נצל"ש, הפורום כמדד מיצג של החברה?
אני משער שכל פורום העוסק באידיאולוגיה ו\או דעות יכול לשקף את המצב בארץ, אבל למה להרחיק לכת כשהכל קורה פה? במבט מרחוק ניתן לראות בברור שלושה מגמות עיקריות בהתבטאות הגולשים בפורום, יש את אלו אשר בוחרים לשייך עצמם לפציפיזם או לאמונה הפציפיסטית, יש את אלו שלא מסכימים עם הרעיון הפציפיסטי ובכבוד רב מביעים את דעתם, ויש את הקבוצה השלישית, אותם צדיקים גדולים שבאים להטיף מוסר. אלו האנשים שכל מטרתם לפגוע, להעליב, ובעיקר להטריד, אלו הצדיקים אשר באים להראות לנו מה גדול חטאינו תוך שימוש בשפה וצורות ביטוי לא נעימות. מאנשים אלו לא ניתן לשמוע טיעון סביר, גם אחד לא סביר בעליל לא ניתן לקבל, הם פשוט עושים רעש במטרה להרעיש ולא להישמע. ואני שואל את עצמי, למה? במה זה חטאנו? אני לא מכיר פציפיסט אחד שכפה את אמונתו על אחר, או לחליפין אחד שפעל נגד אמונה אחרת או כל אינדיבידואל אחר. אולי הבעייה היא לא אצלנו?(!), לפי ההתנהגות הזו הבעייה היא של אותה חברה שפונה כנגד מיעוט שלא מפריע, או מתערב בחייה, בצורה כה בוטה ואלימה, הנה התשובה לשאלה החוזרת ונשאלת מהו מקור השנאה והאלימות. ובקריאה נרגשת זו (*rolleyes*) אני פונה אל כל אותם יפי נפש ציונים שמאמינים שמקומנו אינו בחברה זו, בבקשה, קנו לכם הרגלי דיבור, למדו עצמכם את תורת הדו שיח ואז, אם אתם עדיין מרגישים שאנו מטרד לחברה, בואו ואמרו זו בצורה מתורבתת.