מזל טוב לפתיחת פורום חדש לעוס"ים

בת העמק

New member
מזל טוב לפתיחת פורום חדש לעוס"ים

ראשית ברכות לפתיחת הפורום. יש מספר תחומים שחשוב לדבר עליהם "מעבר" לעניין השכר, חוסר הודאות, תפקוד צולע כביכול של האיגוד... כמו: מה קורה עם לימודים לעובדי רשויות, במיוחד כאשר חלק מבתי הספר המרכזיים נסגרו? מה קורה עם ביטוח משפטי/מקצועי (האיגוד ניסה לעשות משהו אבל לא הולך עם ביטוח ברשויות שבעצם אינן יכולות במקרים רבים להושיע) מה קורה עם פקידי סעד בתחומים שונים? במיוחד עם נוער וסדרי דין? שיהיה המשך יום טוב.

בת העמק

New member
לעניין פקידי סעד

אבי שלום, לעניין פקידי הסעד: לפני מספר שנים הוכרז סכסוך עבודה. הוקמה ועדה מטעם השר בכדי לבדוק: מעמסה, עומס ומפתח בכדי לקבוע תקינה. לגבי חוק הנוער יש החלטות חדשות לעניין וועדות החלטה בשיתוף הורים וגם כאן לא ברור מה קורה עם התקינה. משרד הרווחה לא צובע תקנים למחלקות לשירותים חברתיים וחוסר הוודאות נמשך תקופה ארוכה. סכסוך העבודה הוכרז בינואר 1999 (לא זכור לי תאריך מדויק). לא ידוע לי מה קורה עם פקידי סעד לחוקים אחרים:חוק החוסים, טיפול באדם עם פיגור.

SuperGirl 25

New member
מכורח המציאות, ישנה מעמסה על

פקידי הסעד. לפי מה שאני יודעת, אכן כל ועדות ההחחלטה מתקיימות בשיתוף עם ההורים. לא ידעתי שיש פקידי סעד לחוק החוסים ולטיפול באדם המפגר
את בטוחה בכך?

בת העמק

New member
פקידי סעד

ישנם פקידי סעד לחוק החוסים לשם טיפול מיידי בחוסים ההכשרה והמינוי ע"פ חוק החוסים. ישנם גם פקידי סעד לטיפול באדם המפגר לשם טיפול דחוף בעניינם גם ההכשרה שלהם הינה ייחודית. את כותבת כי מכורח המציאות ישנה מעמסה אולם ברוב המחלקות העומס אינו "מוכר" ופקידות הסעד הינה מעין "פריבילגיה"...

SuperGirl 25

New member
אוקיי, חידשת לי לגבי פקידי הסעד

ובקשר ללימודים-אכן רוב בתי-הספר נסגרו (ונראה לי שרק בת"א הוא עדיין עובד וגם זה תחת קיצוצים). אני לומדת בביה"ס בת"א והרשות שבה אני עובדת לא משלמת לי נסיעות. בכלל אצלנו-הס מלהזכיר "השתלמויות", זה משהו ששייך לרשויות עשירות בלבד
לעובד מותר להשתתף בהשתלמות אחת בשנה ובשאר-תחת מעטה חשאיות והסוואה. ככה זה בעידן הקיצוצים.

בת העמק

New member
לימודים

תתפלאי יש רשויות שאפילו קורס אחד בשנה אינו מאושר. יש כמה יוצאים מהכלל שמקבלים אישור. הס מלהזכיר השתתפות בנסיעות. אצלנו גם מורידשים יום חופש... אבל ראשי ערים סגנים ובכירים אחרים מקבלים, כך שמעתי, ניצול ימי חופשה כלומר פודים אותם בתשלום.

desertgirl

New member
פקידי סעד

אני משמשת גם כפקידת סעד לחוק הנוער וגם פקידת סעד לחוק הטיפול במפגר. היחוד של פ.ס. לחוק הטיפול במפגר הוא בכך שניתן לדאוג לאדם עם פיגור שכלי בדיוק כמו שדואגים לקטינים וחסרי ישע אחרים, ואפילו ניתן לנקוט באמצעי חירום במקרים המחייבים זאת. תפקיד נוסף של פ.ס. למפגרים הינו השתתפות (בעצם, התפקיד הינו יו"ר) של ועדת אבחון למפגרים. בעניין פ.ס. לחוק הנוער, הרי זכור לי ביטב שנקטנו מספר חודשים בעיצומים בגלל הרצון לעורר תשומת לב לעומס הכבד בו אנו נתונים, ובכך העבודה לא תמיד מתבצעת כהלכה בשל כך. זכור לי שמונתה ועדה שאמורה היתה לגבש המלצות, לקבוע תקינה ומעמסה, וכו'. אין לי צל של מושג מה היו תוצאות הועדה. בכל אופן, לא הגיעה שום ישועה. מציקה לי העובדה שבעצם הופקרנו על ידי השירות לילד ונוער. וכי למה לא "צובעים" את התקנים שלנו? אני יודעת שתפקיד עו"ס נפגעי סמים , תפקיד עו"ס נערות, עו"ס נוער וצעירים כולם צבועים. מנהל הלשכה קיבל תקן כזה, זהו, אי אפשר לחלק את התקן עם עובדים אחרים, כולל פקידי סעד, הכורעים תחת הנטל של חוקים שהוא חייב לבצע אותם (ואף עלול לעמוד בדין אם לא עשה כן). אותי העניין ממש מתסכל, אשמח אם יתפתח דיון פה בפורום על הנושא הזה והדילמות הכרוכות בו.

SuperGirl 25

New member
אצלנו "חוטפים" תקנים, גם את שלי!

ולכן אני עובדת על תקן פעולה ומקבלת משכורת מעמותה, כשיש תקן למשרה שלי כעו"ס נוער וצעירים (שהועבר לעו"ס משפחה)!! פוליטיקה פנימית
יש סרגל תקנים, אך ישנן רשויות שלא מתייחסות לזה ב-100 אחוז. שמעתי בהרצאה כלשהי שרק לעו"ס סמים לא יכולים לקחת את התקן. יש קורס מיוחד לפקידי סעד לחוק הטיפול במפגר או שזה נספח לחוק הנוער?

desertgirl

New member
פקידי סעד למפגרים

שלום לך, כנראה שצרת רבים חצי נחמה :). אני מתוסכלת מן העובדה שהכל, אבל הכל פוליטי, בכל הרמות, כנראה גם כשחילקו את התקנים במשרד הרווחה. אכן יש קורס מיוחד לפקידי סעד לחוק הטיפול במפגרים. בכלל, השירות למפגר משקיע רבות בקורסים והשתלמויות, אולי בגלל התמיכה הכספית שהוא מקבל מקרן "שלם"

למעלה