ושאלה לי למי שמזהה אשמח : אני בן להורים טורקים (שדיברו לאדינו בבית ) כך שאני יודע מעט מאוד מילים אולם בבית היה מושר שיר של : BIRZAMANLAR BENDE-DILIGIBI SEVDI זוהר ארגוב תרגם אותו ל"בעבר היו זמנים .שהיינו מבלים" האם מישהו מכיר את השם הטורקי של אותו שיר ? קישור? תודה מראש איברהים
שורשיי 500+ שנה התפתחו בטורקיה. אומנם פה לרוב מחליפים אינפורמציה על בתי מלון וכו', אבל אי אפשר להגיד שחסרה תרבות לא אצל האותומנים ולא אצל הטורקים. שמחתי לראות אותך פה.
סיפור אמיתי : נסעתי עם נהג מונית טורקי באחד מ"ערי הטורקים" במרכז. התעניינתי לגבי ארגוני השכלה גבוהה ומלגות של יוצאי טורקיה (כשעוד שקלתי מה להתחיל ללמוד) הוא אמר לי שלא ידוע לו .אולם בניגוד ליוצאי טורקיה הקודמים הצעירים והמשכילים הצליחו ליצור תרבות גדולה ועניפה בארץ של ג'וגר פישפיריק אי דומינו (מחקי קלפים ודומינו) אני בכל אופן חושב באותו קו מחשבה הטורקים-היהודים לא הביאו תרבות למעט בודדים הלוואי ותוכיחו לי כי טעיתי .......
בקרב האוכלוסייה הישראלית אינו גבוה, לכן פחות נתקלים בפוליטיקאים, סופרים או שחקנים ממוצא טורקי, אבל דווקא יש לנו כמה וכמה זמרים ממוצא טורקי: שלומי ולאה שבת, מיקי גבריאלוב, דורון מזר, מני בגר וגם השחקן אקי אבני.