ייקח לי קצת זמן חתת דיווח מלא
בינתיים דיווח חלקי: הוא קטן וקומפקטי, אבל יחסית לגודלו מעט כבד (אבל עדיין קל בהרבה מהנייד הקודם שלי) יש לי אכזבה טכנית קלה מהמסך, אבל זה עניין של ציפיות ולא של בעייתיות (הווה אומר המסך מצויין, אבל ציפיתי למסך בעל רזולוציה גבוהה יותר - אבל ככה זה כשקונים באופן באיביי) התלהבתי מאד מאד מהשימוש והניווט באמצעות העט סטילוס. הוא קורא כתב יד אנגלית לא רע. עברית הוא לא יודע (כלומר כדי לכתוב בפורום אני חייב להשתמש במקלדת) עוד לא היה לי זמן להתקין בו תוכנות רבות - אז אין לי עדיין דעה בעניין, וגם לא השתמשתי בו הרבה בגלל זה. אבל קניתי אותו עם XP בניגוד לויסטה שיש לי על הנייד הגרוטאה שלי. זה בהחלט שיפור. מאד נוח לקרוא בו מסמכים. במצב ה"טאבלט" המסך שלו ממש בגודל של נייר, וזה ממש כמו לקרוא מדף אמיתי (קצת עבה וכבד, אבל עדיין דף) אגב, כתחליף לנייח, כל מחשב נייד סביר יעשה את העבודה. היום ההבדלים בין נייחים לניידים מבחינת ביצועים הוא זניח, וההבדלים במחיר קטנים למדי, כך שלדעתי היתרונות של הנייד מצדיקים קניית נייד בכל מקרה, בלי קשר לסוג. אני חושב שטאבלט, ספציפית, נוח לאנשים שקוראים המון מעל המחשב, ושצריכים בעיקר לסמן על הטקסט או לכתוב הערות קצרות. אבל עדיין צריכים להשתמש בו גם שמחשב לכל דבר (למשל היום לראשונה מזה שנה וקצת כתבתי פיסת תוכנה קטנה - ואת זה אי אפשר לעשות במוד הסגור של הטאבלט. חסרון אחר שלו זה שאין לו touch pad, אלא רק את ה"פטמה האדומה" הידועה לשמצה של מחשבי IBM. כבר למדתי להסתדר איתה, ובעיקר למדתי להחזיק את הסטילוס ביד ולעבוד איתו במקום עכבר גם במוד של המחשב הנייד הרגיל. בסה"כ אני מרוצה ממנו בינתיים, אבל עוד לא השתמשתי בו מספיק. לגבי מחיר - אני שילמתי עליו כ900 דולר. מחיר רשמי באתר של לנובו בסביבות 1400 אחרי כל ההנחות שלהם. אבל זה בארה"ב...