מזל שיש את מוניות תפוח

amir mc

New member
מזל שיש את מוניות תפוח

נתקלתי בפוסט של בחורה עיוורת שמוניות ניצן שליד הקניון זרקו אותה מהמונית כי היא הייתה עם כלב נחייה זה פשוט בושה שעשו לעיר רעננה זה הגיע לנתן זהבי אני יעלה קישור לפוסט זה פשוט מזעזעזע והתירוץ שלהם שהנהגים ערבים ומפחדים מכלב נחייה מזל שמוניות תפוח הצילו ונתנו לה שירות . מוניות ניצן אלה שליד הקניון פישלתם בגדול וזה לא פעם ראשונה זה כבר ידוע שרוב הנהגים שם לא יהודים ואחד הורשע פעם בהטרדה מינית , פתחו פוסט להחרים את התחנה הזאת שפגעה בעיוורים ולא אכפת להם , רעננים יקרים יש אלטרנטיבות מוניות תפוח כל הכבוד לכם שאגב אפשר לשלם להם בכרטיס אשראי גם דרך הטלפון זה טוב שנתקעים עם הילדים לבית ספר או חוגים הם היחידים שעשו את זה , מוניות ניצן תחנה שעבר זמנה היא מיושנת מאוד שורדת בגלל שהם ליד הקניון אבל השירות שלהם נורא ואיום ועוד אחרי מה שעשו עם הילדה העיוורת שזרקו מהמונית , תצביעו ברגליים ותחזקו את אלה שנתנו שירות לחלשים כי כל אחד מאיתנו יכול להימצא במצב שהוא חלש אז זה לא חוכמה לקבל שירות ממוניות ניצן שנוסעים לשדה התעופה . אני עברתי לתפוח עוד שעשו מבצעים ל60 שנה לרעננה , הם שולחים מבצעים ועדכונים ללקוחות גם הנושא שאפשר לשלם דרך הטלפון אם הילד נתקע אבל בעיקר בגלל שפשוט כל הכבוד להם שנתנו שירות איפה שכל השאר נפלו
תרשמו 09-7444433

amir mc

New member
הנה הפוסט

שלום רב,

שמי סיסי בן-סימון ואני נעזרת בכלב נחייה מזה מספר חודשים. בין עיסוקי הרבים אני משתתפת בתיאטרון קהילתי ברעננה. ביום שלישי 1/2/2011 בסביבות השעה 22 בתום חזרה בתיאטרון התקשר אחד מחברי והזמין עבורי מונית ממוניות ניצן ברעננה. הנהג אשר הגיע לאחר מספר דקות עצר לרגע ואמר שהוא אינו יכול להסיע כלב במכוניתו. כאשר הסברתי כי מדובר בכלב נחייה, הנהג שב ואמר "מצטער, לא יכול" ונסע לדרכו. כל האירוע נמשך פחות מחצי דקה. הוא פשוט נסע מבלי לתת לי הזדמנות להסביר את החוק המחייב כניסת כלבי נחייה לתחבורה ציבורית. החבר אשר הזמין עבורי את המונית התקשר לתחנה, והסדרן הסביר כי הנהג הוא ערבי ולכן אינו יכול לקחת כלבים ברכבו. לטענת הסדרן לא היו מוניות פנויות אחרות בסביבה. יש לציין כי מעולם קודם לכן לא היו לי בעיות מסוג זה במוניות ניצן. לאחר מכן התקשרתי לתחנת מוניות ורד ושוב ניסיתי להזמין מונית לביתי בהרצליה. הסדרן בדק בקשר והודיע לי שהמונית תגיע בעוד כחמש דקות. ביקשתי שיבהיר לנהג שאני נוסעת עם כלב נחייה כדי להמנע מוויכוחים מיותרים. שוב נתקלתי לתדהמתי בסירוב של נהג לקחת כלב ושוב נאמר לי שאין מונית אחרת. הסברתי לסדרן שהנהג חייב על פי חוק לקחת כלב נחייה, וסירובו עלול לגרור קנס כספי כבד. הסדרן כלל לא התרגש ואמר "בסדר גמור." אמרתי שעליו לחייב את הנהג לקחת כלב נחייה כפי שעושים סדרנים רבים בתחנות מוניות והסדרן ענה בשיא האדישות: "לא, אני ממש לא צריך לחייב אותו." בזאת הסתיימה השיחה ולמזלי קיבלתי הסעה הביתה מאחד מחברי קבוצת התיאטרון שהיו עדים לאירוע המשפיל.

