מזל טוב!!!

מוקי8

New member
מזל טוב!!!

קניון איילון חוגג 20 שנה להיווסדו!!!גיל מרשים לקניון שבהתחלה אמרו שאם יבנו אותו הוא יהיה סתם פיל לבן,אבל למרות זאת דוד עזריאלי התעקש לבנות,והעקשנות הגדולה שלו השתלמה,כיום קניון איילון הוא הקניון המצליח ביותר בארץ,קניון שוקק חיים ומגלגל מיליונים,ובעצם פתח עידן חדש בתחום הקמעונאות בארץ ישראל ובעקבותיו נבנו הרבה קניונים בישראל,חלקם הצליחו חלקם נכשלו,וחלקם היו פיל לבן על הרגע הראשון שפתחו אותם.דוגמא מאוד משמעותית לתופעה הזאת היא ראשון לציון שכל איזור התעשייה מלא בקניונים מצליחים,נכשלים,וסתם פילים לבנים ,ההצלחות היו:קניון הזהב השלישי בדירוג ההצלחה בארץ שהיה הצלחה מסחררת הודות למיקום המעולה שהוא בנוי,שופ אין היה הצלחה אך ננטש כאשר קניון הזהב יצא לדרך,וכיום הוא סתם פיל לבן,ענק,מאסיבי ומזדקן שעומד סתם,עוד דוגמא הוא קניון הרי החוף,פיל לבן מהרגע הראשון,והכל בגלל שאין חנייה גדולה והחנייה שהייתה עלתה ביוקר,עוד דוגמא והכי מאכזבת לפי דעתי הוא קניון הדאון טאון שחלקו נבנה וחלקו נפסק להיבנות,וכיום הוא רק כיפה מחלידה,סמל לאחד השיגעונות המטורפים של ראש העיר מאיר ניצן.

קניון דאון טאון כמו הרבה קניונים ..

כמו הרבה קניונים באזור התעשיה החדש של ראשון לציון , שהם " פשטו את הרגל " מאותו הרגע שניפתח קניון הזהב , והוא שבר את כל הקניונים של ראשון לציון ( קניון דאון-טאון סנטר , קניון ערי החוף , קניון שופ-אין , קניוכל ) והיום הם הפכו להיות בניינים ריקים או אולמות ארועים , אבל בקשר לקניון דאון טאון סנטר ............................................. המבנה המחליד הוא היה אמור להיות בית קולנוע תלת-מימדי שניבנה צמוד לקניון דאון-טאון סנטר לפני 15 שנה בדיוק כמו הקולנוע של דיסניוורלד באורלנדו .

מוקי8

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח

הדבר הזה בחיים אבל בחיים לא יכל להגיע לרמה של דיסניוורלד,וסמוך עליי אני הייתי שם וזה מקום מדהים!!!הניקיון,השמירה על המתקנים הכל אסתטי מאוד,פשוט יוצא מן הכלל אבל אנחנו עד שאנחנו בונים מתקנים חדשים כבר עוברים 50 שנה,ואם כבר הם לא מי יודע מה מושקעים,או שהם הם פשוט לא נבנים,והם גם לא מתוחזקים כראוי,בניגוד לאורלנדו שהמתקנים כל כך מתוחזקים שזה נראה שלפני רגע פתחו אותם לראשונה,ואנחנו עד שסוף כל סוף אנשים רוצים לבנות כאן לונה פארק ענק בנגב(אקווריה)תמיד אומרים שזה יהיה מדהים מתחילים לבנות ובסופו של דבר עוצרים את הבנייה.

תקשיב , הרעיון של קניון ......

........דאון - טאון סנטר להיות קניון של " בגדים "|סדגש , שמימנו יצא גשר להולכי רגל ( ברחוב סחרוב ) אל " הכיפה המחלידה " ( בית קולנוע תלת - ממדי ) . בסופו של דבר גם בית הקולנוע וגם קניון דאון-טאון נישארו חלודה וליכלוך .

מוקי8

New member
ת'אמת מאכזב.....

יכול היה להיות מיזם נחמד,וחבל שהוא לא נבנה במלואו,יכולנו היום במקום לחקות לסינימה סיטי החדש שיפתח בראשון (אם באמת יפתח)לשבת ולאכול פופקורן בבית קולנוע תלת מימדי נחמד,והיה יכול להיות אחלה אופציה ליציאה ביום שישי בערב.

המבנה המחליד בראשון לציון ../images/Emo202.gif

היה צריך להיות בית קולנוע שיהיה דומה ל- IMAX באילת . היו צריכים לקרוא לו בשם : " INMAX " . אבל הפרוייקט ירד לטימיון בגלל ש-קניון דאון טאון הוא " פשט את הרגל " .

felixr

New member
קניון איילון

לאחרונה נפתחו אגפים חדשים לקניון: קומות 2+3 - במקום הקומה השנייה שהייתה פעם (שק"ם) ובנוסף בעוד קומה חדשה נפתח קולנוע "יס פלאנט" (15), ובנוסף נפתח שם איזור מסעדות מזון מהיר. (כיום יש בקניון איילון 2 סניפים של מקנונלד'ס!) במקום הקולנוע הישן (רב חן, קומת קרקע, 4) נפתחה שדרת חנויות חדשה ושער חדש "שער הים". במקום מסעדת "פיצה האט" נפתח מעבר חדש, ודוכן "CHANGE" עם חנות למוצרי יהדות. יש שם גם שער לשטח פתוח כזה חצי פנימי שלא ברור לי למה הוא משמש.

