מזל, מזל שלא הלכנו לשם
צליאקים טבעוניים,ננוצ'קה? לא מה שחשבתם!
ציטוט מהפייסבוק-
Dana Shaked
סכנת חיים מסוג אחר - אזהרה - כל מי שרגיש או אלרגי לגלוטן - להתרחק ממסעדת "ננוצקה" בת"א!!!
תקציר - חגגנו יומולדת, הזמנו שולחן, ביקשנו מהמלצר האדיב מנה ללא גלוטן, הבהרנו לא פעם ולא פעמיים כי מדובר בבעיה בריאותית, מחלת צליאק קוראים לזה. אותה המחלה שאני חיה איתה בשלום יחסי כבר 36 שנים. אז המלצר הלך, בדק, חזר והבטיח בגאווה שבנוסף לשתי המנות, כיכר הלחם היא במיוחד ללא גלוטן, והיא מומלצת מאוד. אז אכלנו. היה טעים. ממש טעים. שילמנו, הלכנו, נסענו.
ואז הגעתי הביתה. אני אחסוך את התיאורים הגרפיים. זה מסתכם בכך שבמשך 8 שעות רצופות החזרתי את המנות ואת כיכר הלחם לתעלות הביוב של תל אביב, תוך כדי רעידות בלתי רצויות, חום של 40 מעלות, צלקות בקיבה, ובעיקר הרבה רצון למות. בקיצור, מצב פיזי של הרעלה.
בבוקר התלבטתי אם להתקשר להתלונן, אני לא מאלו, גם לא מאלו שרושמים פוסטים כאלו, אבל החלטתי להתקשר כי היה לי חשוב שזה לא יקרה שוב לאף אחד אחר.
אחרי שחיכיתי לא מעט על הקו בהמתנה למנהלת המשמרת, ולאחר שיחה איתה, הבטיחה שתחזור אלי אחרי שיבדקו את הנושא.
מאז עברו שלושה שבועות. הם לא התקשרו. לא עשיתי הרבה רעש אבל המשכתי לחשוב האם הם עדיין מגישים מנות כאלו בטענה שהן נטולות גלוטן.
אז התקשרתי שוב. לבדוק מה השתנה. לטענת מנהלת המשמרת, היו מאז לא מעט פניות כאלו מאנשים רגישים לגלוטן ולעוד מרכיבים אחרים. לטענתה, מאז שהמסעדה הפכה לטבעונית,
"הם לא יודעים מה לעשות עם כל האנשים החולים האלו"
וכל יום מגלים דברים חדשים.
כשהבהרתי לה שמדובר בבעיות בריאותיות, ושזה מסוכן, לעיתים עד מצב של חיים ומוות, היא האשימה אותי שאמרתי שאני רגישה לגלוטן ולא אמרתי למלצר שאני חולת צליאק (למרות שאמרתי לא פעם) ושקרובת משפחה שלה אמרה לה שמי שחולה צליאק, אסור לו לאכול את זה, ומי שרק רגיש לגלוטן, יכול לאכול.
הופתעתי לשמוע שאת הייעוץ הקולינרי בנוגע לנושאים כל כך חשובים, הם מקבלים מקרובת המשפחה שלה והבהרתי לה שאני רגישה לגלוטן כבר 36 שנים ושטענותיה אינן נכונות.
מסתבר שהלחם עשוי שיבולת שועל ודגנים אחרים, שכמובן אינו מתאים למאכל לאנשים רגישים לגלוטן, אלרגיים לגלוטן או חולי צליאק כי מבחינתו, זה רעל לכל דבר. עם כל הכרוך בכך.
את ההזמנה לכוס משקה כפיצוי, סירבתי לקבל.
צליאקים טבעוניים,ננוצ'קה? לא מה שחשבתם!
ציטוט מהפייסבוק-
Dana Shaked
סכנת חיים מסוג אחר - אזהרה - כל מי שרגיש או אלרגי לגלוטן - להתרחק ממסעדת "ננוצקה" בת"א!!!
תקציר - חגגנו יומולדת, הזמנו שולחן, ביקשנו מהמלצר האדיב מנה ללא גלוטן, הבהרנו לא פעם ולא פעמיים כי מדובר בבעיה בריאותית, מחלת צליאק קוראים לזה. אותה המחלה שאני חיה איתה בשלום יחסי כבר 36 שנים. אז המלצר הלך, בדק, חזר והבטיח בגאווה שבנוסף לשתי המנות, כיכר הלחם היא במיוחד ללא גלוטן, והיא מומלצת מאוד. אז אכלנו. היה טעים. ממש טעים. שילמנו, הלכנו, נסענו.
ואז הגעתי הביתה. אני אחסוך את התיאורים הגרפיים. זה מסתכם בכך שבמשך 8 שעות רצופות החזרתי את המנות ואת כיכר הלחם לתעלות הביוב של תל אביב, תוך כדי רעידות בלתי רצויות, חום של 40 מעלות, צלקות בקיבה, ובעיקר הרבה רצון למות. בקיצור, מצב פיזי של הרעלה.
בבוקר התלבטתי אם להתקשר להתלונן, אני לא מאלו, גם לא מאלו שרושמים פוסטים כאלו, אבל החלטתי להתקשר כי היה לי חשוב שזה לא יקרה שוב לאף אחד אחר.
אחרי שחיכיתי לא מעט על הקו בהמתנה למנהלת המשמרת, ולאחר שיחה איתה, הבטיחה שתחזור אלי אחרי שיבדקו את הנושא.
מאז עברו שלושה שבועות. הם לא התקשרו. לא עשיתי הרבה רעש אבל המשכתי לחשוב האם הם עדיין מגישים מנות כאלו בטענה שהן נטולות גלוטן.
אז התקשרתי שוב. לבדוק מה השתנה. לטענת מנהלת המשמרת, היו מאז לא מעט פניות כאלו מאנשים רגישים לגלוטן ולעוד מרכיבים אחרים. לטענתה, מאז שהמסעדה הפכה לטבעונית,
"הם לא יודעים מה לעשות עם כל האנשים החולים האלו"
וכל יום מגלים דברים חדשים.
כשהבהרתי לה שמדובר בבעיות בריאותיות, ושזה מסוכן, לעיתים עד מצב של חיים ומוות, היא האשימה אותי שאמרתי שאני רגישה לגלוטן ולא אמרתי למלצר שאני חולת צליאק (למרות שאמרתי לא פעם) ושקרובת משפחה שלה אמרה לה שמי שחולה צליאק, אסור לו לאכול את זה, ומי שרק רגיש לגלוטן, יכול לאכול.
הופתעתי לשמוע שאת הייעוץ הקולינרי בנוגע לנושאים כל כך חשובים, הם מקבלים מקרובת המשפחה שלה והבהרתי לה שאני רגישה לגלוטן כבר 36 שנים ושטענותיה אינן נכונות.
מסתבר שהלחם עשוי שיבולת שועל ודגנים אחרים, שכמובן אינו מתאים למאכל לאנשים רגישים לגלוטן, אלרגיים לגלוטן או חולי צליאק כי מבחינתו, זה רעל לכל דבר. עם כל הכרוך בכך.
את ההזמנה לכוס משקה כפיצוי, סירבתי לקבל.