מזמן לא ביקרתי כאן...

anat i

New member
מזמן לא ביקרתי כאן...

ואני מקווה שתקבלו אותי בחזרה למרות ההזנחה... אז ככה... בפעם האחרונה שהייתי כאן הייתי בהריון ועכשיו יש לי תינוק מקסים בשם עידו, היום בדיוק בן 12 שבועות והייתי רוצה לשמוע את דעתכם וללמוד מניסיונכם. אני מאמינה שכבר היו פה דיונים בנושא בוריאציה זו או אחרת ואני מקווה שתסלחו לי שאני מעלה את זה שוב... אנחנו עכשיו בהתלבטות לגבי מסגרת לשנה הבאה. בספטמבר עידו יהיה בן 7.5 חודשים. את הילדים הגדולים תמיד שמתי בגיל כזה אצל מטפלת פרטית בבית שלה, תוך הקפדה שלא יהיו יותר מ-3 ילדים במסגרת, אך תמיד התאכזבתי מחדש, כי נוכחתי לדעת שכמה שהמטפלת עושה רושם מצויין... אף פעם אי אפשר לדעת במה היא באמת עסוקה במשך השעות שהתינוקות שוהים אצלה, האם היא באמת משקיעה ומעניקה להם מספיק ועד כמה היא באמת אמינה באינפורמציה שהיא מעבירה בסוף היום. כמו-כן, אם היא חולה או זקוקה לחופש, אז אין מסגרת באותו יום וזה גם מאד בעייתי. אז הפעם החלטנו שהולכים על מעון, למרות שתמיד היתה לי התנגדות בסיסית לרעיון הזה, והייתי נחרדת רק מעצם המחשבה על הרעיון של קבוצה של 18 תינוקות יחד, נשמע לי כל כך המוני ומפחיד ועוד בגיל 7.5 חודשים... אבל, מצד שני, המטפלות לא נמצאות בביתן וכך שאין להן פיתויים לעסוק בדברים אחרים מלבד מה שלשמו הן נמצאות וכן הן נמצאות תחת פיקוח וכו´... אשמח לשמוע כל תגובה, דעה ואם יש כאן מישהי ששמה תינוק בגיל כל כך צעיר במעון.

popo11

New member
../images/Emo104.gif קודם כל מז"ט !!

הבן שלי בגן שיש בו קבוצות גיל מ-3 חודשים ועד גיל 5. הוא בתינוקיה עם עוד כ-10 ילדים ולפחות שתי מטפלות, תלוי בפעילות. את צריכה לעשות shopping ולמצוא גן לטעמך. זול זה לא יהיה, אבל זה לא מה שאת מחפשת. אם תכתבי איפה את גרה, אז בטח ימליצו לך הורים אחרים בפורום. בהצלחה !

יונית ש

New member
מה עם מטפלת אצלכם בבית

זו האופציה שאני בחרתי. את יכולה להיות בטוחה שהיא לא מבצעת את עבודות הבית. כי היא בטריטוריה שלך. וכך גם אין עוד ילדים. - אני מאוד מרוצה. ואם כבר לשלוח למסגרת. אז אולי משפחתון מקסימום שישה ילדים יחד. אבל לא בבית של משהיא אלה ממסגרת חיצונית. יש הרהב כאלה. כמו כיתה של קטנים בתוך גן של גדולים. מאיזה אזור את בארץ?, אולי ימליצו לך פה על מקומות מוצלחים. בכל מקרה מה שלא תבחרי שיהיה המון בהצלחה. והכי חשוב כמעט שכחתי

קודם כל בחרת שם מקסים ../images/Emo9.gif

ומזל טוב כמובן. אני הייתי עם עידו שלי בבית 7 חודשים ואז החלטתי להכניס אותו למסגרת. אני מכניסה אותו לבית תינוקות בקיבוץ ואני אמנם נולדתי בקיבוץ ועכשיו גרה כאן רק בשכירות אבל אחד השיקולים להיות כאן זה טובתו של עידו ואם יש לך קיבוץ קרוב למקום מגורייך הייתי ממליצה לבדוק וזאת מהסיבות הבאות: קודם כל אצלנו לפחות מאוד מקפידים במערכת החינוך על רמה גבוהה של אנשים וכמובן שיש פיקוח על כל מה שקורה, שנית אצל עידו יש 8 ילדים ו-3 מטפלות שזה נראה לי סביר בהחלט ורחוק מאוד מ-18 הילדים במעון זאת מתארת. הבנתי גם שבקיבוצים הגנים / בתי ילדים סגורים בהרבה פחות מועדים / חופשים מאשר בעיר וזה מקל מאוד כי אצל גיסתי בעיר למשל כל פעם היא או בעלה חייבים לקחת חופש מהעבודה כי המעון סגור ובקיבוץ פתוח מלבד חגי ישראל. אבל הכי חשוב לדעתי זה האפשרויות בקיבוץ: כל היום מטיילים איתם בעגלולים או ברגע כשהם הולכים לפרות, למשק חי, לפינות נוי, לסוסים, סתם עושים טיול לראות פריחות של פרחים, גורים של כלבים שנולדו וכו´ וכו´ וכו´ - אצלנו גם יש עכשיו למשל אבטחה סביב כל אזורי הילדים וזה גם חשוב כי הקיבוץ כמובן מגודר ועם שמירה בעצמו אבל עכשיו לקחו גם לסביבת מגורי הילדים. אני יודעת שיש ביקושים רבים לבתי ילדים בקיבוצים (אצלנו זה ממש מטורף) ולדעתי המחירים יהיו גם יותר גבוהים אבל שווה בדיקה לדעתי... בהצלחה

