מזמינים תרופה אחת ומקבלים תרופה אחרת- מה הקטע?!

trilliane

Well-known member
מנהל
סחתיין על הזכרת הדיון הקודם, כבר הספקתי לשכוח אותו...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ואני הקטון הגבתי שם ואפילו תודה לא כתבה לי...

nibar11

New member
מזמינים תרופה אחת ומקבלים תרופה אחרת- מה הקטע?!

היי,
יש לי תרופה שאני נוהגת לרכוש מידי חודש מהיצרן .
בחודש שעבר היא אזלה אצלו ונאלצתי להזמין אותה מחברה שהוא קשור איתה ומספקת אותה באמצעות שליח.
כשהזמנתי מאותה החברה נמסר לי שהאספקה היא בכפוף למלאי הקיים.
מאחר ולא הייתה לי אופציה אחרת לרכוש את התרופה, קיוויתי לטוב.
יום לפני האספקה נשלח לי מיסרון שמאשר את פרטי ההזמנה שלי ונרשם שהאספקה היא בכפוף למלאי הקיים.
בסופו של דבר השליח לא הביא לי את התרופה שהזמנתי אלא תרופה אחרת.
כשפניתי לחברה בנושא נעניתי כי עליי לפנות ליצרן התרופה מאחר ולטענתה הוא אחראי למלאי.
זאת למרות שאותה חברה מחזיקה אצלה מלאי של התרופה ובנוסף שילמתי לה ולא ליצרן.
הסתבר לי בהמשך כי החברה פעלה כך מול לקוחות רבים שמצאו את עצמם מזמינים תרופה אחת ומקבלים תרופה אחרת.
לכאורה, אפשר להגיד שזה בעיה של מי שהזמין שהסכים להזמין בכפוף למלאי הקיים אולם האמנם כך?!
האם התנהלותה של החברה לגיטימית?
אם כן, מה בדיוק לא לגיטימי בהתנהלותה?
האם יש מה לעשות בנידון?
בתודה, ניבר

ומה הבעיה עם מה שקיבלת?

מדברייך משתמע שהזמנת משהו אחד וקיבלת משהו אחר לגמרי. ובמקרה כזה, זו אכן תרופה אחרת לגמרי. אבל אם הזמנת תרופה אתית וקיבלת את אותה התרופה גנרית זה לא צריך לשנות לך.

nibar11

New member
קיבלתי תרופה שלא הזמנתי מה גם שאינה מהווה תחליף

לתרופה שהזמנתי.. בכל מקרה אם לא קשה אודה על התייחסות עיניינית למה שנשאל תודה!

תלוי מה את רוצה להשיג

את יכולה להגיע עד לתביעה, לא תביעה קטנה, תביעה "רגילה" עם עורך דין ובית משפט ותהליך והכל.

nibar11

New member
תודה אני מעדיפה לא לקחת את לכיוון של תביעה

עם עו"ד .. אוליי תביעה קטנה .. השאלה היא מה אני אמורה לטעון במקרה של תביעה קטנה? על איזה חוק החברה הזאת עברה בעצם אם בכלל ? הם יטענו שהם אמרו לי במעמד ההזמנה שהם יספקו לי מה שיש להם במלאי אז לכאורה לא צריכה להיות לי שום טענה כלפיהם ואז מדובר בתביעת סרק.
יש לציין שהם רשמו על גבי המשלוח שהוא מכיל את התרופה שהזמנתי למרות שבמשלוח הייתה תרופה אחרת.
בנוסף, גם על החשבונית נרשמה התרופה למרות שנמסרה תרופה אחרת.
תודה!

אמנם נכון

שאי אפשר להחזיר תרופות ותוספי מזון ותחתונים. אבל זה לא אומר שאת לא יכולה לבקש מהם החזר על הכסף ששילמת. גם אם תלכי לתביעות קטנות השופט ישאל אותך מה עשית בכוחות שלך ובעצמך כדי לקבל חזרה את הכסף\ את התרופה הנכונה. אז כדאי לך מאד לדבר עם החברה לפני שאת רצה לבית משפט לתביעות קטנות.
ומעבר לזה, לא ממש ברור לי מה שייך עניין מה שיש להם במלאי. בגלל זה שאלתי אותך קודם אם לא קיבלת תרופה גנרית במקום ואת השתקת אותי בגסות. אז נראה לי שאסתום כללית כרגע.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם הזמנת מוצר א וקיבלת מוצר ב – זה לא תקין, נקודה.

