מזל טוב לפיתונת צ'ילדרן שלי

מזל טוב לפיתונת צ'ילדרן שלי

היום בשעה טובה הטילה הפיתונת צ'ילדרן (Antaresia childreni) שלי 8 ביצים טובות. הנחשה כבר בת 4 וזו לה הטלה ראשונה. את הביצים הנחתי בתוך קופסאת פלסטיק שבתחתיתה שפכתי מים ובערך באמצע הגובה של הקופסא יש רשת פלסטיק שעליה מונחות הביצים כשהן מעל המים. לקופסא יש מכסה אטום שאותו אפתח כל כמה ימים על מנת לאוורר את הביצים. את הקופסא הזאת הנחתי בתוך אינקובטור (מדגרה) שבניתי מקלקר להובלת דגים, כבל חימום ותרמוסטט לאקווריום. את התרמוסטט כיוונתי לטמ"פ של 30 מעלות צלזיוס שזו הטמ"פ המומלצת למין זה. בשל העובדה שממש קר בחוץ ואצלי בחדר יש הרבה הפסקות חשמל שמתי את המדגרה בחדר שרותים בדירה אחרת שברשותי, ואת החדרון הזה אני מחמם ל25-28 מעלות כך שהמדגרה לא תתקרר יותר מדי אבל גם לא תתחמם יתר על המידה. אני מקווה לפרסם תמונות בימים הקרובים. אם יש שאלות אתם מוזמנים לשאול.

Liron Samuels

New member
מזל טוב יונתן! ../images/Emo6.gif

היו עוד הטלות של פיתוני צ'ילדרן בארץ?

naja

New member
בהצלחה בהדגרה.

אני רק מזכיר לך, שהזכר הראשון שבוקע עובר לגור באיזור השרון. למי שלא מכיר את הפיתונים המקסימים האלה-הנה קישור

naja

New member
לא כ"כ.

הקארפטים אפילו לא הזדווגו(לפחות לא שאני ראיתי). הפיתוני דם מזדווגים מידי פעם אבל הנקבה עוד לא בהריון. אצל הבואות יש נקבה אחת שצריכה להשריץ בשלושה שבועות הקרובים(היא כבר התחילה ביומיים האחרונים להסתובב חסרת מנוחה אז כנראה שההשרצה תהייה מעט מוקדם מהצפוי) והנקבה השניה לא נראית בהריון אבל היא הפסיקה לאכול והיא מאוד כהה אז אולי היא כן.

Liron Samuels

New member
נקווה שפיתוני הדם יפתיעו אותך!

מזל טוב בקשר לבואות! D-: תרים טלפון כשהיא תשריץ, אשמח לבוא לראות את הקטנים! :)

naja

New member
תודה.

אני אעדכן אותך, למרות שהולכת להיות השרצה קטנה מאוד.

o r i 6 6 6

New member
המון מזל טוב יונתן!!!

קודם כל אני מתנצל שלא הייתי פעיל בימים האחרונים, המחשב מקולקל ואני כרגע ממחשב של חבר ושאלה תוך כמה זמן בערך הביצים בוקעות? עידכון קצר הנחש עדיין לא נמצא הנחשה בריאה ובמצב מצוין(כרגע בשלבים סופיים של הנשל השלישי שלה מאז שהיא אצלי) וזהו בערך.. וחשבתי אולי יהיה נחמד אם כל מי שהרבה השנה יכתוב פה למה הוא מצפה השנה בבקיעות(אם לא היה נושא כזה כבר בזמן שלא הייתי)

זמן הדגירה נא בין 46 ל61 ימים

הנחש ימצא זה רק עניין של סבלנות. מה שאני מתכנן להרבות השנה זה: פיתוני שטיח מגינאה החדשה, בינתיים לא קורה איתם יותר מדי, הפרדתי אותם אחרי שהיו יומיים ללא זיווג ועוד יום יומיים אחזיר אותם לאותו הטרריום. פיתוני מאקלותי שגם איתם אין יותר מדי הצלחה כרגע וגם הם מופרדים, אני מקפיד לרסס במים את שני המינים לפחות פעם אחת ביום, יש אומרים שזה מעורר את הרביה בפיתונים מהאזורים האלו. בנוסף אני אנסה להרבות כרכנית תירס שיש לי ויש גם שתי בואות נקבות שאני מחכה לראות אם יוציאו משהו, ראיתי הרבה זיווגים אבל בינתיים לא ראיתי שום ביוץ. כמובן שיהיו גם שממיות וכבר יש לי כמה ביצים מהן.

למעלה