מזל טוב על פתיחת הפורום

מזל טוב על פתיחת הפורום

אומנם איני נוצרי (יש לי כבר דת ואני שמח בחלקי), אבל אני בכל זאת שמח על תקומתו של הפורום ומברך את יושביו. חשוב שיהיה ביטוי לכמה שיותר דתות ומשמח אותי לראות פלורליזם ומוכן של תפוז לאפשר פורום שכזה למרות הלחץ שכנראה הופעל\יופעל עליו בנושא. כל הכבוד לכם שאינכם מתביישים בדתכם ומוכנים לעבוד אותה באופן פומבי ופתוח. טוב לראות שהגיוון בדתות אליהן נחשף הישראלי הממוצע הולך וגדל. נ.ב. אגב, מתוך סקרנות תאולוגית: מהן עקרונות הנצרות המשיחית ובמה היא שונה (ברמה התאורתית והמעשית) מזרמים אחרים בנצרות?

salt of earth

New member
תודה על האיחולים וברוך הבא

הפורום שלנו הוא מעין כנסייה ורטואלית בה מתאספים מאמינים נוצרים לשתף באמונתם וללמוד מאחד מהשני. כדי לשמור על השליחות של הפורום אנו לא מאפשרים דיונים בין-דתיים, אולם שאלות ותהיות על הנצרות יתקבלו בשמחה ונענה במידת הצורך ואם אפשר נתייעץ עם מומחים יותר מאיתנו. הגולשים בפורום מגיעים מכל זרמי הנצרות והפורום נותן ביטוי לכולם, ישנם גם גולשים מדתות אחרות שמתעניינים בנצרות. הביטוי נצרות משיחית לא מתייחס לקבוצה או זרם מסוים בנצרות, הרי כידוע לך שבעברית "נצרות" נגזר מנצרת עירו של ישוע, בעוד שבערבית ובאנגלית אומרים Christianity או مسيحية שבא מהשורש "משיחי", מכיוון שאין תרגום מדויק של Christianity לעברית אז הוספנו את המשיחית. עוד סיבה לכך

למעלה