מזל טוב לפורום החדש!!!

גאיה100

New member
מזל טוב לפורום החדש!!!

אה…קצת באיחור אבל חודש ללא חיבור לרשת ופתאום מגלים פורומים חדשים ומפתיעים, איזה כיף. ליאור וחנה, שיחקתם אותה!!! האמת שאני קצת נדחפת כאן היום (מקווה שזה בסיידר), עדיין לא מצטרפת רשמית, נמצאת כרגע בתחילתו של שבוע 33 ומחכה בכיליון עיניים להולדתה של הנסיכה. בינתיים עסוקים בהשוואות-חיפושים-דירוגים של כל מיני מוצרים. בעיקר מתלבטים לגבי: 1)עגלה: דגם סטרלינג של גרקו או אלבני (יש אחד של גרקו ואחד של mothercare שהכי מצא חן בעינינו). מישהו שמע או מכיר את אחד משלושת הדגמים??? האם כסאות הבטיחות של העגלות המשולבות איכותיים כמו הכסאות שקונים בנפרד? 2) מיטה: שאלה אולי קצת אידיוטית אבל כמה חשיבות יש למספר מצבי התכוננות של גובה המזרון? (בדרך כלל 2 או 3) אבל בדגמים מסוימים ההפרש במחיר משמעותי. 3) מנשאים- אשמח לשמוע המלצות. שנה טובה לכולם מקווה להצטרף עוד כמה שבועות גאיה

גאיה ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

לגבי המזרן - אצלי עומר עשה תרגילי אקרובטיקה כבר מגיל 7 חודשים והורדנו את המזרן הכי נמוך שאפשר (לא השתמשנו בכלל באופציה האמצעית). לעומת זאת, יובל עדיין נמצא במצב הכי גבוה כי הוא רק עכשיו לומד להיעמד בעצמו. בקיצור, זה מאוד תלוי בילד. הכי חשוב, זה כמובן המצב הנמוך ביותר בגלל הבטיחות. לגבי מצבי ביניים - לא בטוחה כמה זה עקרוני.

ברוכה הבאה

אני כרגע לא מצליח להזכר איזה דגם יש לנו... לגבי הגבהות מיטה - זה נוח השלב העליון בשלב בו לא עומדים ואז קל להכניס ולהוציא כאשר עוברים לעמידה המצב התחתון הוא החשוב למניעת טיפוס ונפילה בקרוב תגענה התייחסויות של בעלות ניסיון המשך הריון מוצלח ליאור

לנו יש את הגרקו שקיבלנו מחברה

יד שלישית. לא יודעת אפילו את שם הדגם
. לא מכירים עגלות אחרות וגם לא עשינו סיבוב בחנויות אז אנחנו לא יודעים לדרג אותה בין העגלות. היתרון, מבחינתי - גלגלים גדולים. החסרונות - כבדה, תופסת המון מקום בבגאז´, אין מצב שכיבה של 180 מעלות וגם מצב הישיבה הראשון זקוף מידי לתינוק קטן. לא יודעת אם הייתי קונה אותה בעצמי. עכשיו אנחנו בחיפושים/התלבטויות בנוגע לטיולון ובינתיים לא מצאנו אחד שמוצא חן בעיננו ואנחנו נשארים עם הגראקו עד להודעה חדשה.

החסרונות שציינת הם אותם חסרונות

לדעתי, אבל כן הייתי קונה אותה. יש המון טיולונים טובים: דוקטור ביבי, איזי בייבי ועוד.

רוני@30

New member
הי גאיה!

