מזל טוב לפורטו!

Dynamo1929

New member
מזל טוב לפורטו!

היום נערך גמר ליגת האלופות שבו נפגשו שתי הסינדרלות של העונה: פורטו ומונאקו. אחרי כמעט 40 דקות של משחק (שהתחיל להזכיר קצת את הגמר העלוב של השנה שעברה) בא שער יפה של קארלוס אלברטו שקצת פתח את המשחק ושחרר את הבונקרים של שתי הקבוצות. המחצית הראשונה נגמרה ב1:0 לפורטו. המחצית השנייה התחילה גם היא במשחק הססני משהו של שתי הקבוצות אבל מהר מאד מונאקו הפסיקה לעשות הגנה ושלחה כמעט את כל השחקנים להתקפה במטרה לכבוש את שער השווין, על ההפקרות בהגנה מונאקו שילמה ביוקר וחתפה עוד שני שערים מרגליהם של דקו, הברזילאי המתאזרח, וכמובן, שער הנצחון של דמיטריי אלייניצ'ב הרוסי שחתם סופית את הזכייה של פורטו. עכשיו עולה השאלה החשובה ביותר, מה יהיה עם פורטו בעונה הבאה? רמי וייץ אמר "ברוכה הבאה פורטו, למועדון הגדולות של ליגת האלופות!",אין וויכוח על זה שפורטו ניצבת כיום בין המועדונים הגדולים של אירופה,אבל, האם היא תשאר שם? כנראה שלא, רוב הסימנים מצביעים שעקב הזכיה בליגת האלופות תהייה עזיבה מסיבית של שחקנים למועדונים העשירים של אירופה שאליהם יצטרף גם מאמנה של אלופת אירופה הטרייה.חבל! חבל ששוב הכסף הגדול הוא זה שקובע. רק נשאר לקוות עכשיו שפורטו לא תהייה המודל של אייאקס של אמצע שנות ה90 שאחרי זכייה בליגת האלופות וגמר עונה לאחר מכן פשוט התרוששה מכל שחקניה,תוך שלוש שנים עזבו את הקבוצה כל שחקני הסגל וזה פגע מאד במועדון שפשוט נעלם מהזירה האירופאית כמעט ל6 שנים. ולסיכום, למרות הכל , בוא נחייה את הרגע ונשמח עם הזכייה של פורטו הצנועה יחסית, במפעל האירופאי החשוב ביותר ונגיד מזל טוב לאלייניצ'ב, שאם אני לא טועה, עושה הסטוריה והופך לשחקן הרוסי הראשון שמניף את גביע האלופות!

bariska

New member
המשחק היה לא משהו...

זה גמר זה?! אבל כל הכבוד לפורטו..

Mrs James

New member
ן המשחק באמת לא היה משהו...

והרג אותי הקטע עם הכרטיס הצהוב בגלל שהוא הוריד חולצה....SO WHAT?

bariska

New member
זה לא חדש

בהרבה משחקים שופטים נותנים צהובים על הורדת חולצה..זה דבילי לדעתי

Dynamo1929

New member
כרטיס צהוב כנראה לא על הורדת החולצה

אם אני לא טועה, היה חוק שעל הורדת חולצה מגיע כרטיס צהוב, אבל ביטלו אותו, אז כנראה הכרטיס הצהוב הוא לא על הורדת החולצה אלא, על כמה מילים/תנועות מיותרות שהוא עשה.

the freaky girl

New member
אני דווקא בעד..

שגברים יורידו חולצות... בעצם, תלוי עד כמה הם שעירים..

באמת מזל טוב ! אבל אני הייתי בעד

מונאקו. משום שלמונאקו יש פחות תקציב והם היו יותר פייטרים במשך כל הליגה. אם הקפטן לא היה יוצא כ"כ מוקדם אני חושב שהיה סיכוי שמונאקו היו מנצחים, או לפחות מפסידים בתוצאה פחות מבישה. אחרי שגיולי (ככה קוראים לו?) יצא , הרוח של מונאקו נשברה. יכולת לראות את זה טוב מאד על מוריינטס. והחלוץ ששימש כקשר שהכניסו במקום גיולי פשוט לא היה מספיק טוב לקחת את מקום הקפטן. בנוסף פורטו שחקו מצויין! הגנה מצויינת, מצבים טובים . כל המצבים נוצלו עד תום. למרות זאת זה לא היה משחק חד צדדי, מונאקו תקפו כל הזמן, אבל מפאת חוסר רוח לחימה וההגנה המצויינת של פורטו לא היה שער. בנוסף אני חושב שפורטו מעכשיו רק ידרדרו בעקבות העזיבה של מוריניו (ככה קוראים למאמן לא? ). בייחוד כשעוזבים אותם שחקנים נוספים. בשנתיים וחצי שהוא היה שם הוא נתן רבות לפורטו, בלעדיו אני צופה להדרדרות. אלכס

Dynamo1929

New member
גם אני הייתי בעד מונאקו.

גם אני הייתי בעד מונאקו כי הם שחקו את הכדורגל היפה ביותר העונה בליגת האלופות,הכדורגל שלהם מבוסס על התקפה ולכן הוא כה מרתק ומהנה. אבל, פורטו, גם אתמול ובכלל לאורך כל העונה שחקו כדורגל נכון, כלומר, הם התאימו את עצמם לקבוצה היריבה ולמעמד שזה בניגוד למונאקו ששיחקו כדורגל פתוח והתקפי בלי התחשבות מי היריבה או באיזה מעמד מדובר, וזה הצליח להם עד שהם פגשות את פורטו. בכלל מונאקו היא סיפור מדהים, קבוצה שעמדה על סף פירוק בתחילת העונה בעקבות חובות של מעל ל50 מליון יורו,ואפילו הורדה ליגה עקב המצב, וממש ברגעים האחרונים הצליחו לגייס כמה משקיעים שיכסו חלק מהחובות וישאירו את הקבוצה בליגה הראשונה. ללא שום חיזוק משמעותי בתחילת העונה, (למעט מוריינטס, שגם הוא הגיע בהשאלה) הקבוצה בכלל לא בנתה על הצלחה בליגת האלופות ורק רצתה להעביר עונה נחמדה ולהרוויח קצת כסף מהמפעל שיעזור לה לצאת מהחובות,ופתאום מצאה את עצמה בגמר, נלחמת על הזכות להניף את הגביע האירופאי היוקרתי ביותר. מונאקו היא סיפור הסינדרלה האולטימטיבי, שהוכיחה שלא חייבים תקציב של 100 מליון דולר כדי להצליח,אלא, לפעמים מספיקה גם קבוצה מגובשת, נחישות והמון כח רצון כדי לכבוש את אירופה.

Dynamo1929

New member
אני כמובן הייתי בעד..

דינמו קייב האחת והיחידה,אבל, מה לעשות שהמזל לא האיר לנו פנים ובגלל שערים בדקות ה90 לא זכינו להמשיך לשמינית הגמר.

אני הייתי בעד ליברפול שירדה איפשהו

בשלב הבתים :( טוב לפחות הם החליפו מאמן.. הגיע הזמן. אלכס

למעלה