מזל טוב על הפורום!

shirely

New member
מזל טוב על הפורום!

מהשכנים מגרמניה

python 4

New member
תודה../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

האמת, הייתי חבר בפורום "גרמנית ותרבות גרמניה" במשך זמן רב (בתחילת דרכו של הפורום).. אני מקווה שלא תתבעו אותי על זכויות יוצרים.. שוודית וגרמנית הן לא סתם שכנות. בדיוק לפני כמה דקות מישהו אמר לי, בפורום אחר, "שוודית נשמעת כמו גרמנית של דיסלקטים"

shirely

New member
../images/Emo6.gif

גדול! סתם... אל תקח את זה ברצינות. אבל שבדית היא אכן שפה ממש משעשעת לדעתי. אני מבינה בקריאה לא מעט, בזכות הגרמנית (בכלל, בכל השפות הסקנדינביות) אבל בנוגע ללהבין מדיבור - אין על מה לדבר. השפות שונות. אכן נשמע כל כך מוזר... עבדנו בשטוקהולם לפני שבועיים בדיוק (וכמה ימים לפני כן באוסלו) ופשוט כולנו אמרנו שנורא מוזר איך שהם לא סוגרים את הפה כשהם מדברים! שמתם לב לזה? בכל מקרה זו שפה ממש מקסימה ואני ממש רוצה ללמוד אותה יום מן הימים! ובמקרה אני גם יוצאת עכשיו עם שבדי כך שאני לומדת פה שם מילים...
ולסיכום - אתה מוזמן לבקר אצלנו בפורום גרמנית, אפילו עכשיו כשאתה כאן, ולמה שנתבע אותך על זכויות יוצרים? the more the better ובטח שאם מדובר בשבדיה! בהצלחה!!!

dark comet

New member
ja

Schwedisch und Deutsch sind schön. Jeg hatt en gang er fortiden mye venn fra Sverige men ikke i dag de hvor til bussy for mitt synspunkt. Jeg vet nå at jeg var gal og dum som en israeli. Til meget sint og gjøre nichts spiacel i mitt liv og hva er slik ofte i kulturen er en dårlig oppførsel der øyne.

Ursäkta, det var i norsk

i svenska(med hjälpen av lexikon):
jag hade en gång en nät vän från sverige men i dag har jag honom ingen längre. jag vet nu att jag var lika galen och dum som en israeli emedan i många vredar gjorde jag ingenting speciell med min liv och ofta mellan samhälle hade jag dålig uppförande.​
נסיון תרגום...

dark comet

New member
godt gjort

De gjorde en hyggelig jobb som gjette hva språk som det er. Jeg vet det svensken og norsk er ikke det samme. Men jeg er sikker på at den hovedsaken som De er kyndig forstå.

p i n g o

New member
לא פלא... ../images/Emo3.gif

ככה זה כשמדברים עם תפוח אדמה לוהט בפה!! (או שאלה הדֶנים...
)

DoronModan

New member
Jeg synes

Jeg synes at her finns det mer menesker, som snakker paa norsk enn paa svensk, ikke sant? Unskyld : "Eller hur?"

Yoav Den Vilda

New member
שבדית ונורבגית

חבר שבדי שלי השווה את השפות הנורדיות ואמר שנורבגית זה שבדית לאנשים עם תסמונת דאון, ודנית זה שבדית בהילוך מהיר. והוא סיפר לי שמונים אלף בדיחות על נורבגים והמנהגים שלהם.. ואומרים אחרי זה שיש שלום נצחי בסקנדינביה.

Eurogirl

New member
זה שלום מדיני, כמו שאצלנו יש

שלום פנים מדינתי, וזה עדיין לא מונע בדיחות פרסים/מרוקאים/פולניות למיניהם. אני מניחה שסקנדינביה זה כמו מדינה אחת לצורך העיניין, ובגלל הדימיון והקירבה האתנית, הדנים, הנורבגים והשבדים מרגישים יותר כמו עדות שונות מאשר עמים שונים בתכלית (כמו אנחנו והערבים נניח
). וחוצמזה, זה ידוע שיש "עוינות" דנית-נורבגית
. תמיד שמעתי שהנורבגים נוטרים טינה לשבדים על זה שהם נתנו לגרמנים לעבור דרכם במלחה"מ השניה בלי לעורר מהומה, וככה סייעו לכיבוש הקל של נורבגיה. הנורבגים טוענים שבגלל השלום ששרר בה, שבדיה צמחה והתפתחה ונהיתה אחת המעצמות המרשימות, בעוד הם הנורבגים נשארו דייגים...

p i n g o

New member
../images/Emo12.gif

לא ידעתי שנורווגיה ושוודיה היו כבושות... אני זוכר שיהודים שהוברחו מדנמרק לשוודיה ויהודים הונגריים שקיבלו אזרחות שוודית ניצלו בשואה.

למעלה