ברוכה השבה. אני מקווה שאתם מבויתים מחדש ושהכל בסדר. אין לי מושג לגבי ענייני המיטה, כי איתי עוד לא חנך אותה בינתיים. לגבי עגלה - לנו יש גראקו - דגם זהה לסטרלינג, אבל בלי הסלקל (כי קיבלנו מחברים). נכון לעכשיו אנחנו מאוד מרוצים. היא קלה לקיפול/פתיחה, נכנסת לבגז´ הקטן שלי (רנו קליאו) ומתנווטת בנוחיות. מן הסתם עדיף לשמוע מבעלות ניסיון יותר ארוך משלי, אבל זה מה שאני יכולה לתרום. לגבי מנשאים - יש לנו סנאגלי (מנשא "רגיל") ומנשא שנקרא פה "מנשק" ונראה כמו ערסל קטן. בינתיים, איתי הולך לאיבוד בסנגלי וגם בוכה ברגע שמנסים לשים אותו שם. לעומת זה, המנשק הרבה יותר ידידותי עבורו. שני הדיווחים מסוייגים בשלב זה - כי אני עוד בשלב הנסיונות ועוד לא יצאתי עם אף אחד מהם להתנסות אמיתית בשטח. בהצלחה, וספירה נעימה לאחור! רוני

היי גאיה, יופי לראות אותך כאן.

אוטוטו גם את אמא. לא כל כך יכולה לעזור לך בנושא העגלות והמנשאים, לא השתמשתי במנשא ויש לנו עגלת פג ונציה. יכולה לומר לך מניסיון של חברות שהגלגלים של עגלת גרקו נהדרים, אפשר לטייל ולנווט איתם בנוחות רבה (מה שאי אפשר לומר על גלגלי הפג). לנו היה סלקל של בובוב ללא בסיס קבוע לרכב וניהלתי מאבק יום יומי לקשור את הכסא למושב, עד שהתיאשתי והשארתי את הכסא ברכב באופן קבוע (לא סימפטי בחורף להוציא ולהכניס תינוק מהסלקל). לכן, אני ממליצה בחום לקנות את אחד הדגמים עם הבסיס הקבוע לרכב, ממנו את שולפת ומחזירה את הסלקל בקליק אחד, ידוע לי על הרבה הורים מרוצים מהאוונפלו. לגבי המיטה, מיכל ענתה לך ואין לי מה להוסיף, מספיק 2 שלבים כשהנמוך צריך להיות נמוך מספיק ובטיחותי כשתינוק עומד.

היי גאיה../images/Emo140.gif

משלומך??? האם קיבלת את הספר שחיפשת?? ראיתי את התמונה בפורום הריון - מדליקה. אני לא יודעת לענות לגבי העגלה כי לנו היתה פג (היום יש לנו טיולון של דר´ בייבי), אבל בקשר למיטה - כן, האפשרות לשינוי הגובה בהחלט חשוב ומשמעותי, כשהקטנטנים מתחילים לעמוד במיטה, הם גם מנסים לטפס על העמודים, ואז זה ממש חשוב שהסורגים יהיו גבוהים (הצרה אצלנו, שערן (1.85מ´) שוכח להוריד את הסורגים כשהוא מוציא את אלה, ואם אני (מטר וחצי) צריכה להחזיר אותה, יוצא שאני משליכה אותה על המזרון - ולא עוזרות הבקשות, התחינות והצעקות זה בדיוק כמו להרים את מכסה האסלה בשרותים). אני לא הסתדרתי עם מינשא : היו לנו שניים של אוונפלו, עם שניהם הלכתי פעמים ספורות. אלה תינוקת גדולה, הגב שלי לא עמד בזה. כולם אמרו לי שאפשר לעשות כלמיני דברים בבית כשהתינוק במינשא, אני מצאתי שזו משימה בלתי אפשרית (איך אפשר לבשל למשל כשהילד בתוך הגז, או להתכופף למכונת כביסה...). יאללה, אוטוטו תצטרפי כחברה מן המיניין.

גאיה100

New member
רב תודות

וואלה אתן צודקות (וצודק), את המנשא באמת הגיוני לקנות אחרי הלידה, פשוט ללכת עם הנסיכה ולראות מה מתאים לה, לי ובכלל. לגבי המיטה הבנתי שמספיקים 2 מצבים ומה שחשוב זה המצב התחתון, לפחות להמשך… תודה, גאיה שנורא רוצה להצטרף אבל אחרי שהתחילה קורס הכנה, פתאום גילתה שבא לה עוד כמה חודשי הריון… נ.ב לשבלוליטה: קיבלתי את הספר, וואחד ספר!!! סגנון כתיבה לא הכי זורם אבל לאט לאט אני נכנסת לסיפור.

