דעתי בנושא ../images/Emo141.gif
אם הבחורה חשה כי הקשר נקלע לקשיים ומעוניינת לדעת כיצד לשפר ולשמר את הזוגיות הנוכחית, השאלה שצליל ניסחה מתאימה משום שהיא נותנת בידי הבחורה כלים "לעבוד" איתם, רקע ופתרון. אם הבחורה רוצה לדעת אם לקשר יש בכלל סיכוי, יש לפרוס את הקלטית. פריסות שאלה הן ספציפיות מאוד לטעמי ונותנות תשובות מדוייקות לשאלה הספציפית שנשאלה. העמדות והחיבור בין הקלפים נותנים גם את הרקע ונקודת הפתיחה, גם מתארים את הבחורה והבחור, גם נותנים פרשנות וייעוץ ל"מה צריך לעשות", וגם מראים תמונה כוללת באופן כללי, שבסיום יש את קלף הסיכום, שיכול לשנות את כל זווית הראיה, ואני בדרך כלל עורכת השוואה בין קלף הפתיחה (ה"מה") לבין קלף הסיכום.פריסת שאלה עדיפה לטעמי הרבה פעמים על הקלטית, משום שאין היא מתפרסת לנושאים שונים כמו עבר או דעת הסביבה שאינם תמיד רלוונטיים, ואינה מולידה בעקבותיה עוד שאלות נוספות. בקלטית אני אבחר להשתמש כאשר אני מעוניינת לראות פוטנציאל, לאו דווקא עתידי אלא גם נוכחי. עמדות 5 ו 6 מסמלות את העתיד הקרוב והרחוק, כאשר הפוטנציאל הכללי משקיף על עמדות אלו, ונותן בעיני את הפיתרון: זה המצב, אלו הנתונים, כיצד אתה יכול לשפר, ולאן אתה יכול להגיע בסופו של דבר. בענייני אהבה אבחר להשתמש בקלטית כאשר ארצה לדעת האם לקשר רומנטי מסוים יש בכלל סיכוי או עתיד, בענייני עבודה או פרנסה אבחר להשתמש בקלטית כאשר ארצה לדעת אם יש טעם להישארות במקום העבודה וכו'. קלטית גם מצויינת בעיני כפריסת היכרות כללית. בהודעת המנהלות ציינו בפירוש שיש לתת רקע מפורט לפני פריסה, וזה מהסיבה הפשוטה שאם היינו יודעים מלכתחילה מה רצונותיה או כווונותיה של הבחורה היינו יודעים בפירוש גם כיצד לנסח שאלה ולפי כך לבחור פריסה. זו דעתי, על כל פנים.