מזל טוב על פתיחת הפורום ושאלה...

מזל טוב על פתיחת הפורום ושאלה...

יש לי תינוקת בת חודשיים שוקלת 4.990 בטיפת חלב אמרו לי לא להאכיל אותה לפני 3 שעות אבל הילדה אחרי שעתיים וחצי נכנסת להסטריה ושאני נותנת לה לאכול זה נרגע היא אוכלת 120CC סימילק. זה נראה לך נורמלי? משקל לידה 2680ק"ג תודה.

לאבא

לפי מה שתארת עליה במשקל של 2300 גרם בחודשיים היא בהחלט מעל ומעבר למה שהיא זקוקה ולכן יתכן וטיפת חלב התכוונו שלא תאכל כמויות מוגזמות(כ-10 ארוחות ביום של 120 מ"ל זה 1200 מ"ל שזה המון לתינוקת במשקלה. אפשר בהחלט לנסות לתת לה ארוחות מעט יותר גדולות במרווחים יותר גדולים כך שהכמות ב-24 שעות לא תהיה יותר מ-800 מ"ל בכל מקרה רפואה זה לא מדע מדויק וצריך להתאים את רצונות ההורים לרצונות הילד בלי לקפח אף אחד. בהצלחה.

היא לא אוכלת 10 ארוחות ביום...

אבל יש לי מקרה קלאסי של אתמול ארוחה אחרונה שלה היתה בשעה 21:30 וישנה עד 06:30 בבקר בלי לאכול בלילה, אבל ב - 06:30 אכלה 120 הראתה סימני רעב בשעה 8:30 שוב ואכלה עוד 70 נכון לעכשיו שעה 11:00 עוד לא נתתי לה למרות שהתחילה לקטר. מה לעשות לתת לה? אולי היא משלימה את הלילה?

המשך תשובה

החישוב לארוחה צריך להיום 100-150 מ"ל לקילו ליום לילדה ששוקלת 5 קילוגרם הכמות הרצויה ביום היא של 500-750 מ"ל ליממה אפשר לתת לה לחלק את השעות לפי הרצונות שלה אבל תתיחסו לכמות הכללית ליממה כדי לדעת אם היא אוכלת יותר מדי או פחות מדי.

לגבי החישוב

רק תזכרו לא להיות נוקשים מידי עם החישובים ולתת לה גמישות בענין האוכל. תעשו רישום ליום או יומיים ,תראו שזה סביר ותפסיקו לחשב. התינוקות יודעים להגיד לנו מתי הם שבעים בלי שראו את הכמות בבקבוק.

למעלה