, אז. ראיתי בפורום הזדמנות להגביר את מודעות הציבור בקשר לתכנון, חשיבותו של כל פרט...לכן, מאוד שמחה, שנפתח פורום מקצועי בתכום החשמל, תכנון תאורות...לפני האבה מאוד שנים השתתפתי בקורס, שמטרתו היתה ללמד את המתכננים לתכנון האור בבניינים...בעצם, להבין את חשיבות הגדולה של האפקטים, סוגים שונות של גופים...כמובן, זה הייה מספיק רק לשיתוף פעולה עם אנשי מקצוע בחשמל...אז, יהיו לי שאילות רבות בטוח! שיהייה בהצלחה! אווה עמיחי מנהלת פורום תכנין.... מס' 342

כבר יש לי שאילה! צריכה לבחור

אביזרי חשמל, כמו שקע, הדלקה... יש אביזרים, שאתה ממליץ, מסיבות טכניות? לבחור אסטטי זה לא חכמה גדולה, אבל מאז, שגביס לא תקני, לא בדקתי, מה הבדלים בין הפירמות... מודה לך מראש: אווה

רז חשמל

New member
אביזרים ותקנים

היי אווה, בשנה האחרונה עברה חברת "גביס" הרפתקאות תקן ומכיוון שזה המוצר המוביל בשוק - הרעש היה גדול והרבה אינפורמציות לא נכונות הופצו. אביזרי "גביס" הם תיקניים אבל כרגע ישנה מגבלה על צורת ההתקנה. בעבר היה מותר להשתמש בקופסאות מרובעות גם לצורך חיבורים והיום התקן מגביל את זה - דבר שמקשה מאוד על עבודת החשמלאים. כיום ישנן בשוק קופסאות מרובעות המאפשרות שילוב מספר אביזרים בקופסה אחת. כל מה שכתבתי מתיחס לכל האביזרים לקופסאות מרובעות כמו AVE LEGRAND BTICINO ויסלחו אלו שלא ציינתי אותם. לכל החברות האלו יש גם אביזרים לקופסאות עגולות (55מ"מ) באיכות מעולה. ישנו בארץ מגוון של אביזרים לקופסאות עגולות. בכל בחירה של אביזרים חייבים לדרוש אביזר עם תו תקן !

BOLDER

New member
רז אביזרים ותקן

מצאתי מספר של חברות המיצרות בטורקיה אביזרים ולצערי פסלתי את השימוש בהם כיוון שלמרות שמצויין עליהם שיש תו תקן הרי שהם אינם כבים מאיליהם כלומר הם בוערים. נא לבדוק לפני ההרכבה...

רז חשמל

New member
תקנים

לא נראה לי הגיוני שכל חשמלאי שמתקין אביזרי חשמל יבדוק אותם באופן עצמאי האם הם עומדים בתקן. לאביזר חשמל נושא תו תקן ישראלי יש להתיחס כעומד בכל דרישות התקן. אם נתקלת באביזרים נושאי תו תקן אך אינם עומדים בתקן - זה כבר עניין פלילי וכדאי לדווח על כך.

למעלה