מזל טוב על הפורם ובקשת עצה.

מזל טוב על הפורם ובקשת עצה.

אני מעוניינת להכין ארוחה לאחי כמתנת יום הולדת. וזקוקה לעצה בתפריט מנה ראשונה: קעריות פילו ממולאות כבד עוף (כי אווז הוא מסרב לאכול מבחינה מצפונית)ברוטב פירות יער (אשמח לקבל מתכון לרוטב
). איזה יין ילך עם המנה?? מנה עיקרית: חשבתי על פילה יען אבל יש לי שתי שאלות, איפה קונים באיזור חיפה ואיזה רוטב יילך עם המנה?? איזו תוספת תתאים?? קינוח: אחי אוהב מאוד קרם בורלה, האם זה מתאים ?? ואם יש מתכון אני אשמח כמו שאתם רואים אני חדשה בתחום מאוד אוהבת לבדל אבל לא יוצא יותר מדי תודה מראש על העזרה

B r u l e

New member
כמה עצות ורעיונות

קודם כל- איזה יופי של אחות! וכל הכבוד על ההשקעה. המנה הראשונה נשמעת טובה ומתאימה. לגבי המנה העיקרית שאלה- למה דווקא יען? אני באופן אישי לא אוהב יען, זה כמובן שאלה של טעם. מדוע לא בקר או חזיר? אם בכל זאת תבחרי להכין יען, אז הבשר שלו הוא בעל מרקם דחוס יחסית ויש לו טעם די חזק של דם, רצוי לצלות אותו עד למידת עשייה מדיום וול (בניגוד לבקר). התוספת המתאימה צריכה להיות תוספת של ירק כמו ברוקולי וכרובית מבושלים משוחים בחמאה או בטטה שטעמה משתלב עם טעם היען. לגבי קרם ברולה, מאיפה המתכון? אל תשכחי שהשלב האחרון של הזיגוג צריך להעשות ע"י להבה, ואם אין לך מבער שיטוט העקיפה לעתים יכולות להיות מכאיבות מאד (מניסיון אישי!). בהצלחה.

ranlevy

New member
איך אפשר להחליף כבד אווז בכבד עוף?

אבל מי שחושב שעוף סובל פחות מאווז בדרך לצלחת, שיבושם לו ושישאיר לנו ליהנות מהכבד
לגבי היען: רוטב פירותי (על בסיס ציר יען עם פירות יער וגרגרי ערער מסתדר לי מצויין). -- רן.

ranlevy

New member
מתכון: קרם ברולה

פשוט פשוט. סוד ההצלחה - שימוש בחומרי גלם טובים. ותראו כמה כסף לוקחים מאיתנו על מתכון כל כך פשוט. מערבבים בכלי 3 חלמונים עם 70 גרם סוכר (לא להקציף - פשוט לערבב היטב עד שהסוכר נמס בתערובת). במקביל מרתיחים 250 מ"ל שמנת, עם הגרגרים השחורים ממקל וניל איכותי (אם הוא לא איכותי - תצטרך לשים גם את המקל עצמו ולהוציא אח"כ, או לחילופין לשים גרגרים משני מקלות, ושאר פתרונות קסם). כשהשמנת רותחת יוצקים מעט ממנה על תערובת החלמונים ומערבבים מיד (השוואת טמפרטורות), ולאחר מכן מערבבים פנימה את שאר השמנת. יוצקים לקעריות קרם ברולה שטוחות. דואגים להיפטר מבועיות אוויר קטנות שנותרות על פני התערובת בצלחות, ולא שוכחים לנגב את שולי הקעריות מטיפות שזלגו עליהן. אופים ב-110 מעלות סתם כך, כשהקעריות מונחות על הרשת של התנור, או בטמפרטורה של 180-200 מעלות כשהקעריות נתונות בבן-מארי של מים רותחים (שתי השיטות טובות). הקרם מוכן כשהוא מפסיק "לעשות גלים" בקעריות כשמזיזים אותן קלות, אך הוא עדיין רוטט בהן (להיזהר לא לאפות יותר מדי). מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן. לפני ההגשה זורים סוכר מעל על קערה (לפזר הסוכר באופן אחיד). עוברים מעל עם מבער כדי לקרמל את הסוכר. מגישים. אפשר לאחסן את הקרם במקרר לפני שמצפים אותו בסוכר. אי אפשר לשמור את הקרם עם זיגוג הקרמל במקרר, ויש להגישו מיד לשולחן (השהות במקרר נוטה להמיס את הקרמל והשילוב של קרם נימוח עם מעטה קריספי יימוג). -- רן.

adidushim

New member
לגבי הברולה

לעיתים אני לא משתמש במקל וניל. לדעתכם תמצית וניל (אמיתית) של McCormick,הנחשבת לחברה מעולה בכל הקשור לתיבול היא תחליף טוב? וטיפ- הבנתי שסוכר חום בשכבה אחידה דקיקה מתחת לגריל (בבאן מרי עם קרח!!) לכמה דקות מהווה תחליף לא רע למבער .. בהצלחה בהכנת הארוחה!

B r u l e

New member
מהווה תחליף רע

ניסיתי פעמיים ושלב השריפה של הסוכר בתנור עם מים הרס את הברולה לגמרי.

adidushim

New member
האם הקרם הוכנס למקרר ללילה לפני

שהכנסת אותו לתנור? אני חושב שכדאי שיתייצב במקרר כמה שעות טובות לפני כן. ניסיתי גם כן פעמיים את התהליך והקרם ברולה נשאר יציב..

B r u l e

New member
יום שלם במקרר

הוא היה קר ויציב וחום התנור המירבי לא היה די בכדי לשרוף את השכבה החיצונית בלבד, אלא חימם את כל הקרם והפך אותו דייסתי.

למעלה