אין לזה קשר ל"אספקה כפוף למלאי" – ודאי שכל אספקה באשר היא מותנית במלאי, הרי אם המוצר אינו במלאי אי אפשר לספק אותו... אין פירוש הדבר שאם המוצר אינו במלאי הספק רשאי להחליפו על דעת עצמו בלי אישור הלקוח.
&nbsp
צריך לפנות לחנות, להתריע ולבקש להחזיר את המוצר השגוי (כן, גם אם זו תרופה; זו אינה בעיה שלך אם הם טעו באספקה). לא צריך לעניין אותך מה קורה בין החנות ליצרן... אם שילמת לחנות היא קיבלה ממך את הכסף והיא האחראית. את הזמנת א ולכן את צריכה לקבל א, ואם חסר א במלאי אמורים להודיע לך שחסר ולא להוציא את ההזמנה או לשאול אותך אם את מעוניינת בתחליף (אפילו בהזמנה מרשתות השיווק עושים את הפעולה הבסיסית הזאת).
&nbsp
לא הייתי מוכנה לקבל שום תשובה מהחנות שאינה כוללת החזר כספי על המוצר השגוי (כמובן, אם הם רוצים לאסוף את המוצר השגוי – זכותם) ובמקרה שהם מתנערים – אפשר כמובן לתבוע אותם בתביעות קטנות (אם יש לך כוח) אבל הייתי מתחילה מפנייה לגופים צרכניים / מדורי צרכנות בתקשורת וכיו"ב. כמובן, הייתי מפרסמת גם את שם העסק למען יראו וייראו.

nibar11

New member
היי תודה על תגובתך המפורטת.. חשוב לי לחדד

כשהזמנתי מהם טלפונית נמסר לי שיש מחסור בתרופה ולא בטוח שיש את התרופה ועליי לקחת בחשבון שאקבל תרופה אחרת עשיתי חושבים בטלפון לא היה לי הרבה זמן ומאחר ונגמרה לי התרופה הייתי במצוקה ונאלצתי להסכים .. האם החברה יכולה להסתמך על כך שבמעמד ההזמנה הסכמתי לקבל תרופה אחרת ?
יש לציין כי החברה לא עדכנה אותי לגבי כך שסיפקה לי תרופה אחרת , בנוסף, רשמה על אריזת המשלוח שהוא מכיל את התרופה שהזמנתי למרות שבמשלוח יש תרופה אחרת.
אגב החברה לא מוכנה להחזיר את הכסף בשום פנים היא רוצה שארכוש עימו תרופות אצלה שלחתי לה התראות לפני תביעה והיא לא מתייחסת.
לקוחות פירסמו את שמה ברשתות החברתיות אבל זה לא "מזיז" לה.
תודה!

trilliane

Well-known member
מנהל
רגע, זה כבר משהו אחר; אלה פרטים מהותיים שלא הזכרת קודם

אם בעת ההזמנה נאמר לך מראש שיש מחסור בתרופה וככל הנראה תסופק לך תרופה חלופית (שאמורה להיות מקבילה לה, אחרת באמת אין בזה היגיון) והסכמת (מה זה "נאלצת להסכים"? כיוונו לך אקדח לרקה?), הרי שהסכמת מראש לתנאים ועל כן לא ברור על מי ועל מה את מלינה. את לא יכולה לומר שהחברה "לא עדכנה אותך" אחרי שכתבת שעודכנת מראש במעמד ההזמנה שככל הנראה זה מה שיקרה...
&nbsp
שיהיה לך בהצלחה בתביעה, אבל עכשיו נשמע שאין לך אלא לבוא בטענות אל עצמך מאחר שהדברים הובהרו לך מראש.

nibar11

New member
תודה על התגובה אבל נראה שנתת לאירועים פרשנות שאין לה בסיס

במציאות : לא נאמר לי שהתרופה אינה במלאי וגם לא תהיה במלאי . הרי אם זה היה המצב לא הייתי מזמינה !
בנוסף לא נמסרה לי תרופה חליפית אלא תרופה אחרת לגמרי..
השאירו אותי ב"ערפל" שהיה מאוד נוח לחברה לספק לי את מה שיותר רווחי עבורם. אציין כי גם כשלא מכוונים למישהו אקדח לרקה עדיין יכול להיות מצב של ניצול מצוקה של לקוח : הייתי במצוקה! נגמרה לי התרופה ובמצב כזה עדיף "אולי" לקבל את התרופה מאשר בוודאות לא לקבל אותה. התברר לי שהחברה עשתה את התרגיל הזה להרבה מאוד אנשים כלומר מדובר בסוג של הונאה שיטתית שלא לדבר על זה שהחברה לא מוכנה לזכות אותי. תודה!

trilliane

Well-known member
מנהל
לא נתתי שום "פרשנות", הגבתי בדיוק למה שכתבת:

"כשהזמנתי מהם טלפונית נמסר לי שיש מחסור בתרופה ולא בטוח שיש את התרופה ועליי לקחת בחשבון שאקבל תרופה אחרת... האם החברה יכולה להסתמך על כך שבמעמד ההזמנה הסכמתי לקבל תרופה אחרת?"
&nbsp
אם היה לך "עדיף אולי לקבל את התרופה", הרי בחרת במה שהיה לך עדיף והסכמת לתנאים האלה (כך כתבת בעצמך!), אז מה את רוצה עכשיו? ומה את רוצה מאיתנו? לא ברור לי.
&nbsp
נשמע בלתי סביר שהחברה תספק תרופה אחרת לגמרי שאינה קשורה לתרופה שהזמנת, משהו בסיפור שלך לא הגיוני. את מבקשת עצה כיצד לפעול אך לא מספקת לנו את מלוא הפרטים, משמיטה מידע מהותי, משנה קצת את הגרסה במהלך הדיון... סליחה, בכנות? את לא נשמעת כ"כ אמינה כרגע, ואין לי כלים להתייחס לסיפור שלך. שיהיה לך בהצלחה ושבוע טוב.

dani666

New member
מה זה "תרופה" ?

תרופה שאני מכיר - תרופת מרשם או OTC.
&nbsp
תרופות מרשם לא נראה לי שניתן לרכוש באינטרנט, ולכל תרופות ה OTC (משככי כאבים ואחרים) יש שמות כמספר היצרנים.
&nbsp
ובנוסף, יש לאנשים נוהג לקרוא "תרופה" לתוספי תזונה למיניהם. וגם בהם אותו מוצר יכול להופיע באין ספור שמות
&nbsp
(מוצר - אותו חומר פעיל).
&nbsp
אני בטוח שלא מדובר על המקרה הראשון (וגם שם, בפועל, ובבתי מרקחת של הקופה שלך תקבל תרופה כל שהיא ובתנאי שהיא אותו חומר פעיל).
&nbsp
בכל אחד משני המקרים האחרים, לא ברור לי על מה המהומה. קשה לי להאמין שהזמנת, נגיד, משכך כאבים וקבלת MSM.
&nbsp
וזה עוד לפני ההתחמקויות שלך בנוגע לעובדה שכן הודיעו לך שסביר שלא תקבל בדיוק את מה שאתה רוצה.
&nbsp
אבל כדי להבין את חומרת המצב, כפי שאתה מציג - אפשר להבין מה הזמנת ומה קבלת?

nibar11

New member
תודה על התגובה אבל הסגנון שלך לא מתאים

תודה ושבוע טוב!

trilliane

Well-known member
מנהל

puptits

New member
להבנתי מלכתחילה

מדובר בקנאביס רפואי
שהמון חולים סובלים מאוד, מאז החלה הרפורמה בכל הנושא של גידול ואספקה והתוויה
כך אני קורא ומבין מבין השורות

trilliane

Well-known member
מנהל
ואללה יש מצב, אבל זה משהו שכן מסופק לפי מרשם מסוים...

ובמקרה כזה משרד הבריאות הוא הרגולטור ולכן אם יש בעיה עקרונית צריך לפנות אליו, זו כבר לא סוגיה צרכנית פשוטה מהסוג שאנחנו יכולים לייעץ בו. הבעיה בשרשור היא שהגולשת לא ממש מנדבת מידע ובהתחלה טענה שלא נאמר לה דבר ואז פתאום שינתה גרסה ונזכרה שבעצם התריעו מראש שזה כנראה יהיה המצב והיא הסכימה לתנאים...

ההגדרות לא מחייבות יותר

מבחינת הרוקחים. דווקא פעילי הקנאביס הם שלחצו בכיוון של לבטל את ההגדרות. כוונתי: יש זנים שונים של קנאביס. בעבר, כשנתנו לאדם מרשם לקנאביס נתנו מרשם לזן מסוים ואם ברשות הרוקח לא היה את הזן הספציפי שהותווה במרשם- אז המטופל לא קיבל את הקנאביס שלו ונשאר בעצם תלוי באוויר. לכן צרכני הקנאביס לחצו לבטל את ההגדרות לגבי ההבדלים בין הזנים, כשהמשמעות היא שאם חסר זן מסוים של קנאביס אדם יכול לקבל זן אחר תחתיו ולא להישאר בלי טיפול בכלל. מה שיותר עדיף לדעתי האישית.

עומר TT

New member
''בעבר'' זו לא הגדרה מדוייקת

כי זה מתייחס רק למה שהיא עם פרוץ הרעפורמה.
מה שהיה בעבר זה שהצרכנים התקשרו ישירות עם הספקיות והיה להם מרשם לכמות חודשית, והצרכן יחד עם הספק שיחקו עם הזנים כדי למצוא את ההתאמה הטובה ביותר. משרד הבריאות מנסה לרבע את המשולש, ולא בהצלחה יתרה.

למעלה