מזל טוב על הפורום החדש ושאלה להתחלה

Sparks

New member
מזל טוב על הפורום החדש ושאלה להתחלה

אני גרה בבניין ויש לי שני חלונות הפונים לצד דרום (אחד חשוף יותר מהשני בגלל הבניין השכן) ואני מנסה לטפח בהם אדניות. עד עכשיו לא מצאתי צמח שלא יהיה קקטוס ועדיין יחזיק מעמד בתנאי השרב שלי. (חוץ מגרניום כמובן נראה לי שהצמח הזה גדל בכל מצב). למישהו יש רעיון לצמח נמוך שאוהב שמש ויודע גם לפרוח ?

gavish

New member
פיטוניה ווינקה../images/Emo39.gif

גם הפיטוניה וגם הוינקה מחזיקות אצלי מעמד ואף פורחות יפה בחלון הדרומי (ואני ופרחים מסתדרים בדרך כלל כשהם באגרטל). הבעיה היחידה -- מים; שניהם אוהבים אדמה רטובה. מה עם תבלינים (אם לא תחתכי את הבזיליקום מלמעלה, הרי שיפרח לך עם פרחים לבנים קטנטנים נוטפי ריח). בהצלחה.

נחל

New member
אני ממליצה על בשמת ובגוניה

היום ישנם זנים עמידים בשמש. אצלי הם פורחים בעצצים כבר שנה שניה ושלישית,ואנחנו גוזמים אותם כשהם מתחילים להיות לא יפים, ואז הם גדלים מחדש, כמו פרח שזה עתה נקנה במשתלה. השתיל שהוא כבר ותיק, ומערכת השורשים גדולה ועמוקה,מתעבה והפרח נראה כבר כמו שיח קטן ומלא בפרחים.

נחל

New member
דרך אגב ללארי

האיימל שלך שנתת לי ,חזר בגלל שגיאה בכתובת.

gavish

New member
מה הסוד?../images/Emo35.gif

נחל, יש לי גם בושמת וגם ביגוניה בעציצים. הביגוניה באמת יחסית עמידה לשמש, אך את הבושמת שלי נאלצתי להעביר למקום מוצל יותר ואז הוא התחיל להשתולל. עכשיו שתלתי קצת ביגוניה מתחת לצאלון שלי מאחר וחשבתי שזהו צמח שמעדיף תנאי חצי-צל. אז, להעביר למקום אחר? האם העובדה ששתלתי באדמה ולא בעציץ צריכה להשפיע על אופן הטיפול (למשל, גיליתי שהבושמת שלי באדנית זקוק להשקיה רבה יותר מאלו ששתלתי באדמה) תודה

נחל

New member
אני לא חושבת שיש סוד

אצלנו האדמה היא מאד כבדה, וכל מה שאנחנו שותלים באדמה, או מת הוא שלא מתפתח ונראה עלוב. ולכן כל הפרחים וגם חלק מהשיחים שתולים בעציצים ובכדים בכל הגינה, ומאז הגינה פורחת, אדמת הגינון בכדים טובה יותר לכל הפרחים, וכן השקייה קבועה בכל יום בקיץ - לפרחים, שמערכת השורשים שלהם מטבע הדברים, לא עמוקה ביותר והם עלולים להתייבש מהר.

למעלה