מזל-טוב על הקהילה החדשה

• פותח הנושא qt1
  • פורסם בתאריך

qt1

New member
מזל-טוב על הקהילה החדשה../images/Emo42.gif

היי, שאלתי בפריסה שאלה האם אשאר בקשר הזוגי הנוכחי? קיבלתי את: נער המטות. ארבעה מטבעות. שבעה מטבעות. העולם. אביר החלומות. סיכום -קיסרית מה זה אומר? תודה ובהצלחה.

qt1

New member
איזה פחד...../images/Emo121.gif../images/Emo129.gif

שאלתי על מצבי הבריאותי בעתיד , ראיתי מלא חרבות... אמאל'ה... (סגרתימהר)

צ ל י ל 8

New member
תודה ../images/Emo66.gif ו..

נסיוח השאלה שלך אינו נכון. לא ניתן לשאול את הקלפים שאלות כגון "האם אשאר בזוגיות הנוכחית", אלא עלייך לקחת אחריות על מעשייך. לכן: עשי מחדש פריסת שאלה כזו: מה עליי לעשות על מנת לשמור על המערכת הזוגית שיש לי עכשיו? 6 קלפים+קלף סיכום. מלבד זאת, אנו לא עונים על שאלות בנושא בריאות. לזאת, יש רופאים!

יקירתי אני לא מסכימה איתך במיוחד

נכון שהיא לא ניסחה נכון את שאלתה אבל לטעמי גם את לא ניסחת נכון את השאלה. מה זאת אומרת מה עליה לעשות על מנת לשמור על המערכת הזוגית שיש לה היום ? לדעתי היא רוצה לדעת מה יקרה, מה צופן העתיד (הקיסרית!) ועל כן יש לשאול מה ההתפתחות הצפויה במערכת היחסים בX זמן ולפרוס קלטית. מה דעתך ?

צוף3

New member
דעתי בנושא ../images/Emo141.gif

אם הבחורה חשה כי הקשר נקלע לקשיים ומעוניינת לדעת כיצד לשפר ולשמר את הזוגיות הנוכחית, השאלה שצליל ניסחה מתאימה משום שהיא נותנת בידי הבחורה כלים "לעבוד" איתם, רקע ופתרון. אם הבחורה רוצה לדעת אם לקשר יש בכלל סיכוי, יש לפרוס את הקלטית. פריסות שאלה הן ספציפיות מאוד לטעמי ונותנות תשובות מדוייקות לשאלה הספציפית שנשאלה. העמדות והחיבור בין הקלפים נותנים גם את הרקע ונקודת הפתיחה, גם מתארים את הבחורה והבחור, גם נותנים פרשנות וייעוץ ל"מה צריך לעשות", וגם מראים תמונה כוללת באופן כללי, שבסיום יש את קלף הסיכום, שיכול לשנות את כל זווית הראיה, ואני בדרך כלל עורכת השוואה בין קלף הפתיחה (ה"מה") לבין קלף הסיכום.פריסת שאלה עדיפה לטעמי הרבה פעמים על הקלטית, משום שאין היא מתפרסת לנושאים שונים כמו עבר או דעת הסביבה שאינם תמיד רלוונטיים, ואינה מולידה בעקבותיה עוד שאלות נוספות. בקלטית אני אבחר להשתמש כאשר אני מעוניינת לראות פוטנציאל, לאו דווקא עתידי אלא גם נוכחי. עמדות 5 ו 6 מסמלות את העתיד הקרוב והרחוק, כאשר הפוטנציאל הכללי משקיף על עמדות אלו, ונותן בעיני את הפיתרון: זה המצב, אלו הנתונים, כיצד אתה יכול לשפר, ולאן אתה יכול להגיע בסופו של דבר. בענייני אהבה אבחר להשתמש בקלטית כאשר ארצה לדעת האם לקשר רומנטי מסוים יש בכלל סיכוי או עתיד, בענייני עבודה או פרנסה אבחר להשתמש בקלטית כאשר ארצה לדעת אם יש טעם להישארות במקום העבודה וכו'. קלטית גם מצויינת בעיני כפריסת היכרות כללית. בהודעת המנהלות ציינו בפירוש שיש לתת רקע מפורט לפני פריסה, וזה מהסיבה הפשוטה שאם היינו יודעים מלכתחילה מה רצונותיה או כווונותיה של הבחורה היינו יודעים בפירוש גם כיצד לנסח שאלה ולפי כך לבחור פריסה. זו דעתי, על כל פנים.

