מזל טוב + עזרה

• פותח הנושא Dym
  • פורסם בתאריך

Dym

New member
מזל טוב + עזרה

טוב, אז אומנם קצת באיחור, אבל מז"ט על המעבר מוואלה לתפוז (והגיע הזמן באמת
). הייתי פעיל בימיו הראשונים של הפורום פה בתפוז, אבל בגלל שלא היתה תנועה מי-יודע-כמה, ביקרתי בו בתדירות פחותה עם הזמן. אני מתכנן נסיעה לשבוע שבין ה-15 ל-22 החודש, ורציתי להתייעץ אתכם לגבי איפה: למי שאני אמור לנסוע איתו המליצו על אוסטריה (קיצבוהיל או זלאמצה או משהו דומה), ולי המליצו בחום על שלושת העמקים. מישהו שהיה באתרים בשני המקומות יכול להמליץ? כמו כן אנחנו רוצים לתכנן את החופשה לבד, בניגוד לפעם שעברה היתה לפני שנתיים בקלאב-מד בססטריאר, איטליה. למה צריך לשים לב בתכנון? תודה מראש
!

alonaski

New member
או קי!! ברכותי חזרה!! = מחשבה יפה!

לסוע לחופשת סקי בתכנון עצמאי - הרבה הרבה יותר כייף ואיכותי מלהסגר שבוע ימים בקלאב מד ו"לאכול" מה שנותנים לך שם בצורה קבועה יום יום...!
ובכן, אני הייתי בואל-טוראנס= האתר הכי גבוה בין שלושת העמקים (ובכלל באירופה) ושנה שעברה בקיצבוהיל. אני הייתי ממליצה לך לעשות בדיקה של מצב השלג בקיצבוהיל ואם הוא שבע-רצון בעיניך - אני מאוד ממליצה על קיצ.! היתרונות והמעלות של קיצ. על פני שלושת העמקים הם אלה: 1. הטיסה לשדה תעופה הקרוב - מינכן = טיסה מאוד זולה כיוון שמינכן לא נחשבת לשדהתעופה של סקי ותעריפי הטיסה אליה מזנקים בחורף (כמו למשל ז'נבה או ציריך...). 2. השכרת רכב במינכן - התעריף הזול ביותר באירופה המערבית! 3. הנסיעה ממינכן לקיצ. היא שעה ורבע-שעה וחצי!!! סה"כ!!!... 4. קיצ. היא עיירה לכל דבר! עיירה יפה, מטופחת ונעים לשהות בה. יש בה הכל. מבחינת חנויות, ציוד, מסעדות, בית חולים, כל מה שאתה צריך כדי להרגיש בנוח משך החופשה שלך. 5. האסטרים הם עם מאוד תרבותי מנומס ומסודר. אתרי הסקי שלהם מתוחזקים ברמה יותר גבוהה מאלה הצרפתים! רק לדוגמא - כל רכבלי הכסאות בקיצ. (אבל גם בשארהאתרים האוסטרים) הם עם כסאות מרווחים ונוחים ומכוסים בחופה נסגרת. כדי שבזמן שאתה עולה, בקור, לעיתים בשלג או גשם... - שלא תתקרר או שלא תכוסה בשלג! כבר קרה לי כמה פעמים באתר סקי בצרפת שבזמן הנסיעה המקפיאה והמקוללת על רכבל כסא פתוח, התחילו רוחות וסופת שלג!!! וכשיש קצת רוח - מיד עוצרים את הרכבל מחשש שלא יקרה אסון מההתנדנדות החזקה של הכסאות. ככה נעצרנו למשך כמה דקות ארוכות כל פעם והתכסנו בשלג מקפיא - במקום להגיע לקצה הרכבל מה שיותר מהר כדי להתחיל לגלוש ולהתחמם!!!...
6. אתר הסקי בקיצ. הוא יפהפה!!!! בנוי מאוד יפה בנוף קסום!!! הרבה עצים... 7. קיצ. אתר נמוך יחסית, לכן לא צפויים בה ימים של סגירת האתר בגלל סופות שלגים נוראיות... זה פחות או יותר מה שיש לי להמליץ לזכות קיצבוהיל. אה... בטח... הדבר הכי שווה בקיצבוהיל שכחתי!!!....
בקיצ. במרכז העיירה יש מרכז ספא ענק סגור ומחומם נקרא: "אקווה סנטר". יש שם כמה בריכות מחוממות ו 2 מגלשות מיים נורא כיפיות!! ויש שם מרכז ספא גדול של כמה סאונות (סאונה לגברים, לנשים ומעורבת! סאונות יבשות ולחות, ובריכות קטנות מחוממות וג'קוזים...) וטיפולי מסאז'ים. שים לב(!!!!!) - מי שרוכש סקי פס לשבוע באתר - מקבל כניסה חופשית משך כל השבוע - למרכז הספא הזה!!!! וזה שווה!!!!!
מקווה ששכנעתי אותך

Dym

New member
נשמע טוב../images/Emo99.gif

מה מבחינת אפרה-סקי? אני אלך לבדוק קצת ברשת לגביו...