לנו יש את הגראקו ואני מאוד מרוצה

גם מהעגלה וגם מהסלקל. מאוד נוח שלסלקל יש תושבת קבועה במכונית ואת פשוט שולפת אותו משם אן מקליקה אותו חזרה. לגבי מנשא - לנו נוח המנשא של snugli, אבל עם זה אולי כדאי לחכות שהאוצר יהיה פה ותוכלו לנסות מה מתאים לשניכם.

Navva

New member
קניות

1. עגלה, לנו יש גרקו CoachRiders®. אתחיל עם החיסרון, גדולה וכבדה. היתרונות נוסף על היתרונו של הגרקו האחרות (גלגלים וסל גדולים) ניתן לסדר את העגלה גם במצב שהתינוק עם הפנים אליך וגם להשכיב ב 180 מעלות. החשיבות מעבר לקשר עין עם התינוק היא, שניתן להשכיב את הנסיכה על הבטן. ובגיל 3-4 חודשים היא תעשה מאמצים לעלות את הראש ולראות את עולם, וכך לחזק את חגורת הכתפים. 2. מיטה, בבטיחות לא היתי חוסכת. אפשר לותר על צבעים וציורים. אנחחנו קנינו את המיטה של שילב. הסיבה היא שניתן להוריד את המעקה ביד אחת. קנינו את הדגם הפשוט ביותר מבחינה עיצובית בצבע "טיבעי". 3. מנשא, חכי לאחר הולדת הנסיכה. והעיקר המשך קל וארוך וגם לידה קלה

גאיה100

New member
צודקת לגבי הקטע הבטיחותי

בעניין הזה אנחנו לא מתכוונים לחסוך. רק הרושם שקיבלנו הוא שלפעמים ככל שקונים מוצר משוכלל יותר, כל הקטע התפעולי הופך להיות מסורבל ומיותר יותר. מה שחשוב במיטה לפי מה שהבנתי מהבנות האחרות זה לבדוק טוב טוב את הגובה של המעקה ביחס למצב הנמוך של המזרון. גאיה

Navva

New member
הבנתי היום שאת לא בארץ

אז ההמלצה של המיטה תקפה לארץ. לגבי העגלה שכתבתי לך עליה, היתה מאוד מוצלחת בחורף. היא מאוד סגורה ומרופדת. ניתן לקנות אותה עם הסל קל, ש"מתלבש עליה".

היי גאיה!

קודם כל מאחלת לך לידה קלה! לגבי המיטה, כבר ענו לך בפירוט. לגבי העגלה אז אני רואה בבחירה 2 כוונים אפשריים: האם חשוב לך ידית מתהפכת או חשוב לך סל-קל שמתלבש על העגלה וגלגלים גדולים. אנחנו בחרנו בטרוול סיסטם (עגלה+בסיס+סל-קל) בעיקר בגלל הגלגלים הגדולים (הגלגלים היו הסיבה שפסלנו מראש את הפג). ואז התלבטנו בין הגרקו לאוונפלו. אני חושבת שאוונפלו לוקחת בגדול. היא יותר נוחה לתינוק וההבדל במשקל אינו משמעותי. הסל-קל הוא זהה לסל-קלים שהם מוכרים בלי עגלה, כך שהוא בהחלט בטיחותי. העגלה נוחה, עם גלגלים ענקיים, נוסעת מצויין ויש לה בולמי זעזועים מצויינים. היא נוחה מאד לתינוק ונשכבת ל180 מעלות. ענבל בת 10 חודשים ועדיין ישנה בעגלה כשאנחנו בחוץ או אצל ההורים (כבר לא כ"כ נוח כמו פעם, אבל עדיין אפשרי). ניתן להחליף בה טיטול בנוחות מדהימה כך שאני אף פעם לא הייתי צריכה להסתבך בלחפש משטח החתלה נורמלי בקניון או במרכז המסחרי. הסל-קל נוח מאד, עד היום משמש לנו להאכלה - נותנים לה בקבוק כשהיא יושבת בסל-קל וגם את המוצקים נותנים לה בסל-קל כי עוד לא קנינו לה כסא אוכל (מסיבות טכניות אבל אוטוטו עוברים דירה ונקנה לה). לגבי מנשאים: יש לנו שניים. אחד נקרא מנסארי (של שילב) הוא זהה לתינוכיס. הוא מדהים לגילאים הצעירים. תינוקות רכים שאינם מחזיקים ראש מרגישים בו נהדר, הם צמודים טוב טוב לאמא. באיזשהו שלב התחיל להיות מסורבל עם הרצועות כי ענבל גדלה ונעשתה כבדה אז עברנו למנשא רגיל שקיבלנו מתנה. הוא פחות טוב, לא הייתי בוחרת בו בעצמי, אבל זה השלב לעבור למשהו כמו המנשא של אוונפלו (אין לי מניות) או דומיו, שניתן להושיב את התינוק עם הפנים קדימה, שיראה עולם. אצל הרבה אמהות שלב המנשא נגמר בערך במעבר שציינתי מכיוון שהתינוקות כבר כבדים. אבל אצלי, בגלל שענבל קלילונת (בגיל 10 חוד´ שוקלת פחות מ8 ק"ג) ואוהבת להיות במנשא, עדיין מטיילת איתה לפעמים, בעיקר כשאני צריכה להוריד את הכלבות. טוב, הרחבתי המון, מקווה שלא שיעממתי. רחל