צוף3

New member
../images/Emo3.gif קלטתם את הניסוח שלי ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

"תמונה כוללת באופן כללי" לפעמים אני ממש מבריקה, שיו

פריסת שאלה? יש לי שאלה....../images/Emo132.gif

את כותבת שבפריסת שאלה מתקבל תיאור גם של הבחור וגם של הבחורה. שאלתי היא היכן את רואה זו בפריסה שצליל הציעה ? הפריסה כולה מתמקדת בבחורה עצמה ומה עליה לעשות. אין שם שום התייחסות לבחור. מה הוא חושב ומה הוא מרגיש. הקלטית שלי שונה ולטעמי נותנת תשובות רבות. אני נוהגת להתחיל פריסה איתה על מנת לראות את המצב, ההתפתחות הצפויה, עמדת הצדדים השונים (במקרה הזה הבחור והבחורה) וכו'.... אני פורסת כך: 1. מה עוזר לשואל 2. מה מפריע לשואל שני הקלפים הללו מונחים בהצלבה באמצע. 3. (מצד ימין להצלבה) מאין אתה בא 4. (מצד שמאל להצלבה) לאן אתה הולך 5. (מתחת להצלבה) הווה. מצבך דהיום. 6. (מעל הההצלבה) עתיד (לאחר שתחמנו את השאלה בזמן כמובן). 7. עמדת השואל 8. עמדת הסביבה/בן הזוג/הבוס וכו' 9. פחדים וחששות 10. פוטנציאל/עצה מהיקום. זו הפריסה שלי. כך אני עובדת איתה. מה דעתך על פריסה קלטית עכשיו ??? :)

צוף3

New member
הי שוב ../images/Emo39.gif

קודם כל, הפריסה אותה הצגת שונה מהקלטית שבה אני משתמשת, שעמדותיה הן: 1. כוח שפועל לטובתך 2. כוח שפועל כנגדך 3. עבר 4. הווה (אובייקטיבי) 5. עתיד קרוב 6. עתיד רחוק 7. עמדת השואל (סובייקטיבי) 8. עמדת הסביבה 9. חששות השואל 10. פוטנציאל נכון שעמדת הסביבה יכולה להיות בן הזוג, אולם גם בקלטית שבה אני משתמשת וגם בקלטית שלך, ייתכן והקלף משקף דווקא את עמדת המשפחה לקשר, או את עמדת הסביבה הקרובה, ולאו דווקא מתאר את עמדת בן הזוג. לטעמי בפריסה שאותה שרון הציעה היה צריך להוסיף את עמדת בן הזוג באופן הבא: מה עליי לעשות על מנת לשמור על המערכת הזוגית עם x סיכום וכך - היינו מקבלות את האינפורמציה הדרושה על איקס מבלי להשתמש דווקא בקלטית. אני מרבה להשתמש בפריסות שאלה גם בייעוץ אישי מאחר וזו פריסה שאינה מרובת קלפים כמו הקלטית, מהירה ותמיד קולעת. מודה שלקח לי קצת זמן להתרגל אליה, אולם היום אני מתחברת אליה בדרך כלל הרבה יותר מהר מהקלטית. היא אינה מסובכת או מורכבת, והיא גם מאפשרת שימוש רב יותר באינטואיציה (לפחות אצלי) מאחר ונגלים צירופים שונים בשל רצף הקלפים שחושפים פעמים רבות הרבה מעבר לנושא השאלה הספציפי. אז... מה דעתך על פריסת השאלה עכשיו? :) כדאי ושווה לנסות

צוף3

New member
היי! מה עם עוד דעות? איפה כולם?

נשמח לשמוע עוד דעות מניסיונכם האישי וההעדפות שלכם. לאילו פריסות אתם מתחברים ומדוע? האם יש לכם פריסות חדשות שיכולות להיות מתאימות לשאלות על זוגיות ופוטנציאל? קדימה

צוף3

New member
הילה - שאלה נוספת לי

אני מתבוננת בקלטית שבה את משתמשת, ומשהו לא ברור לי: 3. (מצד ימין להצלבה) מאין אתה בא 4. (מצד שמאל להצלבה) לאן אתה הולך 5. (מתחת להצלבה) הווה. מצבך דהיום. 6. (מעל הההצלבה) עתיד (לאחר שתחמנו את השאלה בזמן כמובן). מה ההבדל בין עמדה 3 (לאן אתה הולך) ובין עמדה 6 (עתיד)? האם עמדה 3 מדברת על הכיוון שבו עליך ללכת כהמלצה ואילו עמדה 6 מדברת על הכיוון שנכון לעכשיו אתה עתיד ללכת בו? שתי העמדות נראות לי זהות, אשמח להסבר :)