בכוונתי להתלונן בעניין זה במשרד התחבורה למרות שאין בידי את פרטי המוניות שסירבו להסיע אותי עם כלבי. למרבה הצער יתכן שמשרד התחבורה לא יוכל לעשות הרבה בהעדר הפרטים המזהים של אותם נהגי מוניות. לכן ישנה חשיבות רבה להפצת הסיפור בכל אמצעי תקשורת אפשרי, כדי להביא את הנושא לתודעה הציבורית.

לאותו נהג ערבי אני מבקשת לומר, כי גישת האסלאם כלפי כלבי נחייה משתנה בימים אלה במקומות רבים בעולם. לא מזמן יצא פסק הלכה אסלאמי (פתוא) המאפשר כניסת כלבי נחייה למסגדים. אם כלב נחייה יכול להכנס למסגד, אין שום סיבה שלא ייכנס למונית. באשר לסדרנים ש"לפתע פתאום" אין להם מוניות פנויות ברגע ששומעים את צמד המילים כלב נחייה אני מבקשת לומר, שזהו תירוץ מאד לא משכנע.

על פי היכרותי עם כלבי נחייה בארץ ובעולם, תחושתי היא שישנה מודעות די גבוהה לכלבים בישראל, אך עדיין ישנה בעיה חמורה בעיקר במוניות. זהו מחסום שמאד קשה לשבור, ולתחושתי נושא זה אינו עולה מספיק בשיח הציבורי. הגיע הזמן לשים לזה סוף. הגיע הזמן שגם נהגי מוניות יבינו, כי עליהם להתגבר על חוסר הנוחות שלהם מהשיערות של הכלב, מריח הכלב, מהצורך לעשות משהו שאינם אוהבים לעשות. עליהם להבין שכלב נחייה הוא כלי חיוני ביותר עבור עיוורים הנעזרים בו ואינם יכולים להתנייד בחופשיות בלעדיו.

בברכה

סיסי בן-סימון

Citizen Y

New member
אני לא מבין מה הקשר תפוח? הסיע אותה מכר

א. הפוסט הוא מ2011, והלינק הנכון הוא
http://forum.bgu.co.il/index.php?showtopic=313558
ומדובר בו שנהג של "ניצן" סירב כשראה את הכלב ונהג של "ורד" סירב להגיע בגלל הכלב, ולבסוף מכר הסיע אותה.

בכתבה שפורסמה בזמנו בנושא בקול רענן השמיטו של השם של ניצן אלא רק כתבו "מאחת מתחנות המוניות ברעננה" שזה מוזר מאוד, בתהחשב בזה שאת השם של מוניות "ורד" כן הזכירו בהמשך בתור התחנה שבה נהג סירב להגיע... חשש מתביעה משפטית נשמע כמו ניחוש סביר להשמטה הזו.
http://www.local.co.il/raanana/80819/article.htm

אבל בכל מקרה מי שהסיע אותה לבסוף היה ידיד, ולא מוניות תפוח, אין שום אזכור למוניות תפוח...

אגב בקשר למוניות ורד, בכתבה מקול רענן מוזכר שהנהג פוטר.

amir mc

New member
אתה מערבב שתי דוגמאות

שונות הפוסט אכן מ 11 אך יש עוד מקרה נוסף . הפוסט של סיסי נחשפתי לו ברשת וזה לא משנה הזמן הוא עדכני עד היום במיוחד שזה לא היה המקרה היחיד פשוט בושה וחרפה למוניות ניצן שלא עשו כלום עם זה

Citizen Y

New member
הקשבתי גם לקטע מהתוכנית של זהבי

כתבת "מזל שמוניות תפוח הצילו ונתנו לה שירות", וזה לא מופיע בשום מקום

למעלה