מזל טוב לפורום החדש

efroch99

New member
מזל טוב לפורום החדש../images/Emo140.gif

שמחתי מאוד לשמוע על הפורום הזה! אני רואה שפעיל ושמח פה, וזה נושא נחמד מאוד לפורום - וגם מתאים לי. הספורט הוא חלק חשוב בחיים שלי - אני פעילה לפחות 5 פעמים בשבוע, בעיקר בקרטה (2-3 פעמים בשבוע, כשעתיים כל פעם), אבל גם 2-3 שיעורי סטודיו בשבוע (פילאטיס, עיצוב וכו). אני מאוד אוהבת אירובי דאנס, אבל יוצא לי לעשות את זה רק באירועים מיוחדים, כי אין לי זמן במשך השבוע. לאחרונה התחלתי לרוץ במכון כושר - פעמיים בשבוע, כחצי שעה כל פעם, מהירות 9-10 קמ"ש. הייתי שמחה לקחת את הפעילות הזאת החוצה, ופה חשבתי להיעזר בכן: אני גרה אמנם במושב בשרון, אבל: מתפדחת לרוץ ככה סתם ברחובות הייתי מאוד רוצה לרוץ בטבע, ויש פה בהחלט שדות מסביב - אבל אני מפחדת להתרחק מהציבילזציה ולרוץ לבד בשדות (כן, אפילו שיש לי חגורה שחורה בקרטה, אפילו שאני בחורה בכלל לא חלשה או קטנה - אני לא רוצה לבחון את היכולת שלי לעמוד בתקיפה). יש עצות בנושא?

efroch99

New member
ריפרפתי עוד קצת בפורום

והוא ממש לטעמי. אני רואה שהיה פה דיון על אמנויות לחימה שפיספסתי
ונגע בכל כך הרבה נושאים שהם ייחודיים לנו בתור בנות בתחום הדי גברי הזה. שמחתי להיווכח (אני לא יודעת אם זה רושם מוטעה או לא), שמשתתפות רבות הן בגילאי 30-40. אני בת 34, וזה גורם לי להרגיש ממש בבית....

bs69

New member
את לא מבינה אחלה פורום....

ממש ממש כיף כאן....ברוכה הבאה תהני

didi651

New member
איך אמרו ח""ל - לא הביישן רץ

כשתתחלי לרוץ פתאום תשימי לב שכולם רצים, תוך זמן קצר תמצאי פרטנרים במושב שנית השכנים יתרגלו ותוך מן קצר תתחילי לקבל מהם מחמאות. ודר"א מאיזה מושב את?,אולי תמצאי כאן שותפות.

מור שלז

New member
דידי - איזה יופי שאת כאן../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

מה את נכנסת ככה בשקט בשקט? ספרי קצת מי את, מה עשית, שכולן יידעו איזה תותחית את. (לי אסור לעשות לך אאוטינג
) כמה מרתונים כבר יש לך ברגליים עכשיו? איבדתי את הספירה...

dganitm

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif איפה כל הרצות שיתנו טיפים?

מור שלז

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif וקצת לגבי ריצה בטבע

איזה יופי שהגעת לפה
בהחלט מבינה אותך לגבי ריצה בטבע, גם אני ככה, אוהבת לרוץ בחוץ בשדות, בפרדסים, עם ניחוח הכוזברה (מה לעשות, זה מה שיש בשדות ליד הבית שלי
), וריחות ההדרים. אין, אין כמו לפתוח את היום באויר הצח, עם רוח נעימה בפנים, זריחה פסטורלית, ונשימה עמוקה של טבע. וגם אני בהתחלה חששתי מריצה לבד בשדות. לאט לאט למדתי להכיר מסלולים בטוחים, איזורים שרצים אחרים, ורוכבי אופניים מסתובבים בהם קבוע. כמה עצות להתחלה:
תתחילי עם חברים לריצה. תשאלי סביבך בחדר כושר, תציעי לחברות להצטרף. ביחד זה פחות מפחיד.
לאט לאט כשרצים ביחד, מתחילים למפות את המסלולים באיזור, ולגלות, הפלא ופלא שאנחנו לא המטורפות היחידות. אני חטפתי הלם כשגיליתי שבשדות ליד הבית שלי, ב-6:00 בבוקר יש המון רצים
פעמים ראשונות, כשאת לא בטוחה, קחי איתך טלפון. מה לעשות שהידיעה שעזרה נמצאת במרחק שיחת טלפון מאוד עוזרת לבטחון. זה גם טוב למסלולים לא מוכרים - למקרה שהולכים לאיבוד.
בלילה, מוותרים על השדות ובכל זאת רצים ברחובות.
עוד רעיון לריצה שהיא לא לגמרי טבע, אבל גם לא ריצת רחובות - לרוץ לאן שהוא כיפי. אם יש לך פארק, או שמורת טבע קטנה באיזור זה אחלה. אני למשל מאוד אוהבת לרוץ מהבית ברמת השרון לים. אמנם הריצה לים היא ברובה על מדרכה לצד כביש, אבל אין כמו התחושה הנפלאה של להגיע להגיד בוקר טוב לים, לרוץ קצת על הצוק לאורך הים, ואז, לקחת נשימה עמוקה עמוקה של הנוף המשגע ולחזור הביתה. את מוזמנת גם אם בא לך לשרשר למעלה בשרשור הפעילויות, ולחפש שותפות לריצה באיזור מגורייך. ככל שהפורום הזה יגדל יותר, ככה נוכל למצוא לעצמנו עוד שותפות לשריטה
בהצלחה, וברוכה הבאה
מור

efroch99

New member
תודה על הטיפים המושקעים../images/Emo45.gif

אולי כי אני חיה עם פרנואיד, אז הפכתי בעצמי לזהירה במיוחד - לא לרוץ על הכביש (מסוכן עם הרכבים הישראלים), לא לרוץ בשדות, לא מאוחר מדי בערב, וכו.

