מזל טוב!!

miss1s

New member
מזל טוב!!

אחותי וגיסי התחתנו אתמול בשעה טובה, החתונה הייתה מקסימה ומרגשת, החופה הייתה עם שני מתורגמנים, ואפילו שאני כבדת שמיעה ולא יודעת שפת סימנים הסתכלתי רק על המתורגמן שהיה פשוט מצויין...

מזל טוווווובב ויפה שאת משתפת אותנו

ולא משאירה אותנו באויר תוהים אודות הסוגיה שהעלית אודות הכתובה. כן ירבו השמחות!

miss1s

New member
כן למרות הכל הם הצליחו להתחתן

עם כתובה רגילה וזאת לאחר מלחמה לא קטנה

צלף

New member
כנראה יש בורות אצל רבנים כמו בציבור

הרחב... כתבתי בהודעה לעיל על הרצאה של מחבר שבת כהלכתה, ההרצאה נערכה לפני קהל שברובו היה מורים ומנהלי בתי ספר החרדים, והתרשמתי שאין לציבור הזה הרבה מידע על החרשות, למשל FM הם לא ידעו מה זה בכלל, וגם שאלו לפעמים כל מיני שאלות (מה שהצלחתי לשמוע) שנשמעו לי טיפשיות (כמו למשל האם מותר לדבר בשבת ליד מכשיר שמיעה). ובהרצאה לא נראה לי שמצד ההלכה יש בעיה עם החרשות, הבעיה שישנה זה עם סטיגמה וזה בעיה גם בציבור הכללי אבל גם אצל החרדים במיוחד בגלל סגירותה של החברה הזאת, וגם יש בעיה שהחרדים החרשים לא כל כך באים לפעולות החברתיות של אח"א ובקול בגלל שזה לא בנורמות המקובלות בחברה החרדית (כמו למשל הפרדה בין מינים). אז יש כאן חתיכת בעיה...

צלף אל תזלזל

בורות זה דבר נסבל כל עוד רוצים לצאת ממנה אנחנו שומרות שבת ועכשיו לפני שאנחנו שמות לבן שלנו מכשיר שמיעה. אנחנו מרגילות אותו לאוזניות של דיסק מן. ואז עלו לי השאלות האלו אם מכשיר שמיעה מותר בשבת אז למה אוזניות להרגל לא. בכל אופן גם אני לא יודעת את כל ההלכות לגבי מכשיר שמיעה. מהסיבה הפשוטה עד היום לא הייתי צריכה לדעת. ועוד קיטור קטן כמה זמן לוקח להדסה להתאים מכשיר שמיעה. אנחנו כבר שבוע אחרי הIBR ועדיין לא קבעו לנו תור.

למעלה