אכן נסיון פאטתי ומצער...
רני רהב יכול להיות אוחצ'ה מרושעת למדי וצעקנית, לעשות הרבהרוח וצלצולים. על דבר אחד אין עוררין, כבעל מקצוע בצחום היח"צ הוא אחד המצליחים בעיקר כי הוא מצליח לעורר שיח על הנושאים בהם מטפל גם אם נראה לנו בהתחלה כסוג של בדיחה. עובדתית, האיש יודע את העבודה ומצליח לעורר חשיבה.
בלי כל קשר לרני רהב והקרטל(אני חושב שהמושג הזה קצת חריף בסיפור הזה) בואו נעשה רגע חושבין ונדבר על עובדות, אני מניח שיודה יוכל לחזק את מה שאני טוען , בעיקר כי שנינו קיימנו מקום שהיה בית קפה או דומה...
קופיקס מוכרים מוצרים רק ב 5 שקלים. הכל בחמישה שקלים! זה לא רק קפה שהוא המוצר בנינו הזול יותר מכל מערך המוצרים. על חלק מהמוצרים יש מנעד רווח גדול יותר ועל חלק מנעד קטן יותר... כשאתה קורא את הקומנטים והטוקבקים אתה רואה עד כמה הצרכן הישראלי הוא סתום(ואני ממש מתאמץ לא להשתמש במילה חריפה יותר ותאמינו לי שראוי למילה חריפה יותר). כולם צועקים הקפה ולמה זה צריך לעלות יותר פה ושם וכולי... רק הקפה מטריד את ישראל ישראלי וכשאתה קורא את הקומנטים אתה רואה גם כמה ישראלצ'יק מסומא שנאה או שמח לאיד כל בתי הקפה שעכשיו יאלצו להוריד מחיר... לא כך הדבר ואף רחוק מזה!
נתחיל עם העובדה שקופיקס מוכרים רק מוצרים ארוזים TO GO, רק קפה במידה אחת רק שתיה בכמות כזו או אחרת ורק פחיות שתיה כששם איני מצליח להבין מה הרווח שלו כשפחית קוקה קולה עולה לו סיטונאי ואחרי מיקוח עיקש במיוחד3.80 .
בואו נשים רגע את איכות הקפה בצד ואת עלויות יצור משקה קפה במקום, ובואו לא נדבר על איכות הקפה. עופר לב ביקש ממני לעבור ולטעום, עברתי, טעמתי, נו בסדר.... בשביל ישראל פרעסר זה יקבל ציון עובר לגבי כריך החביתה שלקחתי שם,אהיה יפה ואשתוק, לא היו לי צפיות, כי סה"כ כמה צפיות אפשר לפתח ממוצר מורכב ב5 שקלים?! קיבלתי את מה שציפיתי. בהחלט יש קשר למחיר הזול ולאיכות המוצר או גודלו במקרה של קופיקס ומה שאיכותי וטוב בה במנה קטנטונת, ממש דוגמית.
אין לי ספק שקופיקס תגרום לבעלי בתי הקפה לחשוב בצורה יצירתית ותגרום להם להתפתל ולנסות להקטין את גלי השנאה כלפיהם אבל בואו נודה בזה, כמה כוסות קפה או בכלל מוצרים TO GO בית קפה ממוצא מוכר? אצלי זה היה בערך 7% מסך כוסות הקפה והמאפים. אני מניח שיודה יכול לאשר שגם אצלו זה היה דומה.
מה שנראה לי שיקרה שארומה למשל יבטלו את איזור הכיסאות החיצוני או יתחמו אותו, ולא יאפשרו לבעלי הכוסות לקחת במחיר המונמך להשאר בסביבתה. כך גם כל רשתות בתי הקפה, אני יודע שגם אני הייתי נוהג ככה, קנית בכוס לקחת, אז קח ולך! בישיבה במקום, לא הייתי מזיז את המחיר בשקל ואם בעלי בתי הקפה ישמעו בעצתי זה מה שהם יעשו, ימכרו קפה לקחת במחיר שהוא 60% מהמחיר המלא, מאפים או כריכים לקחת בהתאם. אגב שימו לב שבתפריט ארומה לקחת הכל עולה טיפה פחות, זה יהיה רוח הדברים. מה שכן בעלי בתי הקפה (אם ישמעו לי) יסרבו לאפשר לכל מי שרכש מוצרים לקחת, את הישיבה במחוזותיהם או יסרבו לאפשר לאנשים גם לשלם מחיר מלא ולשבת עם כוסות קרטון לייד שולחן!
רק לציון שאני עדיין חושב שהתחרות האמיתית שקופיק מציבה אינה לבתי הקפה, כאם לפיצוציות שמוכרות קפה וכריכים ושתיה במחירי שוד של ממש. שאלתי איזה בחור מהפיצוציה הקרובה לקופיקס איך העסקים מאז קופיקס פתחו והוא מציר תמונה עגומה מאוד של נפילה חופשית במכירות.