מזל טוב לפורום והמלצה

איריסא

New member
מזל טוב לפורום והמלצה

ספר שקראתי המון המון פעמים ונהנתי כל פעם מחדש אורה הכפולה מומלץ מאוד

Rivendell

New member
בקשה

להבא, אם תוכלי לא רק להגיד "ספר מומלץ" אלא לפרט
. למה הספר מומלץ, על מה הוא מספר, וכו'. אחרת יש להמלצה מעט מאוד משקל.

איריסא

New member
אורה הכפולה - אריך קסטנר

לקייטנת רמות ים מגיעות שתי בנות הדומות זו לזו כשתי טיפות מים. הדמיון הרב בין השתיים מכה בתדהמה את כולם ובמיוחד אותן, משום שעד שהגיעו לקייטנה מעולם לא פגשו זו את זו. לי פלפי באה מוִינה שבאוסטריה ואורה קרנר באה מציריך שבשווייץ. בהתחלה אופיין השונה והדמיון הרב גורם להן להסתייג זו מזו. ואז בליל געגועים אחד הביתה הן מעודדות זו את זו ומתיידדות. החברוּת ביניהן מולידה תחקיר קטן, שבסופו מסתבר להן שהן אחיות תאומות. הוריהן התגרשו זמן קצר אחרי שנולדו, האב השאיר בחזקתו את לי ואילו אורה הושארה עם האם. אף אחת מהן לא ידעה על קיומה של השנייה וגם לא על קיומו של ההורה השני, כיוון שהוריהן הסתירו מידע זה מעיניהן. שתי הבנות מחליטות לקחת את העניין לידיהן, ומוחן הקודח הוגה רעיון שמטרתו לאחד מחדש את המשפחה שהתפרקה. לי נוסעת לאימה שלא ראתה אותה מאז הייתה תינוקת, ואורה נוסעת לבית של האב שמצפה ללי.

Rivendell

New member
אני אהיה נודניקית עד הסוף ../images/Emo3.gif

ואני מקווה שתסלחי לי... אבל לא כתבת את החלק הכי מעניין בהמלצה - מה *את* אהבת בספר. אני למשל בתור ילדה חלמתי שנים שגם לי יש איזו תאומה זהה כזו שנמצאת באיזה מקום בעולם, ויום אחד אני אתקל בה, ונדמה לי שזו פנטזיה דיי נפוצה בקרב ילדים. היום הרעיון של מישהי שנראית בדיוק כמוני קצת מחלחל אותי קצת, אבל אז זה נראה לי פשוט נהדר. מעבר לזה, השפה והתיאורים של קסטנר פשוט נפלאים. התרגום הישן בעיני יותר טוב מהחדש, השפה פשוט מקסימה ("רמות ים שעל ים הרמות"), ובעיקר, כמו כל הספרים האחרים של קסטנר, הספר כתוב "בגובה העיניים", ומלא פלפל ודמיון. מה שכן - כמה שאהבתי את "אורה הכפולה" - יותר מזה אהבתי את "פצפונת ואנטון" ואחריו את "35 במאי". אורה הגיעה אצלי תמיד רק למקום השלישי
.

sagiberg

New member
המצחיקונת עם העגילים

עוד מישהו מכיר את הספר - אני כבר לא כל כך זוכרת את העלילה אבל כן זוכרת שאהבתי

Mנטה

New member
המצחיקה עם העגילים / יעל רוזמן

ספר מקסים ! הגיבורה היא עולה חדשה מרוסיה שעלתה עם אביה לאחר שניתק הקשר עם אמה. הימים הם כמובן ימי רוסיה הקומוניסטית. הרפתקאותיה ונסיונותיה להשתלב, מסעותיה בחיפושיה אחרי אמה, שאתה אבד הקשר עוד ברוסיה אבל ידוע שהיא בארץ, אכזבות, אהבות וכל טוב. ספר מקסים מקסים !

Rivendell

New member
בדיוק השבוע ראיתי אותו אצל איתמר../images/Emo13.gif

אני זוכרת אותו ממש במעורפל מהילדות, אבל גם לי יש זכרון טוב ממנו.

sagiberg

New member
עוררת את זכרוני../images/Emo51.gif

עכשיו אני זוכרת אפילו איך נראתה הכריכה

עינת ג

New member
חוץ מהעובדה ששוה לקרוא מחדש

את הספר הזה (הסוף הדרמטי זכור לי עד עצם היום הזה), יעל רוזמן היא סופרת מקסימה גם במפגש פנים אל פנים איתה. חבל רק שהיא לא מוציאה אותו מחדש לאור (הכתב של סדרת דן החסכן פחות מועדף על ילדים היום).

למעלה