תוספות לגבי קיצביל

השנה הייתי באתר של קיצביל (בעיירה Kirchberg): מרכז הספא - האקוארנה כבר לא בחינם, הוא עולה 4 יורו למחזיקי סקי פס ומקנה כניסה חופשית לשתי בריכות ושימוש במגלשות המים - מתאים יותר לילדים/משפחות. הסאונה שם עולה 17 יורו (יקר לדעתי) והיא מעורבת. האפרה סקי בעיירה שלנתי בה מעולה - 2 מועדונים שביליתי בהם וכן אינסוף פאבים. בקיצביל אמור להיות אפילו טוב יותר. אתר אחר בסמוך לאתר של קיצביל בשם: skiwelt גדול יותר (260 ק"מ מסלולים) ודומה באופיו מומלץ ביותר!

המוטו שלי להנות ולא "לשרוד"

קשה לי באמת להגדיר את רמת הגלישה שלי (ביחס לישראלים או לאירופאים?). אני גולש מ-92' (12 שבועות עד היום, עם ימים נוספים בחרמון ובארה"ב). הגלישה שלי היום מאד מסוגננת-מהירות בלבד אינו קריטריון לרמה (אצל ישראלים-כן). מעדיף מדרונות אדומים על שחורים. אני נהנה מהם יותר - הגלישה בשטף ומסוגננת ולא צריך להוכיח לעצמי/לאחרים שום יכולות מיוחדות בשחורים.

ranrub

New member
כמה המלצות/הערות ממי שהיה בק

כמה המלצות/הערות ממי שהיה בקיצביל בחודש שעבר א. ההשכרה הזולה היתה של europcar. הזמנו passat ושודרגנו לאופל אומגה ענקית עם מערכת ניווט לווינית!!! ב. יש כיום גם טיסות בזול לג'נוה (גיסי נוסע ביום חמישי הזה ב 280 דולר). אנחנו טסנו ב 320 דולר... ג. הנסיעה ממינכן לקיצביל היא לפחות שעה וחצי. הנסיעה חזרה לקחה 3 שעות בגלל פקקים - יש לקחת טווח בטחון לטיסה. ד. לשכור ציוד בקיצביל כדאי ב olympia ולא ב intersport שליד המעליות. כנ"ל קניות ביגוד. קניתי באולימפיה שלושה פליסים ב 50 יורו. יקר ממילא... ה. בקיצביל יש רק צ'יירליפט אחד מכוסה - ה pengelstein. כל השאר גלויים. לא ממש קריטי אבל רק לשם הדיוק. ו. הסאונה עולה 13 יורו ליום, ובמחיר כלול כניסה לבריכה. הסאונה הכי טובה שהייתי בה - יקר אך שווה למי שאוהב. זה שזה מעורב לא ממש ימשוך את הישראלי ה*ממוצע* כי רוב הנשים בנות 40+. בלי להעליב כן? שמעתי ישראלים מתלוננים בקול רם בעברית על איכות הבחורות... מסאז' עולה מעל שלושים יורו. ז. באתר שני חלקים עיקריים. לסקייר מנוסה לא שווה לעלות ל horn - הוא רק נראה מעניין על המפה. ה hahnenkamm מציב אתגרים אמיתיים... ח. יש לבדוק את מצב השלג!!! www.kitzbuehel.com ט. כדאי לקחת מלון או צימר עם ארוחת ערב. האוכל בצהריים על ההר נהדר, אבל בערב יקר ולא ממש מוצלח במסעדות בעיר.

עזרה אקטואלית ל-Dym

מישהו בשם ברק שהמלצתי לו על קיצביל/skiwelt, היה בקיצביל (התגורר בקיצביל) שבוע שעבר וכתב על זה בפורום סקי של למטייל(www.lametayel.com) תוכל שם להתרשם מהסיכום ולפרטים נוספים- תוכל לפנות אליו והוא ישמח לעזור.

גם אני הייתי בקיצביל לפני 7 שנים...

והתרשמתי מאוד! האתר היה מעולה, המעליות מתוחזקות היטב כפי שכבר כתבו כאן, וההילייט היה השניצל הוינאי
שמגישים שם בכל מסעדה.

למעלה