anat i

New member
קודם כל המון תודה על התגובות המהירו

ותודה על המזל-טובים. הזכרתן לי שיש עוד אופציות חוץ ממעון ומטפלת פרטית בביתה. אנחנו גרים כרגע בסביבות ירושלים, אך מתעתדים לעבור לירושלים לקראת השנה הבאה. באיזור מגורי הנוכחי אני מכירה את כל האופציות, אבל בירושלים אני פשוט לא מכירה כלום ולא יודעת מאיפה להתחיל. אז אני מאד אודה למי שיש לה המלצות על מסגרות בירושלים, כולל מטפלת טובה שיכולה לבוא אלי הביתה. תודה!

היי ענת

אני לא יכולה להמליץ על מסגרת ספציפית, אבל בהחלט יכולה להמליץ באופן כללי על מעון. תומר במעון מגיל 4.5 חודשים, וכבר כתבתי פה בעבר ואני אכתוב בקצרה: יש להם במעון המון גירויים, יוצאים לחצר, לומדים לתקשר עם ילדים אחרים, מפתחים יכולות חברתיות, מלמדים אותם דברים שאת בבית לא היית מעלה על דעתך ללמד אותו, אני עד היום מופתעת מהקונצים שתומר לומד ומהחוכמות שהוא מביא לי כל יום מהגן (הוא בן שנה) ההתפתחות שלו ושל שאר ילדי הגן היא מהירה יותר מהממוצע, וזאת בשל הדוגמא שהם לוקחים זה מזה, ואני מאוד מרוצה בדיעבד שהכנסתי אותו למעון - למרות שלא כ"כ רציתי. הקבוצה שתומר שייך אליה היא של הקטנים, יש כ - 8 ילדים עם 2 מטפלות. כמובן שיש חסרונות - חופשים שצריך לקחת חופש מהעבודה (אבל מדובר במספר ימים בודדים בשנה), היחס אמנם חם אבל ברור שכששתי מטפלות משגיחות על 8 ילדים, לא תמיד יש זוג עיניים על הילד שלך, והחסרון הגדול ביותר לטעמי, הוא המחלות, שלא רק שתומר נדבק וסבל, גם אני ובעלי עברנו איתו השנה תהליך התחסנות ונדבקנו ממנו כמעט בכל המחלות. אבל זה בלתי נמנע, וזה יקרה לו בפעם הראשונה שיכנס למעון, גם אם זה יהיה בגיל 3. אז בסה"כ - ממליצה בחום.

anat i

New member
לאמא של תומר...

במעון שהתעניינתי, היחיד שיש לי המלצות עליו, שמדובר בגיל הזה בקבוצה של 18 (!!!) תינוקות ושלוש מטפלות. לא מוגזם??

popo11

New member
../images/Emo104.gif בהחלט קצת הרבה.

אולי תשאלי במקום העבודה, יכול להתאים שלא יהיה קרוב לבית, אלא לעבודה (ככה אני עושה) תכנסי לגני ילדים שאת רואה ברחוב. אולי תדלקי על אחד ואז תתחילי לברר.
!

anat i

New member
לא סומכת על האינטואיציות שלי...

כבר "אכלתי" אותה הרבה פעמים בגלל שהלכתי לפי התרשמות בלי לקבל המלצות. רוצה המלצות!! יש למשהי??

anat i

New member
אז מה? איו כאן אף אחת מירושלים

שיכולה להמליץ לי??

מיכל153

New member
סליחה אבל רק הרגע שמתי לב ...

היי גם אני מירושלים.ויש נדמה לי עוד אחת. הייתי עסוקה בדברים שלי, ולא שמתי לב שאת מירושלים. בד"כ במתנ"סים בשכונות יש מידע על משפחתונים. מעונות יש בכל שכונה. אפשר לשאול שכנות עם ילדים. חוץ מזה את יכולה לפנות אליי במסרים או פה, על איזה שכונה את מדברת ? ביי מיכל153

anat i

New member
העניין הוא שאני עדיין לא גרה בירושל

ולכן האופציה של שכנות עדיין לא רלוונטית ולכן חשבתי שאולי יעזרו לי כאן. בעיקרון לא כל כך איכפת לי באיזה שכונה, אני ניידת ולכן מוכנה לסוע לכל מקום בשביל מסגרת טובה! מכירה כזאת? (ולא מעון כי לגבי מעון כתבתי כבר את מה שמפריע לי ובלית ברירה, אם אבחר באופציה הזאת אז אלך על ויצ"ו בית הכרם ששמעתי בלי סוף מילים טובות עליו). תודה!

למעלה