מזל טוב

doroniz

New member
מזל טוב

אני מצטרף לברכות על הפורום הזה שאני חושב (בעצם אני בטוח) יהיה לעזר רב להרבה אנשים. שמי דורון ואני אבא לילד אוטיסט בן (כמעט) 10. לפני מספר חודשים המל"ל העביר אותי ןכמעט גם את הבן שלי מסכת של קשיים בירוקרטיים מיותרים לחידוש הזכאות לגמלת ילד נכה. נדרשתי להמציא מסמכים עדכניים כפי שכבר נדרשתי בעבר. בעבר המצאתי דו"ח חינוכי-תיפקודי ממנהל בי"ס לאוטיסטים שבו מתחנך הבן שלי והמסמך הזה הספיק בשביל לחדש את הזכאות לגמלה. הפעם המל"ל לא הסתפק בדו"ח חינוכי אלא דרש מסמך מגורם מאבחן ואת התייצבותי עם הילד בסניף. התנגדתי נחרצות להתעללות בילד עם קושי ממקומות הומי אדם (זאת אחת הבעיות בלקות האוטיסטית) אולם פקידי המל"ל בשלהם. הגמלה אכן נשללה מאיתנו עד שהבאנו מסמך מגורם מאבחן שהוא רופאה של מרכז טיפולי ידוע בצפון. אז אושרה הגימלה ללא צורך בהגעה למוסד, אבל למרבה ההפתעה הגימלה אושרה לשנתיים. שאלותי: 1. מדוע להקשות על ילד שרשום במל"ל ומאובחן כאוטיטס? מדוע לטרטר אותו ואת משפחתו למקום לא ידוע ורועש? מקום שבו התוצאות יכולות להיות הרות אסון. לא ממליץ להיות ליד הבן שלי כשהוא בפרץ אלימות: חבריי בפורום אוטיזם זוכרים בודאי את הבעיטה שהספר שלו ספג למקום רגיש באמצע הגוף). 2. מדוע הליך שהיה מקובל על המל"ל בעבר אינו מקובל היום? מדוע אי-אפשר להסתפק במסמך של מנהלת בי"ס לאוטיסטים? 3. מדוע הקביעה לגמלה לתקופת זמן קצובה? מה, בעוד שנתיים הוא כבר לא יהיה אוטיסט? המל"ל מצאו דרך לרפא מאוטיזם? אם כן, אני בטוח שכמה חוקרים יהיו שמחים לדעת על פריצת הדרך הזו? לילה טוב וסליחה....... כל הכבוד על היוזמה ועל הפורום. דורון.

שאלות נהדרות

אכן לדאבוננו הרב לעיתים המל"ל מנצל את שיקול הדעת הנתון לו, על פי חוק, להביא את הזכאי לגמלה על יסוד מצב רפואי, לבדיקה מחדש. זאת, אף בנסיבות שבהן ברור כי הנכות לא השתנתה ולא יכולה להשתנות עד אשר תהיה פריצת דרך מדהימה בתחום הרפואה.

doroniz למל"ל יש מגמה

להאדיר את המשאבים שנלקחים ממי שאין לו. אתה מוזמן להתצרף לעשיה לשינוי בפורום 286. כמו הוצאת הוועדות הרפואיות מידי המל"ל שהוא הגוף המבטח וגם המשלם, ניגוד אינטרסים מובהק.זו מלחמה קשה .מטרת המאבק, וועדה אחת שתקבע את כל הזכאויות יחד.כמו גם הקמת רשות אחת שתטפל בכל מכלול הצרכים של כל מי שנפגע בדרך. המגמה היא שאנשים יוזמנו לביקור חוזר רק אם יש סיכוי לשינוי במצבם ואני תקווה שיש לאור התפתחות המדע. ישנם מצבים ברורים בהם הסיכוי קלוש או שואף לאפס. דעתי שיש לתת כל שנדרש בלי בלבול מוח וועדות חוזרות. גם כך החיים אינם קלים.

אני רק רוצה להוסיף...

שלפי הפסיקה של ביה"ד לעבודה, אסור למל"ל להזמין מישהו לבדיקה חוזרת אם אין שיקול רפואי שמצדיק את זה. אם מישהו מוזמן לבדיקה חוזרת והוא חושש שהטעם לכך אינו רפואי, אלא שהיו למל"ל שיקולים זרים - הוא יכול לבקש בביה"ד לעבודה צו נגד ההזמנה.

למעלה