היי מתוקה

שתי העמדות אינן זהות. את יכולה לקרוא ל"לאן אתה הולך" - עתיד קרוב ולעתיד - עתיד רחוק. אני תמיד תוחמת את השאלה בזמן. למשל - מה ההתפתחות הצפויה ל X במקום עבודתו Y בחודש הקרוב: מאין אתה בא - מה היה מצבך עד עכשיו. לאן אתה הולך - מה עתיד להתרחש בשבועיים הקרובים עתיד - השבועיים לאחר מכן. ועכשיו חידוד קטן וחשוב העתיד יתקיים בהתניה להצלבה. זאת אומרת. השואל צריך לקבל את המלצות הקלפים על מנת שהעתיד יתרחש. יש מה עוזר לשואל ומה גורע ממנו. נכון ? אם העתיד הוא קלף חיובי אזיי על השואל לקבל את עצת הקלפים בבחינת לחזק את החיובי ולהמעיט את השלילי כפי שיצא בהצלבה. הרעיון המרכזי הוא שהכל קשור אחד בשני... כל הקלפים נסמכים זה על זה. אם מישהו יערוך כאן פריסה קלטית - כמו שלי - אני מאוד אשמח לפרש ולתת אור על החוט העובר בין הקלפים.

דעתי ../images/Emo12.gif

אני חושבת שגם פריסת השאלה וגם הקלטית נותנות בגדול בדיוק את אותו מענה, רק שכל אחת רגילה להשתמש בפריסה אחרת. אם תביטו בשתי הפריסות שהצעתן, בגדול אחת תדבר על פוטנציאל והשניה (הפריסת שאלה) תדבר גם על איך לשמור על הפוטנציאל הזה. אני משתמשת בייעוץ אישי בשתיהן, ואוהבת גם את פריסת הפרסה ואת פריסת עבר, הווה עתיד. אני מודה שאני שונאת מושבעת של פריסות ענקיות, ובעיני אפשר לעשות פריסה קטנה ומצומצמת ולהוסיף קלפי הבהרה אם צריך. ככה אני לפחות שומרת על פוקוס ולא הולכת לאיבוד.

וכאן בדיוק ההבדל בין ייעוץ בפורום

לבין ייעוץ פרטי :) ייעוץ פרטי אורך כשעה עד שעתיים (אצלי בכל אופן). מגוון הפריסות הוא עצום. אני תמיד מתחילה בקלטית וממנה יוצאת בשאלות נקודתיות וכו'...

צוף3

New member
אכן הבדל משמעותי :)

ייעוץ אישי נמשך גם אצלי כשעתיים, והיתרון בו שאפשר להשתמש בפריסות רבות שאינן נכללות בפריסות האוטומטיות וכמו כן בפריסות אקראיות, הווה אומר השואל מושך מספר קלפים מסוים ואני מסדרת אותם על השולחן באותו הרגע ללא עמדות ואז מפרשת. יש נושאים מסויימים שרצוי לא להסתמך בהם רק על פריסה אחת, וניתן לשנות את ניסוח השאלה לגבי אותו נושא ואז להשתמש במספר פריסות, מה ששופך הרבה אור ונותן זוויות שונות לגבי התנהלות ודרכים לפתרון או לשינוי. לגבי הקלטית שלך, הילה: ההבדל היחיד אותו אני רואה בין שתי הקלטיות שהצגנו הוא שאני רואה את קלף הפוטנצאיל כמשקיף על קלפי העתיד: העתיד הוא יהיה בהתאם למה שמתרחש כרגע בהווה (עמדות 4 ו 7) - המשך ישיר ומתבקש ובמידה והעתיד אינו מאיר פנים קלף הפוטנציאל עשוי להראות כי הפוטנציאל מצוין אולם ההתנהלות העכשווית לא תביא למיצויו ולכן אם השואל בוחר יש לו אפשרות לשנות את העתיד לבוא (הכל צפוי והרשות נתונה). בקלטית שלך לעומת זאת (אם הבנתי נכון), העתיד יתבצע רק אם המלצות הפריסה ימומשו. הייתי באמת שמחה לראות דוגמא בה את מיישמת את הקלטית הזו, ולעמוד בדיוק על ההבדלים. אגב, ידוע לי שיש קלטית רומנטית המתייחסת אך ורק לנושא הזוגי, האם מישהו מכיר את הפריסה?

