מזל טוב על ההסכם החדש

מזל טוב על ההסכם החדש

שב"ה ייחתם היום... אשמח להסבר מפורט על פרטי ההסכם (מי נכלל בהסכם? האם דוקטורנטים שהנם עוזרי מחקר אך לא מלמדים או מתרגלים נכללים בהסכם זה?). תודה רבה ושוב המון מזל טוב למי מאיתנו שיוצא/ת נשכר/ת מהסכם חדש זה.

מזל טוב. זו התחלת התיקון למורים מן החוץ

משמח שהסגל הזוטר יצא למאבק למען המורים מן החוץ, שבחלק מהמוסדות אפילו אינם מאוגדים. משמח שבמקביל להפגנות ולשביתות התקיים כל העת משא ומתן, וכך לא היינו צריכים להגיע לפגיעה של ממש בסטודנטים על מנת להשיג משהו. עדי, ההסכם ישנה בעיקר למי שמועסקים באופן חלקי: מסטרנטים שעובדים כמתרגלים כל השנה ומפוטרים בקיץ ומורים מן החוץ שמועסקים שמונה חודשים בשנה, כל שנה. אם עוזרת מחקר מועסקת על ידי האוניברסיטה ומקבלת משכורת כסגל זוטר, ההסכם חל עליה.

זהו שכעוזר מחקר

המשכורת שלי היא 25 ש"ח לשעה, והשכר הוא שכר אפקטיבי...מהו הסכום המקובל לדוקטורנטים עוזרי מחקר? האם משכורת של סגל זוטר היא גלובלית או שמא מחושבת אף היא בשכר שעות, היינו שכר אפקטיבי? אני מבולבלללללללללל

הדבר הטוב ביותר הוא לפנות אל הועד באונ' שלך

נאי לא מכירה את תנאי ההעסקה לעוזרי מחקר מכיוון שבמחלקה שלי אין כאלו. משכורת סגל זוטר מחושבת ביחס לשעות ההוראה שלו (כמה קורסים = איזו חלקיות משרה) ולא לפי שעות עבודה. מה זה שכר אפקטיבי?

שכר אפקטיבי

זה שכר שמקבלים אך ורק על שעות העבודה שבצעתי בפועל. עבדתי קבלתי לא עבדתי לא קבלתי....

mummy

New member
לצערי ומניסיון טרי זה לא בהכרח אומר שדברים

ישתנו. לא מספיק שחותמים על ההסכם, צריך שהאוניברסיטה תקצה יחידות תקן למחלקות בהתאם. בפועל זה לא קורה ואז עושים כל מיני קומבינות וממשיכים דפוסי ההעסקה הפוגענית של סגל זוטר כמורים מן החוץ פשוט כי אין לך ברירה. כלומר יש ברירה - לא להסכים אבל אז את/ה מפסידה את משרת התרגול וכאלה הרי יש ממילא לא הרבה ומי שרוצה להשאר בתחום יודע שהוא חייב להיות שם, אז אין באמת ברירה.

למעלה