מזל טוב לפתיחת הפורום ובהצלחה!!

הגוזלית

New member
מזל טוב לפתיחת הפורום ובהצלחה!!

רציתי להתייעץ אתכם ולשאול לדעתכם. סיימתי את לימודי הע"ס ב-2002, חפשתי עבודה במשך חצי שנה (!!) התקבלתי למקום עבודה, שמהר מאוד טפחה המציאות על פני, ונכנסתי למעגל עובדי הרשויות שעובדים ואינם מקבלים שכר. לאחר חצי שנה במקום העבודה התפטרתי ומצאתי עצמי שלושה חודשים ללא עבודה. מאחר וחששתי שתקופה זו יכולה להיתארך נרשמתי ללמודי הסבה לחנ"מ. זו השנה השנייה שלי בלימודים, אני עושה השנה סטאז' בבי"ס לחנ"מ (מה שאומר כי כבר שנתיים איני במקצוע...) שאלתי היא האם תעודת ההוראה לחנ"מ יכולה להוות איזשהו יתרון במידה וארצה לחזור לע"ס, בסיום לימודיי? או ששוב יהיה קשה למצוא עבודה בתחום מאחר ולא עסקתי בכך תקופה? אשמח לשמוע את דעתכם.

SuperGirl 25

New member
לא נתקלתי בדרישה לעו"ס שהוא

גם בעל תואר בחינוך מיוחד, אבל יכול להיות שזה יהווה לך יתרון בעבודה בביה"ס לחינוך מיוחד כיועצת/מנהלת. כל הכבוד שלא בזבזת זמן והלכת ללמוד!

הגוזלית

New member
יועצת/מנהלת זה לא הכיוון שלי...

ובכלל בשביל להיות יועצת או מנהלת זה דורש המשך לימודים לכיוונים שונים ואני לא בדיוק בעניין. נגשתי לתחום החנ"מ מאחר והוא לא ממש רחוק מעבודה סוציאלית והוא משלב עבודה עם ילדים. לאור הסטאז' שלי אני מגלה כי אני פחות אוהבת ללמד ואת התחום של הוראה, אלא אוהבת יותר את הקטע הטיפולי (שהוא מועט בבי"ס). בכל מקרה אני צריכה לסיים את הלימודים ורק ביולי-אוגוסט אצטרך ממש לבדוק לאיזה כיוון פונה. יכול להיות שיש מצב לבדוק באלו"ט ובאיל"ן אולי שם ישנו ביקוש.... תודה על התיחסותך ומקווה שדברים יהיו ברורים יותר בהמשך.(ואולי גם קלים יותר?..)

שיהיה בהצלחה!

אני לא יודעת להגיד לך אם תואר בחינוך מיוחד נותן לך יתרון על פניי מועמדים אחרים לעבודה, אבל לדעתי כל ניסיון שיש לך (אם זה לימודים בתחום קצת שונה, ואם זה ניסיון מעשי) נותן לך המון באופן אישי (כהתנסות נוספת בחיים), ונותן לך לראות זויות ראייה נוספות שאולי אין לעו"סים אחרים. אולי כדאי להדגיש את את כל זה גם בפני המעסיקים כשיזמנו אותך לראיונות עבודה. לפעמים כשרואים על נייר - "תואר בעו"ס, תואר בחנ"מ" לא מבינים בעצם מה תרם לך התואר בחנ"מ ואיך זה שיפר אותך לעו"סית טובה יותר.

לא נראה לי שזה יזיק

אם תרצי לעבוד עם ילדים. זה בודאי יחשב כתוספת לידע המקצועי שלך. למה לא פשוט להמשיך לחפש עבודה במקביל ללימודים?

הגוזלית

New member
אני מתכוונת להתחיל לחפש עבודה

בתחום העבודה הסוציאלית לקראת יולי-אוגוסט מאחר ואני עדיין לומדת יומיים בשבוע ובארבעת הימים הנותרים אני עושה את הסטאז' בבי"ס ואין לי ממש זמן לקחת על עצמי עבודה נוספת ואחריות כל כך רבה.

מטפל

New member
תשובה

ראשית מברך אותך שהחלטת ללכת על התמחות נוספת. היתרון העיקרי שיש לך לדעתי בכך שתהיה גם עוס"ית וגם בעלת תואר בחינוך מיוחד, הינו העובדה שתיפתחנה בפנייך אופציות תעסוקה גם במשרד החינוך כמורה וגם במסגרת לכשת רווחה כעו"סית. מבחינה אקדמאית הרי שהידע שלך יהיה אקלטי ונירחב יותר, ותוכלי לנתח "בכמה שפות". לגבי העתיד- לתואר שני את יכולה לשקול אופציה של יועצת בבי"הס- ואז לא תהיי "גוזלית" אלא תגדלי ותבשילי ............ בברכה ובהצלחה לך אלון

למעלה