גאיה100

New member
הלוואי והיו רק שני דגמים של עגלות!!

המבחר ענק וזה נורא מבלבל. השילוב של 180 מעלות, גלגלים גדולים, קיפול נוח, משקל סביר, גודל הגיוני לתא מטען… לא נראה לי שהומצאה העגלה הזו. מאחר ואנחנו נמצאים בסקוטלנד, ארץ הגשם הבלתי פוסק, צריך גם לקחת בחשבון ריפוד עבה וחם ואפשרות להתקנה נוחה של מגן גשם. שמעתי על האוונפלו שהיא מצוינת אבל לא ראיתי כאן את החברה הזו. מתוך כל החברות שמסביב (השולטות כאן הן גארקו ומאמאס אנד פאפאס) נראה לי שנתמקד בדגמים של גארקו שנמצאים בארץ כך שבעתיד יהיה לנו למי לפנות במידה של תקלות. גאיה

בעניין המשקל של העגלה...

ההבדלים במשקלים הם לא כ"כ גדולים (אלא אם כן הולכים על עגלה קלה במיוחד כמו האפריקה (APRICA) שהיא תוצרת יפן (או סין?) ). נורא חשוב שתגדירו את הצרכים שלכם לפני שאתם מחליטים. האם העגלה תהיה איתכם בבית או שתשאירו אותה באוטו? האם אתם גרים באיזור עירוני או כפרי (כי אז גודל הגלגלים חשוב וגם בולמי הזעזועים). כבר אמרת שנושא הגשם מאד חשוב. וכו´. אנחנו גרים בעיר "בבניה" - מודיעין. אז לא יכולתי להרשות לעצמי גלגלים קטנים. העגלה נמצאת קבוע באוטו, אז לא כ"כ משנה לי ההבדל בין ה9 ק"ג של הגרקו או הפג לבין ה10 ק"ג של האוונפלו. זה מתבטא רק כאשר אני מכניסה ומוציאה מהמטען. כשהייתי בחופשת לידה ולא היה לי אוטו צמוד, העגלה נכנסה איתי הביתה כל יום ואני גרה בקומה א´ ללא מעלית. אז דווקא הגלגלים הטובים עזרו- כי אני עולה איתה מדרגות אחת אחת, כשהעגלה פתוחה וענבל בפנים. לא הייתי מעיזה לעשות את זה עם פג ונציה. בקיצור, השיקולים רבים ואין עגלה מושלמת. את רק צריכה להגדיר מראש את הצרכים ולקנות את זו שמתקרבת הכי הרבה אליהם. בהצלחה! רחל

למעלה