מזל"ט + מאמר

רוזוב

New member
מזל"ט + מאמר

שלום לכולם, ראשית כל מזל טוב על פתיחת הפורום החדש, שאכן נוגע בנושא כאוב ובעייתי בארצנו הקטנטונת. כולי תקווה שהפורום יגרור אליו אנשים מביני עניין ויתרום לשיפור המצב. במקרה, בדיוק סיימתי לכתוב מאמר בנושא תאונות דרכים. המאמר באנגלית (קורס באנגלית במכללה) , ונכתב בעיקר ע"ב דעה אישית ומעט נתונים. אני מצרף אותו לעיונכם/הנאתכם/ביקורתכם/מחק את החסר. טל.

isra533

New member
אפשר גם אחרת

קראתי בעיון רב את המאמר שכתבת, אמנם הראיה שלך את המצב נכונה ואמיתית למצב אבל לגבי המסכנות ברצוני לחלוק עליך. הטעות הרווחת היום היא שע"י אכיפה יותר חזקה וענישה יותר קשה נוכל להתגבר על בעית תאונות הדרכים ואני אומר שזוהי אשליה. לאורך זמן אי אפשר לפתור בעיות ע"י ענישה אלה ע"י מחשבה אחרת האומרת שאם נצליח למנוע את הנהג מלבצע את הטעות בזמן אמת נוכל למנוע את התאונה הבאה. כמובן שדרושה הדרכה לנהיגה בהתאם. כלומר דרושים לנו שני שני כיוונים 1. לימוד מגן הילדים ועד כתות י"ב על מניעת תאונות דרכים כדי להגיעה לסביבת נהיגה נעימה יותר. 2. פיתוח פרויקטים ומערכות אשר ימנעו מאתנו( בכוונה אני מציין את כולנו כי כולנו נוהגים בכביש ועלולים לטעות וטועים) לעשות את הטעות הבאה אם במתכוון ואם שלא במתכוון. אני מצרף קובץ שיראה את הדברים קצת בצורה אחרת.

רוזוב

New member
תודה רבה והערה

עדיין לא קראתי את הקובץ שצירפת, רק רציתי להעיר שהמאמר שלי אינו מתיימר להיות מבוסס על מחקר מדעי ארוך טווח ורציני. פרסתי שם כמה דעות ויש עוד, אין לי ספק שהצורך בחינוך להתנהגות בדרכים הוא אדיר - אבל יש לי ביקורת רבה לגבי התנהלות האכיפה כיום. אכיפה אינה הפתרון היחיד ויותר מכך, בעולם מושלם זוהי רשת הבטחון האחרונה שצריכה להיכנס לשימוש - אבל אם היום המשטרה תשים את ידה על נהגים מסוכנים ( מתחרי הסלאלום בנתיבי איילון למיניהם, עוקפים על קו לבן וכו') ותקנוס אותם לא בכמה מאות שקלים, אלא בכמה אלפי שקלים - יהיה אלמנט יעיל יותר של הרתעה - וזהו אחד האמצעים שאין היום. טל.

למעלה