omaopa

New member
אמנם אני דווקא לא אוהבת לרוץ בטבע

כי אני עירונית בדמי, אבל עדיין יש לי מסלולים שהם לא-אספלט שאני אוהבת. אני קוראת להם ריצות קרן קיימת. אממה, חייבת להסתייג לגמרי מריצות שכאלה באופן עצמאי. יכול להיות שזה לא צודק ויכול להיות שזה מרגיז אבל עדיף לשגות על הצד הבטוח. יצא לי לרוץ לבד פעם-פעמיים בחירבת סעדים (באזור יד קנדי) כשנוצר מצב שלא יכולתי אחרת אבל היה לי ברור (גם בזמנו) שזאת שטות גמורה. גם אם יש רצים או רוכבים אחרים בשטח, ישנם דקות ארוכות של לבד ובדרך כלל הדרכים האלה מפותלות כך שיש חלקים לא-קטנים מהדרך שגם אם יש מישהו לפניך או מאחוריך, הם לא רואים אותך. אלא אם כן מדובר בשטח כמו הר איתן בשבת בבוקר שאז הוא שורץ אנשים וכל שניה עובר מישהו אחר הייתי אומרת באופן גורף לא לרוץ במקומות כאלה לבד. אני הייתי מחמירה אף יותר ממור ואומרת גם בשעות היום. לצערנו הרב מקרים קשים קורים גם בשעות היום ובאור מלא. בכל זאת אנחנו נשים ובכל זאת הסכנות עבורנו גדולות יותר. אין ברירה אלא למצוא פרטנרים (כמו שהמליצה מור) או מסלולים אחרים שבהם אין סכנה בטיחותית לאשה לבד.

אני רצה על כביש ממש בגלל הסיבות

בגללן את פוחדת. בשטח אני רצה רק כשאני עם שותפה. אני רצה בכבישים עירוניים בד"כ או על כביש ליד הים שהוא ישר ויש בו הרבה הלכים או אצנים. מה שכן כשאני רצה על הכביש אני מקפידה להתלבש כך שיראו אותי - בצבעים בולטים ולא אפור / שחור וכד' (שדומים לצבעי הכביש). למרות שעם הנהג הישראלי גם זו לא ארובה לכלום (מנסיון). בהצלחה נעמי

מה עם גז מדמיע וסלולרי שיהיו קבוע בפאוץ'?

מה עם ליווי של כלב (בטח אין לך, אחרת היית לוקחת אותו עמך). אני רצה קבוע בשטח, מתה על השטח! עוברים אותי כל הזמן רצים, אופניים, צועדים, אך יש גם דקות של לבד.אנחנו גרים באזור של יישובים כפריים, הרבה מהאנשים אני מכירה. אני עם מוסיקה באוזניים ונהנית עד מאד. בעבר חששתי, אך מאז שראיתי כמה רצים/צועדים/מדוושים מסביבי, אני יותר רגועה.
אני לא רוצה לרוץ ביישוב, עקב כך שמעדיפה דרכי אפר מבחינה בריאותית, פחות נוקשה ממדרכות ואספלט. החשש קיים, אך אני כל כך נהנת, שזה מתגמד. אין לי כרגע שותפ/ה קבוע/ה לריצות ומעבר לכך, יש משהו מדהים בריצות לבד, בשלבים מסוימים זו ממש מדיטציה עבורי.

רצה עם סלולרי צמוד במקום MP3

בחברת הסלולר אילצו אותי לשדרג כי אי אפשר היה לתקן את שלי. לקחתי מכשייר קטן עם MP3 והתאמתי לו נרתיק מאלו שמתלבשים על הזרוע. חיברתי אליו את האזניות מחדר כושר עם מתאם. אני אמנם רצה בתוך ישובים (מודיעין ומכבים - כשאאריך את הריצה, אגיע גם לרעות), אבל מרגישה יותר נוח עם מכשיר צמוד אלי. עדיין מפחדת לרוץ בלילה במקומות לא עירוניים אבל אין לי בעיה לרוץ ברחובות. בעזרת השוונגמאפ אני מוצאת לי מסלולים מתאימים. הייתי שמחה לרוץ קצת בשטח אבל אני מחכה למזג אויר סביר שיאפשר לעשות זאת בשעות האור אבל לא מוקדם בבוקר. קשה לי מאד לרוץ מוקדם. אני מכירה אותך מפורום אחר, לא?

למעלה