והנה ההבדל בין ניבוי לייעוץ.

הפריסה הקלטית שלי היא ממקום של ייעוץ - אם תקבל את עצת הקלפים יתרחש כך או אחרת - ולא ממקום של ניבוי/ניחוש העתיד. הא ?! :) את מוזמנת בהחלט לפתוח הודעה חדשה ולהעלות שאלה שלך. אני אפרוס בקלפים - שלי ולא אוטומטית - את הקלטית שלי וננתח אותה. מה דעתך ? יש לי ספרון קטן שרכשתי פעם. הוא מתמקד באהבה בלבד. הם הציגו שם קלטית כלשהי... האם לזו את מתכוונת ?

צוף3

New member
לא ממש הבנתי ../images/Emo22.gif

איני חושבת שהקלטית בה אני משתמשת מפרשת ממקום של ניבוי, נהפוך הוא :) כל אחד יודע שאם היום ממש רע לי בעבודה אני אתפקד טוב פחות, וכתוצאה מכך בעתיד הקרוב הממונים עלי יהיו פחות מרוצים ממני ובעתיד הרחוק יותר יש סבירות גבוהה לכך שמשכורתי תיפגע ובעקבות כך מצבי הכלכלי ידרדר. ברגע שפריסה שכזו ייצא לי קלף מאוד חיובי ואופטימי בקלף הפוטנציאל אסיק כי בהווה אני לא מתנהלת כהלכה ומשהו מפריע לי לממש את הפוטנציאל הטמון בי ובמקום עבודתי. מטרת הפריסה אם כך תהיה לוודא מה הביא אותי למצב בו אני דורכת היום, מה ההבדל בין איך שאני רואה את מצבי לבין איך שהוא באמת (ההבדל בין עמדות 4 ו 7 שהן בדרך כלל החשובות ביותר בפריסה לדעתי), מהן הכוחות החזקים שמניעים אותי לעומת אלו שחוסמים אותי ופועלים נגדי ומתוך כל הסלט הזה, אני כקוראת בקלפים יכולה להציע פתרונים והכוונה נכונה, מה לשפר כדי להביא את הפוטנציאל לכדי מימוש. אין זה ניבוי, זה ייעוץ לשמו. לגבי הקלטית: אשמח אם תעלי את הפריסה לפורום, במידה ומדובר בקלטית זוגית, נראה - אולי זה יוכל לתרום לנו ונלמד כולנו פריסה מוכרת עם עמדות חדשות. לגבי העלאת ריסה משלי תוך שימוש בעמדות הקלטית שהצגת: אני בהחלט אעשה זאת במהלך היום, תודה!

צ ל י ל 8

New member
אני מצטערת שאני עדיין לא משתתפת

בדיון. אין לי זמן היום לעשות זאת דרך העבודה, כך שאני אביע את דעתי רק בערב...

צ ל י ל 8

New member
וואללה, קראתי הכל ו - ../images/Emo12.gif

יש לי את ההרגשה שאתן אומרות בדיוק את אותן הדברים רק במילים אחרות. בסופו של דבר 2 הקלטיות שלכן זהות בדיוק. מקבלת את עמדת צוף שנתנה בפריסת השאה גם את הצד השני, וכך זה נראה כמעט כמו הקלטית.. לא יודעת, יכול להיות שהקלטית נותנת עוד כמה עמדות מפריסת המילים, אבל לפעמים הן נראות לי לא רלוונטיות לשאלה, ולכן אני רואנ חוסר צואך לפרוס קלטית - שהיא 10 קלפים! - כאשר ניתן להוציא כמעט את אותו הדבר בפריסת שאלה שהיא פחות 3 קלפים לפחות... וזה הרבה. חוץ מזה, אני מאוד אשמח לראות כיצד הילה מפרשת את הקלטית לעומת פירוש של אותה פריסה בדיוק כפריסת שאלה ובעצם לראות את ההבדלים בינהם.

אני אוהבת את ריבוע הקסם ואת פריסת

הרגש. הן נותנות תמונת מצב מאוד טובה.

למעלה