מזל טוב על הפורום! יש לי שאלה על...

lastiger

New member
מזל טוב על הפורום! יש לי שאלה על...

יש לי שאלה בקשר לעננים...בעיקרון מה הגובה הממוצא של עננים מהקרקע?? (נגיד שהקרקע בגובה פני הים בערך). פשוט נכנסתי לויכוח עם כמה אנשים...הם אמרו שזה מאוד גבוה ושזה שזה נראה יחסית קרוב זה אשליה אופטית...אני אמרתי שזה באמת יחסית קרוב, בסביבות ה-2\3 ק"מ...הם אמרו פי כמה מזה... תודה:) ושוב בהצלחה עם הפורום...כרגע השאלה הייתה על עננים אבל בד"כ זה יהיה על אסטרונומיה...עוד שאלה : מודיעים פה על ערבי תצפיות של האגודה? אלון.

א ס ף ב

New member
שלום אלון

תשובה לגבי השאלה השניה שלך: מועדים ועידכונים לערבי תצפיות של האגודה תוכל למצוא באתר שלה http://www.astronomy.org.il/ לגבי גובה העננים, יש לי תשובה, אבל יש כאן חבר´ה שיכולים לענות לך יותר בהרחבה אז אני אחכה בנתיים.

יניב ריז

New member
עננות ממוצעת-תשובה-

גובה העננים (בסיס הענן) נע בין 0-לכ-10,000 מטר (ישנם עננים גם בגובה רב יותר "ענני פנינה", אך אילו זניחים בתדירותם). כך שלכאורה הממוצע ה-"יבש" עומד על כ4-5 ק"מ. אך כעת נשאלת השאלה שלגביה אין לי תשובה,והיא: מה תדירות המופע של כל ענן (או כמה אחוזים בממוצע מהווה העננות הנמוכה,בינונית וגבוהה מסך העננות הכללית) זאת בכדי להגיע לממוצע האמיתי המשוכלל...הימור גס שלי זה יצא כ-3-4 ק"מ...

למעלה