מזל טוב! D:

Walk On Water

New member
מזל טוב! D:

מי ייתן ויכנסו לכאן יותר מ-2 וחצי אנשים! אגב, מי המנהלת?

שלום לך ותודה

הפורום בן שבוע בלבד. רק אתמול הכריזו עליו בפורומים של תפוז כפורום חדש. גם אני מקווה לראות פה יותר משתתפים. אגב, למה את חושבת שיש פה ניכור בין תושבים? אני גרה כאן כבר מספר שנים ולא חשתי בכך. יש חילוקי דעות פוליטיים וזה טבעי שיהיה. כדי שיהיו יותר משתתפים ספרי לחברייך על הפורום.

Walk On Water

New member
אני נמצאת בצוות ההדרכה

ביישוב. ואני רואה מקרוב את הניכור, שמתבטא יותר אצל בני הנוער. אני לא מבינה איך יכולה להיות שלא שמת לב לזה. בכל מקרה- יש מין 'מחנות' כאלו בין הקבוצה שלומדת בעין חרוד לבין זו שלומדת בניר העמק.

כלומר, הניכור הוא בין תלמידים

בין המבוגרים אין ניכור. הגולש שהעלה את הסוגיה התייחס לניכור בין תושבים שבאו מהקיבוצים לאלה שהגיעו מעפולה או מהמושבים. איך לא שמתי לב? אין לי ילדים בגיל בי"ס ואני לא מכירה את הנוער של גן נר. אבל הפורום קם על מנת לענות על נושאים כגון זה שאת מעלה כאן - וזה המקום לדון בסוגיה. תסבי את תשומת לב החניכים שלך לפורום והראי להם את הבמה שניתן לדון בנושאים שמעניינים אותם.

ועוד איזה ניכור בין בני הנוער

(וכן, אני בן נוער ביישוב). יש בהחלט מחנות (חוץ מיוצאי דופן כמובן). ולצערי, יש לזה סיבות שאותן לא אכתוב על גבי הפורום.

מימוזה 1

New member
האם יש דרך לגשר על פערי הניכור?

אינני יודעת מה הגורמים לניכור - והבנתי שאין אתה חפץ לפרטם אבל אולי לשוחח על הנושא ולמצוא פעילויות משותפות ואולי אפילו להעלות זאת כדיון פה בפורום בסיוע מדריכים ומורים.

אני לא חושב שיש דרך

כבר היו הרבה ניסיונות, ולא הצליח. אלה לא מלחמות או מכות או שנאה, אלא פשוט חוסר חיבור. מצד אחד, ניר העמק חושבים "עין חרוד הקיבוצניקים המסריחים האלה", ומהצד השני עין חרוד חושבים "ניר העמק הערסים המסריחים האלה". יש הרבה קשרים בין אנשים מניר העמק ועין חרוד, אבל לא משהו רציני. אני מציע דווקא לא לנסות לפתור את זה, אלא לתת לזמן לעשות את שלו. עכשיו, כשכבר הרבה תלמידים מביה"ס היסודי עובדים לחטיבות הביניים השונות, נשארים חלק מהקשרים, ואולי הזמן יעשה את שלו, ובתי הספר "יתיידדו".

מימוזה 1

New member
יש לי שאלה

מדובר על ילדי גן נר אז איך קובעים מי הולך לעין חרוד ומי הולך לניר העמק? האם יש חופש בחירה או שזה לפי הישגים בלימודים? איפה רמת הלימודים גבוהה יותר?

MrsDevil

New member
זה נקבע ע"פ..

בד"כ החלטת הילדים.. או שיש הורים שמחליטים בשביל הילדים.. רמת הלימודים גבוהה יותר בניר העמק ...אבל לפי דעתי היא לא מנוצלת... עין חרוד רמת הלימודים גבוה אך לא כמו שם...אבל יותר מנוצלת...

למעלה