usr

New member
קניון ערי החוף

אתה טועה לגבי קניון ערי החוף. בכוונה לא פיתחו אותו שכן השכן, קניון הזהב, בעצם חי על תדמית בלבד. ולמה הכוונה ? בקניון הזהב משלמים כ-15 $ למטר מרובע דמי אחזקה ובקניון ערי החוף, רק 2 $ כיוון שהמקום נמצא תחת חוק ועד בית משותף ופירושו של דבר שההוצאות היחידות שמותר לחברת הניהול לגבות הם עבור ניקיון, חשמל, ארנונה וכל הדברים שמוציאים על בית משותף. פרסומת וארועים אינם כלולים בהוצאות הללו. השכירות זולה שם להפליא, ויותר ויותר עסקים מוצאים שזה תחליף לא רע לקניון הזהב. מנהל האחזקה, או כמו שהוא אוהב לכנות את עצמו : מנהל הקניון, מיכאל תורג'מן, הינו בעל חנויות גם בקניון הזהב וגם בקניון ערי החוף. מיותר לציין שההפסד שלו מהחנויות בקניון הזהב יהיה גדול יותר אם הם לא יושכרו ולכן הוא האינטרס שלו הוא שקניון ערי החוף לא ישגשג יותר מדי. אך לאחרונה, % 40 מהנכסים ששייכים לא.מ.י משגב, הם תחת כונס נכסים ועומדים להמכר. התקווה היא שתהיה חברת אחזקה (או ניהול) שתקדם את המקום. ואל תשכחו : מיקומו של קניון ערי החוף הוא בצמידות מוחלטת לקניון הזהב.

אני יודע ! , ועדיין אם תיכנס בפנים

....לתוך קניון ערי החוף אז אתה תיראה כמה ש-המקום הזה שומם וריק , אני זוכר לפני 14 שנה ניכנסתי בפנים והיו אקווריומים עם דגים בקומה שנייה , היום ניראה לי ש-הדגים עברו דירה לאילת .

usr

New member
עוד נושא למחשבה על קניונים

קצת ליידע אותך, פירומן מתחזק, מה שחשוב בקניונים זה הניהול ולא המבנה עצמו. כשנבנו הקניונים בראשון לציון, הרוכשים נאלצו לחתום גם על חוזי ניהול בנוסף לחוזי רכישה. חוזי הניהול היו בדרך כלל בין היזם של הקניון לבין הרוכשים. היזמים היו קבלנים, ללא ניסיון בניהול. "חוק קניונים" לא היה ואין עד היום. לדוגמא, בקניון "ערי החוף" יש אבטחה מדומה. ישנה דלת כניסה אחת פתוחה בכל שעות היום, ללא שומר וכל אחד יכול להכנס בה. הדלת פתוחה ללא שומר בידיעת המשטרה, וכל זאת בגלל שצ'יפ מחשבים רוצים להכניס מדלת זו סחורה. כלומר, המכללה למנהל, שהסטודנטים בה משלמים גם עבור אבטחה, חשופה לחלוטין להתקפת טירור. דבר נוסף, ישנן חנויות עם דלתות חיצוניות שניתן להכנס דרכן. רוב החנויות מכוסות ביריעות נייר. שווה בנפשך כמה חומר נפץ אפשר להכניס לכל חנות בלילה, בלי הפרעה. אפשר גם להכניס טילים ואף אחד לא ידע...כך שגם קניון הזהב בעצם אינו מאובטח. וכל זה כאמור, בידיעת הרשויות. אז למה יש שמירה לדוגמא ? כי חברות הניהול, כמו בקניון הזהב, עובדות על אחוזים מתוך מחזור דמי הניהול וככל שהמחזור גבוה יותר, כך הן מרוויחות יותר. אין הגדרה בחוק למה היא חנות. חנות יכולה לשמש כמחסן וכבית מגורים. זה לא משנה לרשויות. העיקר הארנונה הגבוהה. יש עוד ועוד סיבות אובייקטיביות למה הקניונים בראשון לא הצליחו. הון ושלטון. מוכר ?

מזכיר לי את העבודה שלי !!!!!!!!!!!

אני עבדתי בתור מאבטח ! . ואצלנו היו מאבטחים לא מנוסים ולא מקצועיים שהיו משאירים שער פתוח של גן ילדים . והולכים לשלם ביטוח לאומי לגרושה
................חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

usr

New member
אבטחה

ואני לומד ב"קניון ערי החוף". יש שם חברת אבטחה בשם "שי". לך תדע מי הם. הם מרשים להכניס אופנועים לקניון דרך הדלת שממול למעבדה של צ'יפ מחשבים. אף אחד לא רוצה לשלם, בצדק, על החניה שם, שבמקור לא היתה בכלל חניה. כל חברות האבטחה זה בשביל לסחוט כספים. אין להם ערך.

למעלה